marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Omondi, ce evoluție!… UTA a spulberat Oțelul după o repriză secundă excelentă

  de Lucian Dănilă | 25 aprilie 2024, 8:29 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA a spulberat Oțelul Galați, echipa antrenată de Dorinel Munteanu, după o repriză secundă excelentă în care a înscris de trei ori. Omondi este un fotbalist plin de paradoxuri și, după o primă parte în care a greșit aproape fiecare minge, în repriza a doua a explodat și a fost jucătorul meciului.

  Oțelul inspira teamă dat fiind istoricul echipei arădene cu gruparea lui Dorinel Munteanu, dar și evoluțiile în deplasare ale gălățenilor din acest sezon erau cam de speriat. Oțelul este echipa care a învins FCSB pe terenul ei, care nu a pierdut nici cu CFR și nici cu Universitatea Craiova, și venea la Arad – cu trenul – ca finalistă a Cupei României. O echipă foarte bine pregătită fizic, o echipă care face foarte bine presingul avansat și totodată o echipă foarte agresivă.

  Victoria de la Sibiu contra Bătrânei Doamne îi dădea și ea un moral bun formației din Galați. Prima repriză a fost una controlată de elevii lui Dorinel Munteanu. Pop a marcat încă din minutul 9 în urma unui corner, dar spre norocul arădenilor, golgeterul Galațiului a fost în offside. Apoi în minutul 15, Telles a trimis cu capul milimetric pe lângă poarta lui Kucher.

  A ratat și UTA o mare ocazie prin Conte după o lovitură liberă executată de Pedro. Oțelul a continuat să fie în control și a mai ratat o bună ocazie prin același Pop după o minge bâlbâită de Kucher.

  UTA putea deschide scorul după o contră plecată de la Pedro, portughezul l-a deschis pe Omondi, acesta a centrat, Pap a respins în față și Cristi Mihai a reluat din voleu pe lângă poartă dintr-o poziție foarte bună.

  Până la finalul reprizei, Oțelul avea să mai rateze două ocazii prin Cisotti, UTA având un noroc fantastic mai ales la ultima dintre ele, fază la care șutul fotbalistului italian trecând foarte puțin pe lângă stâlpul porții lui Kucher.

  Rednic a făcut două schimbări încă de la pauză. L-a scos pe Pedro, care a funcționat bine din punct de vedere al inițierii atacurilor, dar care a fost foarte ușor depășit în zona mediană, dar și pe Tudorie care a fost inexistent. Au intrat Vulturar și Luckassen, dar jocul în primele minute din a dua repriză a arătat oarecum asemănător cu cel din prima parte, Oțelul fiind în control. Rednic l-a lăsat pe Omondi în teren deși probabil jumătate din stadion l-ar fi dorit schimbat nu la pauză ci chiar din minutul 30. Faptul că Rednic l-a lăsat în teren avea să conteze foarte mult în economia jocului.

  În minutul 58, Rareș Pop l-a înlocuit pe Ezekiel, și el foarte șters. La două minute după, Malle a trimis mingea în transversala porții lui Kucher iar la faza imediat următoare, Luckassen îl găsește cu o pasă genială pe Omondi și kenyanul și-a depășit adversarul direct, a intrat în careu și a înscris pe lângă Pap pentru 1-0 în minutul 62!

  Din acel moment, UTA intră totalmente în controlul partidei. Rareș Pop are un șut bun în minutul 71, șut respins de Pap, iar în minutul 78 Omondi și Luckassen au făcut faza meciului.

  Omondi a preluat o minge la 60 de metri de poarta oaspeților, a trecut de doi adversari, a ajuns în banda stângă, l-a depășit și pe Zivulic, a centrat în fața porții și Luckassen a înscris cu latul pe lângă portar pentru 2-0!

  Tot Omondi avea să-l găsească pe Rareș Pop în poziție singur cu portarul și tânărul arădean l-a driblat pe Pap și a marcat pentru 3-0 în minutul 81. Era spectacol pe teren, spectacol în tribune, iar UTA era pe locul 7 și deja salvată matematic de la retrogradare.

  Cisotti a reușit în cele din urmă să înscrie în ultimele secunde ale jocului, un gol amar pentru el și echipa sa.

  UTA a reușit o a doua repriză excelentă, Rednic reușind să repare și culoarele pe care au pătruns jucătorii lui Dorinel Munteanu în prima parte. De asemenea, schimbările au fost din nou foarte reușite, Luckassen și Rareș Pop fiind doi dintre eroii partidei.

  UTA – Oțelul Galați 3-1 (0-0)

  Omondi (62), Luckassen (78), R. Pop (81) / Cisotti (90+4)

  UTA: Kucher – Căpușă (cpt), Stolnik, Conte, Rodrigues (67. Trif) – Omondi, Mihai, Pedro (46. Vulturar), Micovschi (84. Lopez) – Imoh (59. R. Pop), Tudorie (46. Luckassen).

  Rezerve neutilizate: Iacob – Iurasciuc, Lawrence, Lopez, David, Stahl.

  Antrenor: Mircea Rednic

  Oțelul: Pap – Adăscăliței, Yabre, Cisse, Silva – Cisotti (cpt), Zivulic (80. Neagu), Teles – Tănasă (63. Bodișteanu), Al. Pop (63. Lameira), Malle (75. Rus).

  Rezerve neutilizate: Stoian – Zhelev, Farcaș, Panait, Jardan, Gaitan, Bordun, Rusevic. Antrenor: Dorinel Munteanu

  Arbitru central: Viorel Flueran (Craiova)
  Asistenți: Alexandru Cerei (Cluj), Alexandru Vodă (Alba Iulia)
  Rezervă: Sorin Vădana (Cluj)

  Arbitru VAR: Florin Andrei (Târgu Mureș)
  Asistent VAR: Florin Mazilu (Satu Mare)

  Observator arbitraj (FRF): Nicolae Grigorescu (Timișoara)
  Observator organizare joc (LPF): Claudiu Boaru (Mediaș)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.