sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dimploma „Prizez Arad” pentru cel mai complex program de Realitate Virtuală, în premieră, la noi în oraș

  de Special Arad | 31 decembrie 2019, 10:26 AM | Pamflet

  0

  E atât de greu să administrezi un oraș. Fiecare locuitor are atât de multe așteptări. Toți trag de tine să le faci orașul exact pe placul lor, dar ce știu ei cât de greu e să te apuci de treabă?! Când te gândești câte Studii de Fezabilitate, câte licitații, câte procedeuri, câte controale de la Curtea de Conturi… te ia cu dureri de cap, ce mai!

  Și când te gândești cât de mișto o duceau toți în Matrix, unde orice era posibil printr-o simplă tastare a unui cod… începi să te gândești cât de mișto ar fi să reușești cumva să le creezi la toți o realitate virtuală, în care să aibă un oraș exact așa cum vor ei și să te lase pe tine naibii în pace să-ți vezi de băgatul bănuților în buzunare.

  Ei, bine, acum toate acestea sunt posibile! Echipa bucureșteană „OCN”, în frunte cu regizorul Tedy Necula, a venit cu un proiect pilot prin care tu, dragă Primărie Arad, și tu, dragă Consiliule Județean Arad, puteți să vă vedeți liniștite de treabă, în timp ce arădenii văd un oraș feeric, cu piste de biciclete „ca-n Germania, la Paris”, cu instituții prestigioase, cu „clădiri impresionante, oameni frumoși, veselie la tot pasul”, „un număr impresionant de palate”, Ștrandul Neptun cu 40 de localuri, cu „un număr mare de turiști și o gamă variată de oferte de cazare și atracții, datorită relansării economice din ultimii ani” și, evident, cu cultură, educație, oameni minunați și totul ce contribuie la „conceperea și menținerea unui oraș frumos”. Vă prezentăm programul „Inspir Arad” (beta), care poate fi instalat cu 40 de CD-uri.

  Eh, firește că, fiind la început, programul mai are și câteva rateuri, însă developer-ii promit că în următorul program VR, numit, „Prizez Arad” (V 0.2), vor încerca să le remedieze, pe cât posibil. Până atunci, arădenii sunt rugați să ignore „bug-uri” cum ar fi: „Teatrul din Oravița” (dezvoltatorii s-au încurcat cu locația, eroare de GPS), „cineclubul Kinema Ikon” (eroare temporală, renumita grupare artistică de artă experimentală a funcţionat doar în perioada comunistă sub tutela unui „cineclub”), Palatul Kohn (eroare de randare, apare Palatul Hofburg) sau Peștera Cristalelor (încă o eroare de GPS).

  Toate aceste mini-erori trebuie trecute ușor cu vederea însă, întrucât 200.800 lei e o sumă infimă din bugetul orașului, în contrast cu suma colosală pe care ar trebui să o investească autoritățile locale să producă o variantă „analog” a minunățiilor „digitale” pe care le pot simți „ca pe viu” arădenii, în această realitate virtuală oferită, mai întâi modest,  de „Inspir Arad”, iar apoi, la potențial maxim, prin upgrade-ul „Prizez Arad”.

  Pentru toate acestea, noi, cei de la Special Arad, chiar dacă am mai tot scris despre ei, nu ne putem abține să nu îi și premiem pe cei de la OCN, dar și pe autoritățile locale, pentru acest complex program de Realitate Virtuală. Bineînțeles, cu felicitările de rigoare!

  DIMPLOMA Inspir Arad

  An de an, începând din 2014, tragem linie și facem haz de necaz pe seama realității, acordăm, deci, Dimplome la mișto tuturor „panaramelor” anului la fiecare rubrică de pe Special Arad. Aceste articole sunt pamflete și trebuie tratate ca atare, dar orice asemănare cu realitatea NU este pur întâmplătoare.

  CLICK AICI pentru TOATE Dimplomele anului 2019!

  Citește și Dimplomele din anii trecuți:

  Dimplomele Special Arad 2018 – CINCINALUL Marii Uimiri
  DIMPLOMELE Special Arad – 2017. Prostia, incompetența și, în anumite cazuri, gafele #PERSISTĂ
  DIMPLOMELE Special Arad – 2016. #pățăști!
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2015
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2014

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.