sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dimploma Pola Zilei: „Releveul de Aur” se acordă Omului din Umbră, Dorin „Doru” Stanca

  de Special Arad | 31 decembrie 2019, 10:31 AM | Pamflet

  0

  Deși nu l-ați văzut niciodată în Pola Zilei sau poate tocmai de aceea, nu am stat pe gânduri la acordarea acestei dimplome.

  Omul nostru este senzațional, nemaipomenit și infailibil atunci când vine vorba de casele dărăpănate din Arad. Nu mai stă pe gânduri, face niște desene, frontoane, fațade, se entuziasmează până peste poate, spunându-ne că, deh, asta este.

  Că avem niște clădiri nemaipomenite, pe care el le tot privește și se tot minunează cât sunt de frumoase.

  Și cum spuneam, face niște reveleuri sau releveuri, nici nu știm exact ce sunt alea de stă mâța-n coadă.

  Însă picătura care ne-au umplut inima a fost revelarea sau relevarea motivelor Domniei Sale de a intra în politică, cum zice Domnia Sa. Asta în situația în care, dupa cum credem noi, Domnia Sa nu a fost niciodată în afara politicii, Staconsul, firma de proiectări în construcții pe care o deține – da, v-ați prins, e de la Stanca! – a obținut comenzi de la Primărie cu nemiluita și obține în continuare.

  Oricum ar fi, pe din afară sau pe dinăuntru, Domnul Dorin, pentru prieteni și colegi de politică Doru, este un om rafinat care nu se arată fără eșarfă nici la releveul unui veceu, are texte și gesticulație pe care le-ar invidia până și actorul Bulbuc, intrat în politică tot așa.

  Adică așa cum citează fără să spună de la cine, Domnul Doru Dorin Stanca, în superbul său film întitulat: „De ce am intrat în politică?”: nu te întreba ce face orașul pentru tine, întreabă-te ce faci tu pentru oraș!

  Inițial era vorba de țară și de Kennedy, însă nu poți să ai pretenții, în umbra psihotică a marelui om – vorbim de Ghiță, nu de John – spui ce-ți trece prin minte, așa, ca un releveu.

  DIMPLOMA DORIN STANCA

  An de an, începând din 2014, tragem linie și facem haz de necaz pe seama realității, acordăm, deci, Dimplome la mișto tuturor „panaramelor” anului la fiecare rubrică de pe Special Arad. Aceste articole sunt pamflete și trebuie tratate ca atare, dar orice asemănare cu realitatea NU este pur întâmplătoare.

  CLICK AICI pentru TOATE Dimplomele anului 2019!

  Citește și Dimplomele din anii trecuți:

  Dimplomele Special Arad 2018 – CINCINALUL Marii Uimiri
  DIMPLOMELE Special Arad – 2017. Prostia, incompetența și, în anumite cazuri, gafele #PERSISTĂ
  DIMPLOMELE Special Arad – 2016. #pățăști!
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2015
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2014

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.