sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dimploma „Pikă, Pikă… Pikăchu!” se oferă, în lipsă de altceva, dârzului samurai Kapraroto din meleagurile de pe Muu-resh

  de Special Arad | 31 decembrie 2019, 10:33 AM | Pamflet

  0

  Așa-i când ești prea darnic, rămâi cu ochii-n soare, sau cu buza umflată, alegeți voi o expresie mai potrivită. Ar fi bine să fii cumpătat atunci când te pui să faci cadouri, să nu rămâi taman fără obiectul care ți-ar fi fost poate ăl mai de folos. Străbunii ne dau diferite povețe prin mituri și legende, așa că pentru a ilustra mai bine ideea asta, vă vom spune și noi o legendă, venită tocmai din vremurile samurailor.

  A fost o dată ca niciodată un samurai, mare conducător de armată, numit Kapraroto. Cu mare dârzenie își conducea el clanul Pey Se De din tărâmul râului Muu-resh, iar într-o zi sosi pe acele coclauri tocmai împărăteasa Dan Cy Lau. Emoționat până peste poate de această onorantă vizită, Kapraroto îi jură loialitate veșnică și, pătruns de o mândrie cum nu mai simți vreodată, îi înmână bălaiei împărătese tocmai sabia sa cea mai de preț, cu care tăiase de-a lungul timpului capetele tuturor inamicilor care i-au stat în cale.

  „Simbolistica acestei săbii sper să vă ajute să tăiați atât la propriu, cât și la figurat, tot ce trebuie tăiat, iar dumneavoastră știți exact la ce mă refer eu”, i-a spus Kapraroto împărătesei, făcând o lungă plecăciune.

  Împărăteasa luă sabia, însă puțin știa Kapraroto că asta urma să fie ultima lui întâlnire cu marea conducătoare, în timp de pace.

  Zilele, apoi lunile au trecut, răscoale mari se petrecură în întreaga țară, căpetenia barbarilor germanici a învins-o pe împărăteasă, iar nesocotiții o detronară, înscăunând în locul ei pe un om cu nume vechi din clanul hunilor. Kapraroto se văzu printre puținii care mai țineau la vechile datini, zbătându-se să țină cârma clanului său din tărâmul de pe Muu-resh.

  Iar apoi, veni acea zi fatidică. În timp ce dormea liniștit în Minka cea confortabilă, alături de ceilalți din clanul său, un dragon feroce, vestit și temut printre toate clanurile, numit Dey Ne Ah, zbură de-asupra lor și-i înșfăcă îndată, gelos fiind de dărnicia cu care-și împărțeau între ei avuțiile. „Îi voi tăia capul dintr-o singură mișcare!”, se gândi Kapraroto, ducându-și mâna către teacă, însă mare i-a fost uimirea când simți că sabia sa nu mai era acolo.

  Așa păți săracul samurai, răpus tocmai de gestul său de bună cuviință!

  Noi, cei de la Special Arad, vom trimite dimploma de mai jos, pe adresa de reședință a dragonului și-l vom ruga să se îndure, măcar atât, să i-o înmâneze bravului samurai, să aibă și el puțină mângăiere în aceste vremuri tulburi.

  DIMPLOMA KAPRAROTO

  An de an, începând din 2014, tragem linie și facem haz de necaz pe seama realității, acordăm, deci, Dimplome la mișto tuturor „panaramelor” anului la fiecare rubrică de pe Special Arad. Aceste articole sunt pamflete și trebuie tratate ca atare, dar orice asemănare cu realitatea NU este pur întâmplătoare.

  CLICK AICI pentru TOATE Dimplomele anului 2019!

  Citește și Dimplomele din anii trecuți:

  Dimplomele Special Arad 2018 – CINCINALUL Marii Uimiri
  DIMPLOMELE Special Arad – 2017. Prostia, incompetența și, în anumite cazuri, gafele #PERSISTĂ
  DIMPLOMELE Special Arad – 2016. #pățăști!
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2015
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2014

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.