miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Dimploma „Din dragoste” se acordă îndrăgostitului Don Radu, care și-a așteptat iubita, zile întregi, în Alfa

  de Special Arad | 31 decembrie 2019, 10:28 AM | Pamflet

  0

  Dragostea e ceva minunat, dar poate fi și ceva sfâșietor. Dragostea nu cunoaște nici timp, nici spațiu. Nu degeaba toți scriitorii și toți poeții și-au dedicat operele, încă de la începutul vremurilor, acestui sentiment nobil. Ea ne amețește, ne ia mințile, fiind ca o cădere a rațiunii. Tocmai de aceea, de exemplu, englezii au expresia „to fall in love”, unde „to fall” înseamnă exact „a cădea”.

  La fel a pățit și un biet amorezat care a ajuns la Arad în această vară. Radu (nu Mircea Radu, ci un amorezat din Ploiești) a fost capabil să îndure orice, în numele dragostei. Timpul nu a mai existat pentru el. Doi ani a vorbit cu iubirea vieții sale, doar prin intermediul Facebook-ului, iar apoi, când planetele s-au aliniat cum trebuie, a mers și și-a așteptat iubita, acolo, pe banca aceea din cartierul Alfa, lângă biserică, parcă pentru totdeauna… Ce vremuri fatidice!

  O așteaptă, plânge, dar nu se mișcă de acolo de câteva zile și nopți, ne povesteau, pe atunci, oamenii din Alfa.

  Radu a așteptat, dar iubita nu a mai venit. Ba mai mult! L-a renegat complet. Bietul Radu a rămas cu ochii-n soare și cu inima frântă, fiind nevoit să citească în ziare cum Dulcinea lui îl acuză, de parcă ar fi un Don Quijote, nu un veritabil Don Juan, spunând că „Omul are probleme psihice! Nu îl cunosc!”.

  S-a lepădat de el, sfâșiindu-i inima-i plăpândă. Noi însă, cei de la Special Arad, îi suntem solidari lui Don Radu, admirându-i sentimentele pure și, drept consolare, îi oferim Dimploma „Din dragoste”.

  DIMPLOMA DON RADU

  An de an, începând din 2014, tragem linie și facem haz de necaz pe seama realității, acordăm, deci, Dimplome la mișto tuturor „panaramelor” anului la fiecare rubrică de pe Special Arad. Aceste articole sunt pamflete și trebuie tratate ca atare, dar orice asemănare cu realitatea NU este pur întâmplătoare.

  CLICK AICI pentru TOATE Dimplomele anului 2019!

  Citește și Dimplomele din anii trecuți:

  Dimplomele Special Arad 2018 – CINCINALUL Marii Uimiri
  DIMPLOMELE Special Arad – 2017. Prostia, incompetența și, în anumite cazuri, gafele #PERSISTĂ
  DIMPLOMELE Special Arad – 2016. #pățăști!
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2015
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2014

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.