Magazinele Profi, amendate pentru practici înşelătoare din cauza cupoanelor pentru reduceri

  de - | 7 September 2021, 11:10 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  2

  Imagine cu rol ilustrativ

  Societatea care deţine magazinele Profi din România a fost amendată de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor pentru practici comerciale agresive şi înşelătoare, în urma reclamaţiei depuse de o pensionară.

  La sesizarea unui consumator din Blaj, CJPC Alba a constatat că prin revista tipărită prin care sunt promovate produsele vândute în magazinele Profi sunt promoţii are transmit mesaje care induc în eroare clienţii. ”Se reclamă faptul că nu poate beneficia de revista, că este condiţionată de valoarea cumpărăturilor, iar zeci de vârstnici nu se pot bucura de micile beneficii care se oferă din când în când”, se arată în sesizarea scrisă care a stat la baza controlului instituţiei, scrie ziare.com

  Compania Profi Rom Food SRL a contestat procesul verbal de sancţionare încheiat de CJPC Alba în 8 aprilie 2021. Judecătoria Blaj a respins, pe fond, plângerea societăţii în 13 august. Pe 24 august, Profi Rom Food a contestat hotărârea Judecătoriei.

  Comisarii au aplicat două amenzi, una de 5.000 de lei şi cealaltă de 7.000 de lei. Campania de reduceri, denumită ”Găseşte banii domnului Cuponescu”, se derulează prin intermediul a 10 cupoane care sunt cuprinse în interiorul revistei, care este oferită fiecărui client care achiziţionează produse în valoare de cel puţin 35 de lei.

  Citeşte mai mult pe adevarul.ro.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.