joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Dimploma „Modus Operandi: Lapidatio” se aruncă lui Summus Sacerdos Tudorelus Toaderus pentru operațiunea „Lex Lata, cu pietre înspre Kövesi”

  de Special Arad | 31 decembrie 2019, 10:26 AM | Pamflet

  0

  Ex-Ministrul Justiției, Tudorelus Toaderus, a făcut-o lată. În primul și în primul rând, a făcut-o lată pe Kövesi, aruncând-o de la înălțime, din fruntea DNA-ului. A făcut-o lată și cu propunerea relaxării legislației pe abuzul în serviciu și cu propunerea de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, înfuriind o țară întreagă, pe președintele Iohannis, pe magistrați, Comisia Europeană și chiar Departamentul de Stat al SUA. Apoi a făcut-o lată și în cadrul Partidului (PSD) care l-a pus în funcție, în frunte cu Liviu Dragnea, pentru că a tot întârziat adoptarea ordonanţei privind Codurile Penale, dar şi pe cea legată de amnistie şi graţiere. Asta i-a fost, la urma urmei, chiar ultima mutare pe tabla de șah, Anno Domini 2019, care a dus la revocarea sa din funcție. Însă până în ultimele clipe, ca un veritabil prezbiter omnipotentem, un Summus Sacerdos în Sinedriul său, Tudorelus Toaderus a încercat tot posibilul s-o mai blocheze încă o dată pe Kövesi, ca nu cumva să devină procuror-șef european, urlând din rărunchi sentința cea cruntă: Lapidatio!

  E drept, e greu. E greu să rămâi drept când ești constrâns de legile pe care, teoretic, le slujești și de Partidul pe care, de asemenea, îl slujești ca să te mențină în funcție, dar e și mai greu când – prins în mijlocul acestui ping-pong penal pe tabla de șah – începi să confunzi rolul tău și plasarea ta juridic-istorică în spațiul-timp.

  Pentru conformitate:
  Prezbiter = preot. – din neogreaca „presbytos”
  Summus Sacerdos = Marele preot, conducătorul suprem al cultului religios la vechii evrei, egipteni, daci etc.
  Sinedriu = tribunal la vechii evrei, respectiv un consiliu suprem prezidat de Marele preot, care judeca pricinile importante, interpreta legea și delibera asupra chestiunilor publice (din greacă συνέδριον, synedrion = tribunal, adunare).
  Lex Lata = expresie latină care înseamnă „legea așa cum există”.
  Köves = pietros – din maghiara „kő” (piatră)

  Așa că… Evrika! Asta să fi fost, deci, cauza! Summus Sacerdos Tudorelus Toaderus a înțeles că poți să te lepezi de Satana, dragul drac de Dragnea, făcându-i și nefăcându-i pe plac în același timp, dar nu poți să nu o condamni la moarte prin lapidare pe cea care se numește Kövesi, ergo și-o cere singură dintr-un impuls ereditar involuntar.

  Ce să facem, deci, cu prezbiterul nostru numit Tudorel Toader (Tudorelus Toaderus – pentru conformitate)? Păi, îi aruncăm o dimplomă bona fide pentru dârzenia și intransigența cu care a jucat pe două planuri cu propunerile de modificare a legislației penale (cui bono?), iar ulterior refuzând să le adopte, dar înainte de toate, îi acordăm o dimplomă pentru sârguința cu care a luptat (din nou… cui bono?) până la ultimul ceas, aruncând cu toate armele de jure și de facto împotriva Laurei Codruța Kövesi.

  Post Scriptum: Să ne fie cu iertare că folosim ad litteram prea mulți termeni latini și de origini grecești, dar când e vorba de Justiție, așa se poartă. Niciun Veto!

  DIMPLOMA TUDORELUS TOADERUS

  An de an, începând din 2014, tragem linie și facem haz de necaz pe seama realității, acordăm, deci, Dimplome la mișto tuturor „panaramelor” anului la fiecare rubrică de pe Special Arad. Aceste articole sunt pamflete și trebuie tratate ca atare, dar orice asemănare cu realitatea NU este pur întâmplătoare.

  CLICK AICI pentru TOATE Dimplomele anului 2019!

  Citește și Dimplomele din anii trecuți:

  Dimplomele Special Arad 2018 – CINCINALUL Marii Uimiri
  DIMPLOMELE Special Arad – 2017. Prostia, incompetența și, în anumite cazuri, gafele #PERSISTĂ
  DIMPLOMELE Special Arad – 2016. #pățăști!
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2015
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2014

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.