marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Trupa Marionete – în cel mai important festival de teatru pentru copii din Turcia

  de Special Arad | 25 aprilie 2024, 2:44 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Cel mai important festival de teatru pentru copii din Turcia înscrie în programul de anul acesta un spectacol din repertoriul Trupei Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. Este vorba despre Istoria muzicii pentru copii (și părinții lor)”, în regia lui Cristian Ban. Little Ladies, Little Gentlemen International Children’s Theatre Festival are loc la Ankara, în perioada 24-29 aprilie 2024.

  Little Ladies, Little Gentlemen International Children’s Theatre Festival are pentru noi o semnificație aparte și o însemnătate istorică, denumirea lui fiind inspirată dintr-un moment important al evoluției noastre ca popor – discursul ținut de fondatorul Republicii Turce – Mustafa Kemal Atatürk, în 1920. Încă de la începuturile sale, acum 19 ediții, ne-am dorit ca acest eveniment să strângă laolaltă trupe din întreaga lume pentru a sărbători împreună teatrul pentru copii, în toate formele sale: teatru de păpuși și marionete, drama, teatrul de umbre, opera pentru copii, teatrul de stradă etc. Până acum am trăit bucuria spectacolului împreună cu actori din peste 40 de țări din întreaga lume” – spun organizatorii evenimentului.

  Spectacolul „Istoria muzicii pentru copii (si părinții lor)” ajunge în fața publicului din Ankara în 26 și 27 aprilie.

  În programul festivalului mai sunt înscrise spectacole susținute de trupe din țări precum Austria, Bulgaria, Ungaria, Germania, Franța, Polonia, Singapore sau Canada.

  Citește și: Educativ, distractiv… excepțional! „Istoria muzicii pentru copii (și părinții lor)” – un nou spectacol la Teatrul de Marionete, pentru toate vârstele | Video

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.