luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dimploma „Falusul calului” se acordă marilor realizări din perioda Faraonului în paralel cu „cântecul de lebădă” numit Eurovision Arad 2019

  de Special Arad | 31 decembrie 2019, 10:18 AM | Pamflet

  0

  România a participat la concursul Eurovision și a reușit să se claseze „la retrogradare” în liga a doua valorică. Adică, nu a trecut de semifinală, ceea ce înseamnă că a ieșit din competiție înainte de fi intrat. Bun, unii vor spune că TVR-ul și-a cheltuit degeaba banii pentru preselecții, selecții, ultra-selecții sau cum se numesc șușanelele* astea scumpe, prin care sunt aleși piloșii care ne vor face de râs la Eurovision. Dar nu-i așa, pentru că banii vin de la alții, TVR-ul doar îi adună și-i cheltuie cum „vrea mușchii lui”. Iar uneori (cum v-am mai spus, dar acum vom relua tema), îi cheltuie și pe mușchi, pe care unul Dinescu se face că-i gătește (da, da, acel Dinescu căruia Caramitru îi spunea „fă-te, Mircea, că lucrezi”).

  Pe scurt: TVR cere 450.000 lei (adică, 4 miliarde și jumătate de lei vechi, adică vreo sută de mii de euro) ca să aducă în Arad „marele concurs” de preselecție pentru Eurovision, iar Primăria și CJ plătesc purcoiul ăsta de bani fără să răgușească (dacă ar fi trebuit să dea banii ăștia la un cămin de copii sau de bătrâni, ar fi făcut roșu-n gât de câte explicații dădeau pentru refuz!). Povestea biletelor împărțite de marele Faraon o știți.

  Poate vă mai amintiți și ce-a urmat: dacă tot a păpat o sută de mii de euro pe-o șușanea, TVR nu putea lăsa gura lu’ nea Faraon să nu „mănâncă” și ea ceva, așa că l-a poftit la un mușchiuleț de viitor Bruxelles, umplut cu ceva verdeață și stropit cu portocale de Calafat, gătit de marele poet național „fă-te, Mircea, că lucrezi”. Frumoasă emisiune, elevată și de o sinceritate emoționantă. Aproape am plâns.

  Uite că se poate! Cu „doar” o sută de mii de euro, Faraonul ne-a făcut plăcerea să-l știm pe el în primul rând la Eurovisionul de Arad, apoi să-l vedem cum îmbucă filozofic și gândește „al dente”. În plus, aflăm că după aceste mari realizări, Aradul va deveni un fel de nod turistic, unde turiști din lumea largă se vor călca pur și simplu în picioare. Am urmărit cu mare interes această măreață euro-viziune a celui care a ajuns euro-parlamentar. Și… nimic. Niente, nada sau, pe limba de la Bruxelles, rien. Semn că „monumentul faraonicelor realizări” ale celui mai de seamă plecat este doar un fel de „monument phalic” (falic, na!). Dar nu natural, ca acela din Dănești (Maramureș). Conform site-ului turismmaramures.ro, obiectivul turistic se numește „obeliscul (riodacitic) Pula Calului” și, dacă arată ca în fotografiile de pe site (de ce n-ar arăta?), pare o copie fidelă la marilor realizări din epoca Falcă.

  Și a început… para-ndărătul pentru cei 100.000 de euro pe care Falcă i-a dat TVR-ului la Eurovision. Televiziunea națională l-a dus în emisiunea lui Dinescu

  * Spectacol de slabă factură artistică, organizat în scopul obținerii unor foloase personale.

  DIMPLOMA GHEORGHE FALCĂ și MIRCEA DINESCU

  An de an, începând din 2014, tragem linie și facem haz de necaz pe seama realității, acordăm, deci, Dimplome la mișto tuturor „panaramelor” anului la fiecare rubrică de pe Special Arad. Aceste articole sunt pamflete și trebuie tratate ca atare, dar orice asemănare cu realitatea NU este pur întâmplătoare.

  CLICK AICI pentru TOATE Dimplomele anului 2019!

  Citește și Dimplomele din anii trecuți:

  Dimplomele Special Arad 2018 – CINCINALUL Marii Uimiri
  DIMPLOMELE Special Arad – 2017. Prostia, incompetența și, în anumite cazuri, gafele #PERSISTĂ
  DIMPLOMELE Special Arad – 2016. #pățăști!
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2015
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2014

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.