duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mii de zâmbete, în cadrul campaniei UVVG, „Un zâmbet pentru fiecare”

  de Special Arad | 26 aprilie 2024, 2:59 PM | Educaţie

  0

  Comunicat UVVG. Sute de pacienți și cadre medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au avut, în ultimele două dimineți, cel puțin un motiv de a zâmbi. Studenții români și străini ai Facultății de Medicină din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad le-au oferit acestora obiecte artizanale, realizate de 1600 de copii de la grădinițele din municipiu.

  Campania umanitară, derulată de Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad, sub denumirea „Un zâmbet pentru fiecare”, a presupus realizarea, de către copii, a unor lucrări cu tematică pascală, destinate pacienților internați în aceste zile în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, respectiv centre de vârstnici din municipiu și județ.

  Alegerea modelului obiectelor artizanale create de copii au revenit în sarcina doamnelor educatoare. Lucrările au fost fotografiate, iar imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a UVVG. Timp de o săptămână, utilizatorii de internet au putut vota printr-un „like”, acordat colajului favorit. Imaginile cu cel mai mare număr de voturi au fost premiate. Fiecare copil implicat în această campanie a primit dulciuri oferite de conducerea UVVG.

  Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, sufletul acestui eveniment, a fost prezentă la toate etapele derulării campaniei, la festivitatea de premiere, precum și la distribuirea lucrărilor în rândul pacienților. Vizibil emoționată în fața chipurilor inocente și a privirilor pline de bucurie ale copiilor pe de o parte și a fețelor luminate ale pacienților, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a declarat:

  „Campania aceasta a adus multă bucurie, și sunt fericită pentru că, așa cum ne-am propus, am reușit să aducem  zâmbete. Impactul proiectului inițiat de universitate și feedback-ul primit din partea copiilor a fost unul impresionant, atât ca număr de persoane implicate cât și ca efect în rândul celor pentru care lucrările au fost realizate. Dacă numărul copiilor care au confecționat cu mânuțele lor lucrările artizanale a ajuns la 1600, cel al susținătorilor pe pagina de Facebook au depășit pragul de 10.000.

  Scopul acestei acțiuni este acela de a-i învăța pe cei mici încă de la vârste fragede ce înseamnă bucuria de a oferi, de a face bine, și în același timp, după cum spuneam, de a aduce zâmbete pe fața cât mai multor membri ai comunității locale. În acest an, ne bucurăm de roadele primei ediții a campaniei „Un zâmbet pentru fiecare” însă, în mod cert, ea va deveni tradițională în programul UVVG. O vorbă bună, un gest mic, poate face minuni.

  Să fim oameni, să nu uităm să ne bucurăm de lucrurile simple și mai ales, să alegem să facem un bine, de câte ori avem ocazia. Dăruind, ne umplem și noi sufletele de pace și bucurie”.

  Locul I în topul voturilor, a fost ocupat de Grupa Mijlocie „A” a Grădiniței „Furnicuța”, Locul II –  de Grupa „Clubul lui Mickey Mouse” a Grădiniței „Căsuța Piticilor” și Locul III i-a revenit Grupei „Mică C” a Grădiniței „Furnicuța”.

  Câștigătorii locului I au primit, ca premiu, un laptop și o imprimantă, ai locului II – o imprimantă, iar ocupanții locului III se bucură de o boxă portabilă.

  „Ne bucurăm nespus că am putut fi partenerii acestei acțiuni și mulțumim Universității de Vest „Vasile Goldiș” și în special, doamnei rector Coralia Cotoraci, pentru implicare. Un scop lăudabil, al cărui parteneriat ne onorează. 

  Cu ajutorul acestor lucrări realizate de către copii cu mare bucurie și speranță, dorim să aducem zâmbete și alinare. Suntem mândri de implicarea copilașilor în această campanie și le mulțumim părinților pentru susținere. Felicitări și mulțumiri tuturor pentru eforturile remarcabile”, a declarat Lavinia Paven, una dintre educatoarele Grupei „Mijlocie A” a Grădiniței „Furnicuța”, ocupantă a locului I în preferințele votanților.

  „Ne bucurăm că am avut onoarea să participăm la un concurs, atât de frumos, atât de plăcut copiilor, pentru a putea aduce un strop de bucurie bătrânilor și  celor aflați pe patul de spital și vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut în acest demers frumos, părinților de la grupă, familiilor noastre. Le dorim tuturor sărbători fericite”, a declarat Alina Cotocea, educatoarea grupei „Clubul lui Mickey Mouse” a Grădiniței Căsuța Piticilor, ocupanții locului II în clasamentul voturilor. În același spirit de a face bine, de a dărui, copiii acestei grupe au decis să își doneze premiul, o imprimantă, unei grădinițe cu posibilități materiale mai reduse din județ.

  „Felicit toți copiii care au muncit în acest demers, părinții care s-au implicat într-un număr atât de mare în realizarea și promovarea acestei inițiative,  și nu în ultimul rând, cadrelor didactice pentru educația oferită tuturor preșcolarilor. Pe această cale, felicit Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad pentru acest proiect de suflet, organizat în parteneriat cu unitățile de învățământ pentru educația timpurie. Educația trebuie să înceapă de la vârste fragede și iată că și mediul universitar ne sprijină în acest sens” declară Mariana Tipei, inspector pentru educația timpurie în cadrul ISJ Arad.

  Campania continuă încă pentru alte câteva zile, lucrările copiilor ajungând, cu sprijinul Ligii Studenților a UVVG  și a rezidenților,  la pacienți din spitale și din centre de vârstnici.  Acest demers a fost posibil și cu sprijinul sponsorilor BN Business și Glasspandoor!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.