vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Exclusiv„Endgame”-ul superpanaramelor. Ia de aici: DIMPLOMELE Special Arad 2019!

  de Special Arad | 31 decembrie 2019, 11:11 AM | LOL | Pamflet | Special | Topic special

  2

  An de an, începând cu 2014, tragem linie în această perioadă și facem haz de necaz pe seama realității, acordăm, deci, Dimplome la mișto tuturor „panaramelor” anului la fiecare rubrică de pe Special Arad.

  De ce „DiMplome” și nu simple și banale diplome?

  Am mai spus-o de atâtea ori că deja ne seacă povestea, dar… pentru cei care s-au nimerit pe aici mai recent, iată mini-istoricul: apariția acelui „M” buclucaș a survenit surprinzător și neintenționat la Premiile ARQ, cu câteva luni înainte ca o parte a echipei de atunci să-și ia bagajele și să plece de la acel site, ca să înființeze Special Arad. Astfel că, ca (Legalize Cacofonia!) norocu’, tot felul de personaje locale, care meritau pe deplin un mare M în diMplomele lor, l-au primit pe bune. În avanpremieră, cum ar veni. Incidentul ne-a inspirat nespus de mult, astfel că din 2014 încoace continuăm tradiția pe Special Arad. Căci cu un singur „M” în plus vorbim deja de un alt nivel de recunoștință! Unul cu un substrat satiric asumat automat dintr-o (rea)voință proprie și personală a acelei litere. Acel „M” poate însemna diverse înjurături, poate fi un marș, mă!”, ori – hai s-o lăsăm așa – pur și simplu un… mister multilateral dezvoltat.

  Așa că… Ladies and Gentlemen, Mister & Miss 2019 care sunteți, fiecare pe felia sa, IATĂ-VĂ cu Dimplomele de rigoare:

  Cosmin

  ȘTIRI ARAD: Dimploma cu cele mai multe ghilimele (pentru că avem prea multe înjurături) se acordă celui mai „lavabil șifir” pentru cel mai barosan tupeu

  Acordăm cu mult „drag” dimploma de cel mai „lavabil șifir” care se există pe lumea aceasta, credem că și de pe cealaltă, domnului Miiiiiiiiiiiiirceaaaa Mateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiii și „Marelui lui Alb”, adică Merțanu (…) Citește continuarea AICI.

  Dimploma TehnoDominus

  SPORT: Dimploma pentru „Cei care termină cel mai greu” merge, în Anno Domini 2019, la TehnoDominus, pardon… Tehnodomus!

  Nu știm ce pastile folosesc băieții ăștia, dar chiar își bat joc și de cea mai scumpă Viagra. Nu știm nici ce casting face Maxinan, dar chiar e „maxi” la cât de greu termină băieții lui orice lucrare. Citește continuarea AICI.

  Dimploma Ieri vei fi Blondă Dăncilă

  OPINII: Dimploma Enola Day „Ieri vei fi Blondă”, pentru copleșitoarea Viorica Dăncilă

  Rubrica având pretenții de ieșire din local, nu se putea altfel. Dintre toți și toate care ne-au încântat în acest an la nivel național, Viorica se detașează net. Citește continuarea AICI.

  79854241 617412292344407 4593989065245720576 n

  INVESTIGAȚII: Dimploma „Nu te bate nimeni, cum te bate mă-ta” o acordăm, de frică, Secției 1 de… să-i zicem „Poliție” din Vlaicu

  Bătrânii spuneau că „bătaia-i ruptă din Rai” sau că „cine lovește, iubește”, așa că de data asta facem pe conservatorii și, cu vorbele bătrânești în minte, ne-am gândit că nimeni nu te iubește mai mult decât cea care te-a făcut. Așadar, dacă bătaia-i ruptă din Rai și dacă cine te lovește, te iubește, înseamnă că nu te bate nimeni cum te bate chiar mă-ta. Ori cum mă-ta e cea care se presupune că tre’ să te ocrotească, la fel se presupune și că Poliția tre’ să te apere. Însă, dacă Poliția te iubește la fel ca mă-ta, e clar că și bătaia-i pe măsură. Citește continuarea AICI.

  Dimploma Din Dragoste

  POVEȘTI DESPRE OAMENI: Dimploma „Din dragoste” se acordă îndrăgostitului Don Radu, care și-a așteptat iubita, zile întregi, în Alfa

  Radu (nu Mircea Radu, ci un amorezat din Ploiești) a fost capabil să îndure orice, în numele dragostei. Timpul nu a mai existat pentru el. Doi ani a vorbit cu iubirea vieții sale, doar prin intermediul Facebook-ului, iar apoi, când planetele s-au aliniat cum trebuie, a mers și și-a așteptat iubita, acolo, pe banca aceea din cartierul Alfa, lângă biserică, parcă pentru totdeauna… Ce vremuri fatidice! Citește continuarea AICI.

  Bulbuci

  ADMINISTRAȚIE: Dimploma „Steaua Luminii înfiptă în rang de Mare Bulbuc” merge la Patricia Bulbuc… Patricia Dinga, pentru talentul de a-și așeza bul-bucile-n câte luntri trebuie

  „La steaua care-a răsărit / E-o cale-atât de lungă…”, zicea marele Eminescu, deși n-o cunoștea pe noua stea a PNL Arad, Patricia Dinga. Că de-ar fi cunoscut-o, precis i-ar fi făcut un loc și-un rost perechii Patriciei întru astrologie, Bulbuc (Patri & Bulbu Star!). Citește continuarea AICI.

  bibi vs bilcea

  POLITIKOS: Le-o dăm la amândoi… la Bibi și la Gigi! Dimploma „Virilitate” în arătarea mușchilor când sunt departe unul de celălalt se împarte până anul viitor

  N-avem cum să nu le-o dăm… Nu vă grăbiți cu acuzațiile de limbaj indecent pentru că nu aveți motive. Noi chiar nu ne gândim la prostii! Le-o dăm, deocamdată, Dimploma, la amândoi, să și-o împartă cum doresc și apucă. Depinde de fiecare cât de șmecher e. Citește continuarea AICI.

  Dimploma Prizez Arad

  CULTURĂ: Dimploma „Prizez Arad” pentru cel mai complex program de Realitate Virtuală, în premieră, la noi în oraș

  Echipa bucureșteană „OCN”, în frunte cu regizorul Tedy Necula, a venit cu un proiect pilot prin care tu, dragă Primărie Arad, și tu, dragă Consiliule Județean Arad, puteți să vă vedeți liniștite de treabă, în timp ce arădenii văd un oraș feeric, cu piste de biciclete „ca-n Germania, la Paris” (…) Vă prezentăm programul „Inspir Arad” (beta), care poate fi instalat cu 40 de CD-uri. Citește continuarea AICI.

  Dimploma hAnul Ancutei

  EDUCAȚIE: De N-Ar fi, nu s-ar povesti… A fost (h)anul Ancuței, fidela cu părul de (h)aur de la Inspectoratul Școlar. I-am dat dimplomă

  Dacă Ancuța n-a fost fidelă, n-a mai fost nimeni. Aaaah, nu lui Stoenescu, (încă) soțul ei, ci ălora care au făcut-o cunoscută, celor cu care și-a făcut mai multe „selfiuri” decât Cruduța, Simona Senzual și alte pițipoance la un loc. Citește continuarea AICI.

  cionca si borha

  CULISE: Dimploma „Securiștii vechi și noi” merge spre Compania de Apă. Pentru exactitate… citiți în continuare!

  Știți cum e, unii își păstrează metehnele întreaga viață. Și de aceea nu ne e frică să ne imaginăm următorul dialog, între președintele CJ Arad, Iustin Cionca și protejatul său de la Compania de Apă, Vasile Borha, alias Tache Păun – colaborator dovedit al Securității, care și-a turnat colegii și profesorii, iar acum conduce, ca director de producție, o companie arădeană de „succes” în a mulge bani din apă de ploaie. Citește continuarea AICI.

  dezna mordor

  REPORTAJ: Dimploma „Fă din rahat bici” se acordă PR-istului lui Sauron, pentru promovarea taberei de orci „Dezna”

  PR-istul ăsta a înfăptuit aproape imposibilul, reușind să-i fraierească chiar și pe cei de la Booking.com, obținând pentru căsuțele alea maltratate de orci numai cuvinte de laudă și review-uri excelente. Asta da PR, frate! Citește continuarea AICI.

  Dimploma I au dau cu flit liftului pasarela

  STRADA: Dimploma „I-au dat cu flit liftului” se acordă comisiei care a recepționat pasarela cu un lift nefuncțional

  O dimplomă se acordă celui mai puțin băgat în seamă subiect: ascensorul pentru persoanele cu dizabilități care face parte integrantă din pasarela fostului primar al Aradului. Un proiect care a fost atât de ascuns încât au și uitat oamenii din primărie să facă ISCIR-ul la el, preț de patru ani. Citește continuarea AICI.

  Dimploma falusul calului

  PAMFLET: Dimploma „Falusul calului” se acordă marilor realizări din perioda Faraonului în paralel cu „cântecul de lebădă” numit Eurovision Arad 2019

  (…) TVR-ul doar îi adună și-i cheltuie cum „vrea mușchii lui”. Iar uneori (cum v-am mai spus, dar acum vom relua tema), îi cheltuie și pe mușchi, pe care unul Dinescu se face că-i gătește (da, da, acel Dinescu căruia Caramitru îi spunea „fă-te, Mircea, că lucrezi”). Citește continuarea AICI.

  Alianta Vestului Teenage Mutant Ninja Turtles

  REGIONAL: Dimploma „Țestoasele Ninja” va fi împărțită, la fel ca o pizza, de cei patru care au speriat Vestul și restul, cu Alianța lor

  Înainte de toate, doamnelor și domnilor, trebuie să vă facem prezentările. Astfel, intră în scenă Ilie Leonardo Bolojan, Ghiță Michelangelo Falcă, Emil Raphael Boc și Nicu Donatello Robu, țestoasele ninja care au speriat vestul, estul, nordul, sudul, centrul și, ce mai(!?), întreaga galaxie, cu alianța lor care va muta Carpații mai aproape de centura Capitalei, Marea Neagră la granița Transilvaniei cu Moldova și vor vărsa Dunărea în Mureș. Citește continuarea AICI.

  balada mustaciosului Dragnea

  NAȚIONAL: Dimploma „Balada mustăciosului” merge la Rahova. Evident, la Liviu

  A fost odată ca-n povești,
  A fost ca niciodată,
  Un domn ce Liviu se numea,
  Și care-avea mustață. Citește continuarea AICI.

  Dimploma de jale Foaie verde mărăcine

  INTERNAȚIONAL: Dimploma de jale „Foaie verde mărăcine” iz going tu ză Greenbrier campăni, în variantă gri – bicăz, iu nou…

  După ce șefii companiei Greenbrier din Arad (fosta Astra Rail Industries) au decis, în toamna acestui an, să elimine de pe gardurile fabricii picturile murale realizate (în anul 2016, cu acordul companiei!) de către artiștii londonezi Dale Grimshaw și Mr. Cenz, evident, ne-am enervat. Citește continuarea AICI.

  Dimploma aradul lui stanca

  Dimploma Pola Zilei: „Releveul de Aur” se acordă Omului din Umbră, Dorin „Doru” Stanca

  Deși nu l-ați văzut niciodată în Pola Zilei sau poate tocmai de aceea, nu am stat pe gânduri la acordarea acestei dimplome. Omul nostru este senzațional, nemaipomenit și infailibil atunci când vine vorba de casele dărăpănate din Arad. Citește continuarea AICI.

  Bibi Geani la la land

  Încetinitorul de particule oferă Dimploma „Nu mai plânge, Bibi!” unicei si irepetabilei Geanina Pistru

  Am avut mai multe femei prin politica locală, dar nu prea multe, că liberalii nu sunt atât de liberi în treaba asta ca cei care se dau social-democrați, Geani însă rezistă. Citește continuarea AICI.

  Hipster Moliere

  URMĂRIȚI: Dimploma „ASL PLS în PLM” se acordă lui „Mr. Mister” Molière, care o arde pă hipstereală fără e-mail

  OK, Boomer, fii antenă! Noi știm că ești artist, că ești setat pe farse teatrale, că „Je m’en fiche” și alea, alea… dar măi, mustăcior, hai, lasă vrăjeala! Cum naiba să n-ai nici adresă e-mail, nici FB, nici Twitter, nici Insta, nici WhatsApp? Măcar un cont fake, un [email protected], ceva, n-ai fost în stare să-ți creezi? Citește continuarea AICI.

  dimploma kapraroto

  CONTRIBUTORS: Dimploma „Pikă, Pikă… Pikăchu!” se oferă, în lipsă de altceva, dârzului samurai Kapraroto din meleagurile de pe Muu-resh

  Așa-i când ești prea darnic, rămâi cu ochii-n soare, sau cu buza umflată, alegeți voi o expresie mai potrivită. Ar fi bine să fii cumpătat atunci când te pui să faci cadouri, să nu rămâi taman fără obiectul care ți-ar fi fost poate ăl mai de folos. Străbunii ne dau diferite povețe prin mituri și legende, așa că pentru a ilustra mai bine ideea asta, vă vom spune și noi o legendă, venită tocmai din vremurile samurailor. Citește continuarea AICI.

  Dimploma Petre Răuț primar Olari

  MONDEN: Dimploma „Primarul Anticorupție” i-o acordăm lui Răuț, edilul care a avut curaj să-și „rezolve” soția călcând pe toți procurorii de la DNA și orice fel de Parchet

  Sesizați telefonic de o cititoare a Special Arad, săraca… care a rămas neangajată fiindcă nu a avut pile, ne-am pus pe verificat mai multe aspecte legate de organizarea unui concurs de către Primăria Olari, pentru un post de asistent medical. Nu am avut nevoie de multe telefoane sau de „săpat” zeci de metri de tranșee, că toate aspectele ni s-au verificat cât am spus „pește”. Citește continuarea AICI.

  80103989 1277183569146358 6527229389355089920 n

  INTERVIURI: Dimploma „Nihahaaa” ne-o acordăm nouă, fiindcă am uitat să stăm de vorbă și cu poneiul

  Poate vă mai amintiți că, prin luna august, Polițiștii locali au dat peste cel mai al dracu’ ponei, care nu voia nici în ruptul capului să le spună al cui e. (…) Dar problema noastră a apărut câteva zile mai târziu, atunci când poneiul ne-a contactat și ne-a amenințat că ne dă în judecată. Citește continuarea AICI.

  Dimploma Auto Falca Scoda

  AUTO: Dimploma „cAUT-O” merge la Falcă. Sătul de desfrânate, Ghiță s-a dat la prospături pe Facebook

  Ajuns la o vârstă la care obosește destul de repede, uneori încă dinainte de a intra, Ghiță Falcă s-a plâns prietenilor că s-a săturat de atâtea desfrânate și că deja e un blestem pentru el ca tot peste din astea să dea… Citește continuarea AICI.

  Mr Fifor

  IT: Misofobul Mr. Fifor – numit „șobolan” de dujmanii din propriul partid – poate să-și spele păcatele cu Dimploma „Un profil Facebook 100% curat. Fără clătire”

  (…) Când responsabilul de pagina sa de Facebook nu e „available”, Fifor devine inclusiv un IT-ist interimar, apasă în draci butonul Esc și, de regulă, tinde să-și dea demisia pe Facebook, căci, în situații de criză politică, până și un Ministru al Apărării trebuie să se apere cum poate și să-și spele păcatele cumva. Citește continuarea AICI.

  Jokerisca si Dupurminator

  FILM: Dimploma „Combo Criminal” merge la duoul cineast-creștin-infracțional Dan „Jokerișca” și Cătălin „Dupurminatorul” pentru dubla performanță de a „ucide” cinematografia arădeană

  Ce „Avengers: Endgame”? Ce „Joker” și „Terminator 6: Dark Fate”? Puțiflenderii ăștia de Hollywood sunt copii mici pe lângă ai noștri „Jokerișca” și „Dupurminator”! Citește continuarea AICI.

  Dimploma Lapidatio Tudorel Toader Kovesi

  GONZO: Dimploma „Modus Operandi: Lapidatio” se aruncă lui Summus Sacerdos Tudorelus Toaderus pentru operațiunea „Lex Lata, cu pietre înspre Kövesi”

  Ex-Ministrul Justiției, Tudorelus Toaderus, a făcut-o lată. În primul și în primul rând, a făcut-o lată pe Kövesi, aruncând-o de la înălțime, din fruntea DNA-ului. A făcut-o lată și cu propunerea relaxării legislației pe abuzul în serviciu și cu propunerea de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, înfuriind o țară întreagă (…). Apoi a făcut-o lată și în cadrul Partidului (PSD) care l-a pus în funcție (…) Citește continuarea AICI.

  damian horgea falca bibart BOLNAVI

  SĂNĂTATE: Dimploma „Noi să fim sănătoși, că boala vine” o împart, împreună cu tratamentul pe cale bucală, pacienții secției Boli Contagioase din Palatul Administrativ

  Se spune că munca în funcțiile de conducere este solicitantă, însă noi știm că acesta este un clișeu și că de cele mai multe ori nu se aplică celor „plantați” în funcții publice. Totuși, probabil că depinde și de locația în care lucrezi, fiindcă nu credem că cei care conduc instituțiile ce-și au sediile în Palatul Administrativ au parte de vreun „burnout”. Citește continuarea AICI.

  Captain Animal Planet bandarna

  DEZVĂLUIRI / ANIMAL SPECIAL: Dimploma „Captain Animal Planet” se acordă lui Bandarna, un iubitor de feline, făcut în fel și chip de răii ăia de la Rise

  (…) E înalt, e de neclintit, e prezentabil (dacă e și prezidențiabil… a rămas tot cu semnul întrebării)… e fericit în România, dar mai mult decât orice, e un mare iubitor de animale, în special al mărcii feline. Citește continuarea AICI.

  Dimploma alba neagra Eurovision Geani Andreica

  MUSIC: Dimploma „Alba-neagra” se acordă lu’ Geani și Dani Andreica, care s-au jucat cu invitațiile la Eurovision până s-au dat, s-au pierdut, n-au ajuns, nici noi nu mai știm

  Această Dimplomă se acordă celor două personaje principale din  telenovela deloc siropoasă, dar plină de sirop și vaiete, doamnelor care atâta s-au jucat cu invitațiile la Eurovision, alea care erau cică pentru arădeni, până le-au dat. Pe toate! Citește continuarea AICI.

  Citește și Dimplomele din anii trecuți:

  Dimplomele Special Arad 2018 – CINCINALUL Marii Uimiri
  DIMPLOMELE Special Arad – 2017. Prostia, incompetența și, în anumite cazuri, gafele #PERSISTĂ
  DIMPLOMELE Special Arad – 2016. #pățăști!
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2015
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2014

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.