luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  DIMPLOMELE Special Arad – 2016. #pățăști!

  de Special Arad | 30 decembrie 2016, 1:29 PM | Pamflet | Special

  2

  La fel ca în 2014 și în 2015, Special Arad înțelege ca și la acest sfârșit de an să-i omagieze pe „cei mai CEI din curtea școlii”, respectiv pe aceia care au marcat spațiul public-mediatic, lăsând în urma lor un nonșalant #pățăști în memoria colectivă. Ar fi nedrept, împotriva principiilor noastre ar fi să nu dăm „Cezarilor” tâmpeniilor, corupției, aroganței, dar și ai umorului involuntar sau ai frumosului ce-i al lor… că doar ei ne-au făcut traficul, ei ne-au făcut să ne câștigăm credibilitatea în ochii cititorilor… arătându-i pe EI cu degetul am ajuns noi campioni… deci EI sunt campionii dumneavoastră și, implicit, ai noștri.
  Ni-i asumăm în aceeași măsură în care vi-i asumați dumneavoastră. EXACT în aceeași măsură – deci să-i premiem cu „Dimplome”!

  Dintr-o pățanie obscură a pornit și toată povestea cu dimplomele astea, nimic altceva decât – așa cum se subînțelege ușor, niște diplome la mișto – dar să știți că intenția din spatele lor a devenit, între timp, una nobilă! ? „M”-ul ăla buclucaș e o greșeală amărâtă de tipar care devine, din câte se pare, – inconștient, subconștient și uneori chiar perfect conștient – o chestiune virală! Vezi incidentul memorabil, chiar de anul acesta, de la Macea! Un singur „M” în plus și deja vorbim de un alt nivel de recunoștință! Unul cu un substrat satiric asumat automat dintr-o (rea)voință proprie și personală a acelei litere. După o gală de premiere cu di(m)plome – doar că atunci pe bune, anunțată cu surle și trâmbițe, expusă grosolan prin transmisii LIVE și hop-țurai popular, o adevărată „nuntă a la grec a prostiei” – am hotărât să dăm și noi, la fiecare sfârșit de an, DiMplome, de data aceasta intenționat cu M pentru cei care merită cu adevărat. O DiMplomă strict onorifică și netransmisibilă, necuantificabilă decât în zâmbete, hohote de râs și semne de întrebare, un șut în partea dorsală, o înjurătură zdravănă sau o atingere blândă și caldă a orgoliilor… fiecare cum crede și simte de cuviință.

  Ei sunt, deci, viralii anului „pe felia lor”. Admirați-i în toată splendoarea… fiecare în propriul său pamflet: 

  ȘTIRI ARAD: Dimploma „Plugușor cu doi bizoni” se acordă soților Pârvulescu, împreună cu câte o legitimație de „handiparcați”

  thumb-dimploma-sotii-parvulescu

  SPORT: Dimploma „toți o apă și-un pământ” merge spre nea Submarin Dugăeșescu

  thumb-dimploma-nea-submarin-dugaesescu

  INVESTIGAȚII: Dimploma „Back to the future”, pentru invenția celei mai proaste mașinațiuni a timpului din toate… timpurile

  thumb-dimploma-back-to-the-future

  OPINII: Marele premiu „Dacă despre căcat vorbim” se acordă comentatorului cu acest nume – știe el!

  thumb-dimploma-cacatel-cu-paru-cret

  REGIONAL: Dimploma „I am your father” pentru întunecatul Lord Sith al Imperio, Darth Valer, care a speriat West-ul

  thumb-dimploma-darth-valer

  POLITIKOS: Dimploma „DOCTOR în drept, politică și administrație” se acordă cu „magna cum xerox” lui Iustin Arghir Marinel „Napoleon” Cionca

  thumb-dimploma-iustin-arghir-marinel-napoleon-cionca

  CULTURĂ: Dimploma „Okoș-Cocoș” pentru cultură generală pe probleme de Cioran – pusă la bătaie între Vasile Zărăndan și/vs. Eugen Puiu!

  thumb-dimploma-zarandan-puiu

  EDUCAȚIE: Dimploma „Un tramvai numit dorință” merge pe Imperio la Madame Bovarycevici

  thumb-dimploma-madame-bovarycevici

  STRADA: Dimploma „Parchează cu Pistru” – aplicație nouă, se acordă bizonului nr.1 al Aradului

  thumb-dimploma-pistru-bizon-nr1

  ADMINISTRAȚIE: Ia biletu’, nu-i biletu’! Dimploma „Schrödinger” i se oferă companiei Recons pentru talentul incontestabil în fizică cuantică

  thumb-dimploma-reconschrodinger

  PAMFLEȚI: Dimploma „divorțul anului” se acordă, la mare concurență, sau lui Doru Căprar, sau lui Gheorghe Falcă?

  thumb-dimploma-divortul-anului

  CULISE: Dimploma „Strânge omul ca furnica” merge la Țițirigă! Tot strânge ăsta!

  thumb-dimploma-furnica-titiriga

  ÎNCETINITORUL DE PARTICULE: Medalia de onoare „Serghei Bubka” merge la superbatletul Ghită Falcă

  thumb-dimploma-superbatletul-jita-falca

  CONTRIBUTORS: Dimploma „îndesat banii cu forța în buzunarul primarului” se acordă locuitorilor din Covăsânț, Almaș, Șicula

  thumb-dimploma-almas-covasant-sicula

  NAȚIONAL: Dimploma „șpăgarul anului”, la concurență cu alți penali, neprinși încă, se acordă lui Ovidiu Marian

  thumb-dimploma-spagarul-anului-ovidiu-marian

  INTERNAȚIONAL: Dimploma „de la frații noștri din Turcia, tricouri fără număr”, se acordă lui Hucu Dima. Punct

  thumb-dimploma-hucu-dima

  INUTILE: Dimploma „Dragnea cel mare și sfânt” se acordă parlamentarilor kamikaze de la PSD Arad

  thumb-dimploma-indrazneste-sa-nu-crezi-in-dragnea

  GONZO: Dimploma „Cu pastile, ÎNAINTEEE!” merge înainte la Mântuitorul și Conducătorul lu’ ponei roz prăjit, Ghiță Falcă, care ne-a dat VIAȚĂ și PIZZA, călare pe curcubeu!

  thumb-dimploma-mantuitorul-si-conducatorul-lu-ponei-roz-prajit-ghita-falca-care-ne-a-dat-viata-si-pizza

  MONDEN: Dimploma „pălitura, căzătura și târâtura” se acordă triunghiului isoscel Ela (pălitura), Laura (căzătura) și Ghiță (târâtură ce ești, mă!)

  thumb-dimploma-palitura-cazatura-si-taratura

  ALTĂDATĂ: Dimploma „tă-tă… un-doi-trei-patru, atențieeee, stai!” lui Mihăiță, cel mai tare din curtea școlii

  thumb-dimploma-calimente

  AUTO: Dimploma „Porumbelul mândriei” se acordă automobilistului Bibarț pentru aducerea Fordului la Arad

  thumb-dimploma-bibart-si-porumbelul

  URMĂRIȚI: Dimploma „Vocea și chipul Aradului” se acordă celor două purtătoare de cuvânt din IPJ Arad, Claudia Iuga și Lorena Radu

  thumb-dimploma-vocea-si-chipul

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. … mesajul zeflemitor al acestui articol, imi permit sa-l citez pe Octavian Paler care spunea ca: ,,In Romania se petrec crime politice” – ”Romania este o tara fara reguli” – ”Primul lucru care a fost privatizat in Romania a fost interesul national” – ,,Mai apartine Romania, Romaniei?” – ”Romania e azi o tara cu milioane de oameni singuri” – ”Politica nu are principii. Are numai interese” – ”Un pericol pentru Romania este acest caracter al nostru mult prea vesel,mult prea bascalios si superficial”.Nici acum nu inteleg cu ce ne ajuta aceasta insiruire de diplome si desene despre persoane execrabile, atata timp cat saracia, mizeria, grija zilei de maine, lipsa unui sprijin real si efectiv, nu se intrevad deloc.Suntem la fel de saraci, la fel de ignoranti si la fel de nepasatori.Ma intreb daca zeflemeaua si batjocura de noi insine ne mai poate aduce alinare, eu zic ca nu!Un An Nou fericit!!!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.