Așteptăm de ieri după-amiază, de când procurorii DIICOT i-au dat drumul ofițerului Silviu Popescu, arătând că e nevinovat (cel puțin până la proba contrarie… că și-așa nu spun nimic), un comunicat din partea DGA (Direcția Generală Anticorupție) Arad, prin care să ne spună ceva… Atât cât pot ei să spună.. Cum și ce s-a întâmplat încât au reușit performanța istorică să murdărească în asemenea hal un om, un coleg de-al lor, să-i distrugă imaginea fără a avea vreo probă concludentă. De fapt, nici o probă, doar bănuieli. Uite AICI!
Ieri, cu surle și trâmbițe, polițiștii de frontieră, procurorii DIICOT și ofițeri DGA au ridicat mai multe persoane, bănuindu-le, pe probe zic ei, că au făcut trafic cu migranți.
Imediat au și scos comunicatul de presă prin care să-și „înalțe” în slăvi performanța: „În perioada 2011 – 2016, poliţiştii de frontieră au documentat activitatea infracţională a unei grupări de criminalitate organizată transfrontalieră specializată în traficul de migranţi. În cauză, există suspiciunea ca activităţile infracţionale desfăşurate de către membrii grupului infracţional au fost favorizate şi sprijinite de către lucrători de poliţie, respectiv un ofiţer de poliţie de frontiera şi un fost agent de poliţie de frontieră din cadrul S.T.P.F. Arad, precum şi un lucrător din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad”.
Bun. Suspiciunea… Și doar cu suspiciunea constatăm că au rămas. Ulterior, Popescu a fost lăsat liber pentru că, din informațiile pe care le deținem, în ceea ce-l privește pe ofițerul DGA în cauză… niște chiriași în imobilul primit de la mama sa, mai mult ca sigur au dus acolo în vreo noapte migranți. Popescu are domiciliul pe acel imobil, dar este doar formal și el locuiește în altă parte. Datorită faptului că are domiciliul acolo, s-a bănuit ca e implicat.
Pe baza acestei bănuieli, ditamai procurorii DIICOT (oare răspunderea magistraților unde e?…), polițiștii de frontieră și cei de la DGA și-au ridicat propriul coleg, l-au arătat opiniei publice, sugerând cât este de vinovat.
Noi încă mai așteptăm un comunicat al domnului Vitea Mereanu în care să-și apere colegul sau, dacă are probe, să-l „omoare” – așa cum pare că s-a dorit începând de ieri.
Iar în cazul că nu vom primi precizările de rigoare am putea crede că lui Popescu i se trage de la faptul că anchetatorii
sunt polițiști de frontieră, colegi, mulți dintre ei, cu cei pe care, în 2011, i-a anchetat acest ofițer tânăr. Pentru că, spre aducere aminte, în anul amintit, același ofițer participa în ancheta Parchetului Arad și DNA, în urma căreia au picat șapte polițiști de frontieră (șase agenți și un ofițer).
Pute întreaga acțiune de ieri, și pute într-atât de tare încât imaginea pe care o avem noi e una ori a unei lupte pentru putere în sânul DGA, ori a unei răzbunări împotriva ofițerului Popescu, ori a incompetență de top. Și încă ceva… ceilalți doi foști polițiști care acum sunt sub control judiciar pentru trafic cu migranți par niște ținte secundare în această ancheta. Ofițerul DGA era ținta cea mare…
Alin Olteanu, 26 august 2016, 12:56 PM