joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Târgul de Paști se va organiza în Piața Catedralei. Revine roata panoramică

  de Raluca Medeleanu | 24 aprilie 2024, 12:49 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  După întârzieri de luni de zile și 24 milioane de lei, lucrările de la Piața Catedralei par a fi la final, astfel încât Primăria va inaugura noua zonă pietonală cu Târgul de Paști, eveniment la care va amplasa și o roată panoramică.

  Într-o conferință de presă organizată miercuri, 24 aprilie, primarul Călin Bibarț a declarat că suma totală la care se ridică organizarea târgului este de aproximativ 250.000 lei și va fi inaugurat în Vinerea Floriilor, adică 26 aprilie. Va fi deschis publicului până după Paștile Ortodoxe, până în 7 mai.

  Pe lângă tradiționalele căsuțe cu suveniruri și mâncăruri specifice, care vor fi 22 la număr, vor fi amenajate ateliere de creație pentru copii și spații de joacă, inclusiv un carusel. Vor fi și concerte de pricesne și cântece religioase susținute de către grupuri vocale, coruri și artiști locali, între 26 aprilie și 1 mai, de la 19:30 la 20:30.

  casute targ de pasti piata catedralei

  Roata panoramică

  De asemenea, în Piața Catedralei va fi montată o roată panoramică, similară celei care a fost la Târgul de Crăciun. Și de această dată va fi oferită de o firmă fără costuri pentru Primărie, banii pe bilete intrând direct în conturile firmei. Întrebat fiind dacă și acum s-a apelat la aceeași firmă ca în iarnă (orădenii de la Internațional Circus Parc SRL, via Ungaria), edilul nu ne-a putut confirma. Bibarț nu a putut spune cu exactitate nici dacă înălțimea roții care va fi adusă la Târgul de Paști va fi tot de 30 metri, dând de înțeles că încă nu au fost „bătute în cuie” toate aceste aspecte. A putut să ne spună doar că roata nu va fi amplasată pe noul pavaj, ci în zona cu mica piață cu unelte, cunoscută „la ruși”.

  Târgul va fi deschis zilnic, între ora 12:00 și 23:00.

  Pe lângă târgul din Piața Catedralei, Primăria va amplasa decoruri specifice Sărbătorilor Pascale și pe platoul din fața Palatului Administrativ.

   

  Citește și:

  • Aproape de final: Piața Catedralei, 24 de milioane de lei pentru betoane între spații verzi și pavaje cu denivelări. Vestea bună e că natura îşi face loc printre pavele · Special Arad

  • Crăciun 2023. Cât a costat fericirea în 12 dintre marile orașe ale României · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.