sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Misofobul Mr. Fifor – numit „șobolan” de dujmanii din propriul partid – poate să-și spele păcatele cu Dimploma „Un profil Facebook 100% curat. Fără clătire”

  de Special Arad | 31 decembrie 2019, 10:35 AM | Pamflet

  0

  Pentru aproximativ-arădeanul Mihai Fifor, funcțiile în politică sunt ca praful (sau orice fel de murdărie). Se elimină rapid, altfel e pericol de infecție. Obicei extrem de sănătos, de altfel, într-un partid supranumit „Ciuma Roșie”. Tocmai de aceea, Fifor a demonstrat în repetate rânduri că e bun la orice treabă murdară d-asta, dar nu pe termen lung, maxim în interimat. În orice situație s-ar afla, Fifor își spală rapid mâinile și-și lustruiește declarațiile, ca nu cumva să-i rămână imaginea pătată. Nu e însă chiar atât de ușor cu curățenia. Uneori, o mai comite și el. Când responsabilul de pagina sa de Facebook nu e „available”, Fifor devine inclusiv un IT-ist interimar, apasă în draci butonul Esc și, de regulă, tinde să-și dea demisia pe Facebook, căci, în situații de criză politică, până și un Ministru al Apărării trebuie să se apere cum poate și să-și spele păcatele cumva. De voie, de nevoie, până la urmă tot misofobia asta (conform DEX: teamă patologică de murdărie sau de contaminare) de care suferă îi salvează reputația. Nu de alta, dar imediat ce-și postează declarația, se panichează că ceea ce a făcut nu e alb imaculat, e plin de mizerii negre numite litere, și se apucă să o șteargă frenetic, mai întâi pe bucăți, apoi atât o freacă până dispare complet postarea.

  Odată, anul trecut, Fifor a încercat să spele pe jos și cu șeful său suprem de atunci, Dragnea, unii zic că a și semnat o petiție în acest sens (document făcut public, până la urmă), dar apoi i s-a activat misofobia și nu a știut cum să se agite mai mult ca să-și șteargă semnătura.

  Nu toată lumea îi apreciază, în schimb, obsesia asta compulsivă pentru curățenie.

  Dincolo de faptul că membrii PSD-ului îl folosesc pe post de șosetă de schimb la diferite funcții interimare, unii îl mai și înjură pe la spate. Teodorovici, de exemplu, știe unde-l doare cel mai tare pe Fifor, și i-a găsit drept apelativ tocmai un animal murdar: șobolan.

  Nu putem decât specula, dar ne imaginăm că până și gândul la acest animal odios l-a determinat pe Fifor să se spele de trei ori cu săpun, gel de duș, detergent de haine și detergent de vase, după care – din nou, nu putem ști sigur, că nimeni n-a fost pe fază – s-a pus din nou la calculator, și-a spălat ecranul cu Biocarpet, Triumf și Cif, și-a șters și Microsoft-ul că sună a microbi, iar după ce s-a mai liniștit și a izbutit să-l reinstaleze (ca un adevărat IT-ist interimar), și-a dat demisia de câteva ori pe Facebook, dar la fel de rapid și-a șters postările și de această dată.

  Pentru toate aceste pățănii de dragul curățeniei generale de primăvară-vară-toamnă-iarnă, îl recompensăm pe misofobul IT-ist de ocazie Mr. Fifor cu o Dimplomă, cu garanția că e curată ca lacrima. Dar de șters complet n-o s-o ștergem!

  DIMPLOMA Fără clătire

  An de an, începând din 2014, tragem linie și facem haz de necaz pe seama realității, acordăm, deci, Dimplome la mișto tuturor „panaramelor” anului la fiecare rubrică de pe Special Arad. Aceste articole sunt pamflete și trebuie tratate ca atare, dar orice asemănare cu realitatea NU este pur întâmplătoare.

  CLICK AICI pentru TOATE Dimplomele anului 2019!

  Citește și Dimplomele din anii trecuți:

  Dimplomele Special Arad 2018 – CINCINALUL Marii Uimiri
  DIMPLOMELE Special Arad – 2017. Prostia, incompetența și, în anumite cazuri, gafele #PERSISTĂ
  DIMPLOMELE Special Arad – 2016. #pățăști!
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2015
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2014

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.