„Colac de salvare” pentru istovitul Spital de pe Crișan. Clădirea, planificată să intre în reparații capitale

  de Raluca Medeleanu | 18 martie 2017, 2:53 PM | Recomandările editorilor | Strada

  0

  Clădirea care găzduiește secțiile de Oncologie,  ORL, Oftalmologie și Dermatologie este înregistrată drept monument istoric, ea având o vechime mai mare de un secol. De ani de zile însă, ornamentele care erau cândva sculptate cu atâta măiestrie, au început să se desprindă bucată cu bucată din ea, lăsând-o schingiuită. Să nu mai vorbim de partea de parter a cărei tencuială, în mare parte, lipsește cu desăvârșire. Cărămizile își plâng goliciunea, fiind pe alocuri acoperite doar de mâzgâleli de spray.

  Interiorul clădirii a mai avut parte de renovări, însă soarta exteriorului părea pecetluită. Un lucru mai mult decât revoltător dat fiind faptul că, ignorând valoarea istorică a clădirii, ea mai are un rol extrem de important: este un spital care ar trebui, prin definiție, să fie într-o condiție impecabilă. Cel puțin într-o țară care se pretinde europeană.

  Dar iată totuși că soarele s-ar putea să-i zâmbească din nou clădirii, căci în excedentul bugetar (care a trecut cu bine de votul consilierilor municipali vinerea aceasta), figurează finanțarea cu 1.000.000 lei din bugetul local pentru  „Reabilitare fațada clădirii ORL, Oftalmologie, Oncologie și Dermatologie”, așadar putem avea speranțe în ceea ce privește salvarea edificiului.

  Până atunci însă, tot ceea ce putem face e să ne încredem în continuare în plasa verzuie care încearcă să ne protrejeze de pericolul desprinderii tencuielii și să așteptăm momentul în care vom vedea și faptele: începerea lucrărilor de reabilitare.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad