joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dimploma „Securiștii vechi și noi” merge spre Compania de Apă. Pentru exactitate… citiți în continuare!

  de Special Arad | 31 decembrie 2019, 10:30 AM | Pamflet

  0

  Știți cum e, unii își păstrează metehnele întreaga viață. Și de aceea nu ne e frică să ne imaginăm următorul dialog, între președintele CJ Arad, Iustin Cionca și protejatul său de la Compania de Apă, Vasile Borha, alias Tache Păun – colaborator dovedit al Securității, care și-a turnat colegii și profesorii, iar acum conduce, ca director de producție, o companie arădeană de „succes” în a mulge bani din apă de ploaie.

  Cionca, către secretară: Spune-i la Tache Păun să vină până la mine!

  Secretara: La cine?

  Cionca: Pff… La Vasile Borha de la Compania de Apă. Am rămas în minte cu indicativul lui, Tache Păun, că m-au întrebat elevii de la Moise ce părere am despre foștii colaboratori ai Securității, acum, la 30 de ani de la Revoluție și când le-am explicat, deși nu am avut succes, l-am avut în minte pe Borha ăsta, de la Compania de Apă, care acum ne ajută pe noi cei de la PNL, în județ, cu voturile și campania, dar care, înainte de 89, „sifona” la Securitate.

  Zis și făcut. În câteva minute, de zici că se afla pe coridor în așteptarea chemării șefului, apare Tache la ușă.

  „Ia loc”, îl îndeamnă președintele.

  Cionca: Nu am timp de povești. Ce dracu se întâmplă acolo la voi? Bănățean nu știu pe unde umblă, la vănătoare cu soțul directoarei economice, la pescuit cu ungurii, în Ungaria, tu dai afară pe cine și cum vrei tu, bani luați cu nemiluita, angajați doar pe pile… Apropo, mai angajați mulți de la PSD? Ce naiba faceți?

  Borha: Domnule președinte, permiteți să raportez. Eu nu am făcut nimic, că nu poți face nimic de șmecherul ăsta de Bănățean”

  Cionca: Stai, stai așa. Cum vorbești tu de Bănățean că e șmecher? Nu el te-a pus director?”

  Borha: Nu-mi mai aduc aminte cine m-a pus, domnule președinte, dar, într-adevăr, așa nu se mai poate. Eu am doar stiloul, să scriu, dar decizia nu-mi aparține. E la el, iar lui unu-i intră pe o ureche, când îi cereți dumneavoastră ceva, și alta-i iese pe gură, când dă ordine în Companie. Eu zic ca trebuie să vă gândiți la sânge proaspăt, nealterat.”

  Cionca: Te gândești la cineva anume?

  Borha: Acum… Doar nu o să o puneți pe Alina, directoarea economică… deși se cam vede șefă și face multe pe acolo, mai ales că Leo, bărbatu-so, îl ține la șprițuri pe Bănă. Dar, uitați-vă la mine, îmi iau libere și merg în județ încărcat cu plase cu partidul, negociez cu primari PSD să îi ducem la noi, la PNL, la unii chiar mai urlu, îmi fac dușmani peste tot, mi-am băgat neamurile peste tot în regie, vin la dumneavoastră de ori câte ori îmi cereți și vă dau raportul… Nu mai bine mă faceți pe mine?

  Cionca: Pe tine????? Păi cum să te pun pe tine, totuși, ai „servit” la Securitate? Ce o să spună oamenii, angajații?

  Borha: Ce să spună? Dar sunt singurul? Nu ați văzut câți ca mine au participat la festivitățile dedicate zilei de 22 Decembrie și au fost aplaudați?Până la urmă contează experiența în orice domeniu…. și eu o am, doar ați văzut, de fiecare dată când ne vedem, cum vi le spun și vi le explic pe toate! Și, în plus, sunt și mebru de partid, coleg cu dumneavoastră.

  Cionca: Nu ești tu cam ciocoi?

  În continuare, răspunsul lui Cionca rămâne în aer până anul viitor…

  Astfel, noi nu putem face altceva decât să acordăm „Dimploma” din titlul articolului lui Tache Păun, alias Vasile Borha.

  DIMPLOMA VASILE BORHA

  An de an, începând din 2014, tragem linie și facem haz de necaz pe seama realității, acordăm, deci, Dimplome la mișto tuturor „panaramelor” anului la fiecare rubrică de pe Special Arad. Aceste articole sunt pamflete și trebuie tratate ca atare, dar orice asemănare cu realitatea NU este pur întâmplătoare.

  CLICK AICI pentru TOATE Dimplomele anului 2019!

  Citește și Dimplomele din anii trecuți:

  Dimplomele Special Arad 2018 – CINCINALUL Marii Uimiri
  DIMPLOMELE Special Arad – 2017. Prostia, incompetența și, în anumite cazuri, gafele #PERSISTĂ
  DIMPLOMELE Special Arad – 2016. #pățăști!
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2015
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2014

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.