marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne: UTA – Oțelul 3-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA, conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 26 aprilie 2024, 6:09 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA a trecut de Oțelul după un meci în care cel puțin două treimi din durata lui a fost controlat de echipa oaspete. A urmat apoi o jumătate de oră excelentă pentru jucătorii Bătrânei Doamne, iar noi venim din nou cu evaluarea jucătorilor echipei arădene.

  Au fost reprize distincte. Una în care UTA, deși a ratat două ocazii mari prin Conte și Cristi Mihai, a avut mare noroc la ocaziile ratate de Telles și mai ales de Cisotti. La fel și în a doua parte, atunci când cu doar două minute înainte ca Omondi să deschidă scorul, Oțelul a avut o bară.

  Au urmat 30 de minute fantastice pentru echipa antrenată de Mircea Rednic. Antrenorul grupării roș-albe a schimbat fața jocului prin introducerea lui Luckassen și Rareș Pop, dar și a lui Vulturar la mijlocul terenului.

  UTA a jucat ultima jumătate de oră cu trei juniori în teren: Cristi Mihai, Cătălin Vulturar și Rareș Pop! Tot în ultima jumătate de oră, linia mediană a Bătrânei Doamne a fost formată din trei jucători care din vară vor juca la Rapid: Micovschi, Vulturar și Rareș Pop…

  Jucătorul meciului a fost, însă, Eric Omondi, cel care în prima repriză era pe buzele a sute de spectatori care îi cereau… schimbarea. A pierdut aproape fiecare minge jucată în prima parte, iar în a doua efectiv a zburdat pe teren. A înscris golul care a deblocat tabela după care a urmat acea cursă formidabilă de 60 de metri în care a pierdut pe drum trei adversari și a pasat perfect pentru Luckassen, după care l-a găsit perfect pe Rareș Pop cu o pasă de peste 30 de metri. Era evident că își merită locul în echipa etapei, atât el cât și Kevin Luckassen, acesta intrând la pauză în locul inexistentului Tudorie.

  O victorie care aduce liniște la Arad cu trei etape înaintea finalului de campionat, UTA fiind de acum, fără voia ei, un adevărat arbitru în lupta la retrogradare, următoarele adversare fiind Poli Iași, FC U Craiova și Dinamo.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Danylo Kucher – 6 – Ucraineanul a fost un portar norocos la jocul de ieri. A primit rapid un gol anulat pentru offside, ca apoi să aibă norocul ca adversarii să nu nimerească poarta la câteva ocazii foarte mari ratate de Telles sau Cisotti. Credem că putea face mai mult la golul lui Cisotti.

  Tiberiu Căpușă – 6 – Căpitan în lipsa lui Iacob și Benga, Căpușă și-a văzut de treabă în banda sa fără a excela și fără a fi activ pe faza ofensivă.

  Marko Stolnik – 6,5 – După o primă repriză în care a fost depășit de multe ori pe zona centrală, croatul și-a revenit în partea secundă ți a dat siguranță defensivei.

  Ibrahima Conte – 6,5 – La fel ca și în cazul lui Stolnik, Conte a avut o primă repriză în care a fost depășit la unele faze. Tot în prima parte a fost la câțiva centimetri de a înscrie dar lovitura sa de cap a trecut pe lângă poartă. În repriza a doua și-a reglat jocul și a fost mult mai compatibil atât cu Stolnik cât și cu fundașii laterali.

  Diogo Rodrigues – 6 – Un joc bun din punct de vedere defensiv, dar spre deosebire de alte meciuri aportul său ofensiv a fost mai slab de data aceasta.

  Răzvan Trif – 6 – Intrat în locul lui Rodrigues, Răzvan a închis bine culoarele spre careul lui Kucher.

  Eric Omondi – 8,5 – Dacă l-am fi judecat pentru prima repriză, kenyanul merita o notă sub 4. În a doua parte, mai ales din minutul 60, africanul a explodat și a făcut poate cel mai bun joc al său la UTA, la concurență cu cel de la Cluj cu Universitatea. Un gol, o cursă fantastică la golul al doilea și un assist perfect la golul al treilea și poate ar merita nota maximă pentru a doua repriză, dar cumulat duce la – să zicem – 8,5.

  Cristian Mihai – 7 – A depus un efort considerabil și după o primă parte destul de modestă, în a doua parte, avându-l ca și coleg de linie pe prietenul său din copilărie Cătălin Vulturar, a reușit să dicteze jocul la mijlocul terenului. În ciuda faptului că a și greșit câteva pase simple, Mihai a arătat din nou că este o piesă de neînlocuit în actuala formulă a Bătrânei Doamne.

  Joao Pedro – 6 – A fost principalul servant din prima parte, lusitanul participând la ambele ocazii din prima repriză. Rednic, însă, a considerat că nu face destul de bine ceea ce i-a cerut, partea defensivă, și l-a înlocuit încă de la pauză.

  Cătălin Vulturar – 7 – A intrat bine în locul lui Pedro și împreună cu Mihai, deși ambii sunt juniori, au dominat jocul în zona mediană chiar dacă adversarii lor au fost și mai masivi și mai experimentați.

  Claudiu Micovschi – 6 – Un joc în care Micovschi nu a mai fost decisiv. Nici nu a marcat și nici nu a dat pasă de gol, dar s-a pus foarte mult în slujba echipei.

  Ariel Lopez – 6 – A jucat puțin, dar atât cât a fost pe teren nu a greșit.

  Imoh Ezekiel – 5 – Dominat fizic de fundașii Oțelului, Imoh Ezekiel s-a văzut prea puțin reușind să finalizeze o singură fază cu o centrare în mijlocul careului advers, centrare reținută de Pap.

  Rareș Pop – 8 – A intrat excelent în meci și după ce l-a pus la grea încercare pe Pap în minutul 71 cu un șut din colțu careului de 16 metri, a marcat apoi un gol în care tehnicitatea sa a ieșit în evidență, Rareș reușind o preluare excelentă în spatele fundașului după care a urmat un dribling scurt și o finalizare cu piciorul drept.

  Alexandru Tudorie – 4 – A greșit cam toate mingile pe care le-a jucat fiind și lent și neinspirat.

  Kevin Luckassen – 8 – Intrat la pauză în locul lui Tudorie, batavul a pasat precum un jucător de clasă la primul gol, după care a finalizat ca un atacant veritabil la golul al doilea.

  Antrenor Mircea Rednic – 8 – Dominat de Dorinel Munteanu în prima parte, atunci când chiar el recunoaște că „ne-a trecut glonțul pe la ureche”, Rednic a dovedit fler la pauză și schimbările făcute de el dar și mutarea lui Omondi în spatele lui Luckassen au dus la obținerea celor trei puncte deși UTA a fost dominată vreme de 60 de minute.

  clasament 5

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.