Domnilor de la DGA, de ce tăceți ca-n cucuruz după o acțiune de toată jena în care v-ați murdărit colegul Popescu?

  de Alin Olteanu | 26 august 2016, 12:56 PM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  21

  Așteptăm de ieri după-amiază, de când procurorii DIICOT i-au dat drumul ofițerului Silviu Popescu, arătând că e nevinovat (cel puțin până la proba contrarie… că și-așa nu spun nimic), un comunicat din partea DGA (Direcția Generală Anticorupție) Arad, prin care să ne spună ceva… Atât cât pot ei să spună.. Cum și ce s-a întâmplat încât au reușit performanța istorică să murdărească în asemenea hal un om, un coleg de-al lor, să-i distrugă imaginea fără a avea vreo probă concludentă. De fapt, nici o probă, doar bănuieli. Uite AICI!
  Ieri, cu surle și trâmbițe, polițiștii de frontieră, procurorii DIICOT și ofițeri DGA au ridicat mai multe persoane, bănuindu-le, pe probe zic ei, că au făcut trafic cu migranți.
  Imediat au și scos comunicatul de presă prin care să-și „înalțe” în slăvi performanța: „În perioada 2011 – 2016, poliţiştii de frontieră au documentat activitatea infracţională a unei grupări de criminalitate organizată transfrontalieră specializată în traficul de migranţi. În cauză, există suspiciunea ca activităţile infracţionale desfăşurate de către membrii grupului infracţional au fost favorizate şi sprijinite de către lucrători de poliţie, respectiv un ofiţer de poliţie de frontiera şi un fost agent de poliţie de frontieră din cadrul S.T.P.F. Arad, precum şi un lucrător din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad”.
  Bun. Suspiciunea… Și doar cu suspiciunea constatăm că au rămas. Ulterior, Popescu a fost lăsat liber pentru că, din informațiile pe care le deținem, în ceea ce-l privește pe ofițerul DGA în cauză… niște chiriași în imobilul primit de la mama sa, mai mult ca sigur au dus acolo în vreo noapte migranți. Popescu are domiciliul pe acel imobil, dar este doar formal și el locuiește în altă parte. Datorită faptului că are domiciliul acolo, s-a bănuit ca e implicat.
  Pe baza acestei bănuieli, ditamai procurorii DIICOT (oare răspunderea magistraților unde e?…), polițiștii de frontieră și cei de la DGA și-au ridicat propriul coleg, l-au arătat opiniei publice, sugerând cât este de vinovat.
  Noi încă mai așteptăm un comunicat al domnului Vitea Mereanu în care să-și apere colegul sau, dacă are probe, să-l „omoare” – așa cum pare că s-a dorit începând de ieri.
  Iar în cazul că nu vom primi precizările de rigoare am putea crede că lui Popescu i se trage de la faptul că anchetatorii
  sunt polițiști de frontieră, colegi, mulți dintre ei, cu cei pe care, în 2011, i-a anchetat acest ofițer tânăr. Pentru că, spre aducere aminte, în anul amintit, același ofițer participa în ancheta Parchetului Arad și DNA, în urma căreia au picat șapte polițiști de frontieră (șase agenți și un ofițer).
  Pute întreaga acțiune de ieri, și pute într-atât de tare încât imaginea pe care o avem noi e una ori a unei lupte pentru putere în sânul DGA, ori a unei răzbunări împotriva ofițerului Popescu, ori a incompetență de top. Și încă ceva… ceilalți doi foști polițiști care acum sunt sub control judiciar pentru trafic cu migranți par niște ținte secundare în această ancheta. Ofițerul DGA era ținta cea mare…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. V-aş putea, domnilor, spune de un caz similar, petrecut cu mulţi ani în urmă, când într-o manieră aproape identică, doar sub o altă “motivare juridică”, un ofiţer a fost înlăturat din “sistem” fiindcă devenise… incomod. La vremea respectivă s-a scris destul de mult despre caz, pro şi contra, omul a câştigat toate procesele prin care a încercat să-şi apere imaginea, însă l-au “aranjat” la ultimul, cel de la ICCJ. Cam aşa se procedează la noi dacă nu cânţi “partitura” care trebuie 🙁

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. Se vede de la o posta ca e regie, si inca din aia proasta. Presa a fost invitata la descinderi. Presa din Tm, se vede din pozele de pe Pressalert, ca a fotografiat in timpul descinderilor, chiar din fatza apartamentelor. E clar ca au fost invitati pt ca se voia spectacol. Cum dreq sa incerci sa faci spectacol cand ai un caz de rahat, fapte de acum 5-6 ani, si alea prost probate?! S-a mers mult prea departe cu spectacolul, nu s-au rezumat sa anunte presa ca sa fie prezenta cand ii duc la sediu, i-au dus cu ei la descinderi ca sa ii filmeze in pijamale cand sunt treziti de mascati.
   Dar cel mai tare e ala de la DGA din fotografia in care imbranceste pe Popescu, ala cu look de lumbersexual. Seamana cu Roby Roberto din parodiile lui Bendeac. Se da saracu in spectacol in fatza presei, crezand ca o sa-l vada ma-sa la televizor ce mare justitiar e el cu trancanul si cu barbitza lui de fitze. S-a gasit cine sa il ancheteze pe Popescu: Roby Roberto si altii ca el care vor doar spectacol, pentru ca nu sunt profesionisti. Popescu sterge pe jos cu ei in materie de profesionalism si inteligenta.Parerea mea este ca nu e vorba de lupta pentru putere in cadrul DGA, ci numai de lipsa crasa de profesionalism si muuulta grandomanie.Nu mor caii cand vor cainii!Fii tare Manzule!

   +1 voturi
   +1
   -1
    • Mai Titi draga! Eu nu il cunosc pe Roby Roberto, dar mi-as dori sa il cunosc ca sa fac oleaca de caterinca de el. Poate asa, razand pe seama lui, se invata minte sa nu se mai dea on spectacol gratuit. Aveau latinii o vorba “ridendo castigat mores” prin ras peeepsim moravurile.Daca il cunosti, spune-i ca treba asta cu dosarele penale e o chestiune serioasa, nu e pentru lumbersexuali. Si nu mai insista sus si tare ca Popescu e un betziv. Ce face el in timpul liber nu ar trebui sa ne intereseze, atata timp cat e un profesionist. Da! Dupa o zi de munca cercetand politisti corupti, probabil are nevioe sa te detensioneze, asa ca bine face ca mai bea, ca altfel o iei razna la ce mizerii gasesti in sistem. Si inca ceva: sa stii de la mine in general ca oamenii inteligenti si cu imaginatie, nu au prea fost baitori de apa. 🙂 Da. A fost prins baut si la volan acum cativa ani de catre rutieristi pe care ii bagase la zdup, care il pandisera, dar omul era in timpul liber, iar atunci nu a scapat basma curata cum se insinueaza aici. Inalta Curte l-a sanctionat cu amenda, si, ce e mai important, Inalta Curte a decis ca poate sa lucreze in continuare deoarece este un bun profesionist.

     +2 voturi
     +1
     -1
  3. Primeaza prezumtia legala de nevinovatie. Trebuie sa asteptam o solutie in dosar definitiva si irevocabila. Oricum comunicatele institutiilir unde lucreaza acesti domni , in repetate randuri sunt sterile si seci, incercand sa fie curate ca lacrima si se dezic imediat de oameni!

   +1 voturi
   +1
   -1
  4. Fraților, e simplu. Ofițerul DGA a fost chemat sa dea declarație deoarece in imobilul sau locuiau persoane implicate in săvârșirea infracțiunilor respective, atât. A dat declarație, a plecat la fel de liber cum a venit si salut. Ce atâta, scandal? Nu a făcut omul nimic. Fiți fara grija, il agățau ăștia daca aveau vreo proba împotriva lui. Faceti diferența între a da o declarație si a fi condamnat, este o diferența uriașa. Într-adevăr cred ca presa din Timisoara si nu numai, s-a grăbit in a-l stigmatiza pe ofițerul DGA, care, vedem astăzi ca nu avea nimic de a face cu grupul infracțional.

   --1 voturi
   +1
   -1
    • Rolul presei este exact asta, printre altele: sä difuzeze rapid informaŧia obținută. Asta nu-i poate fi imputată și cu atât mai puțin reproșată.
     Rolul birourilor de comunicare, mass-media de la diferitele institutii este să dea informații corecte, nemanipulative, oneste. Dacă nu fac asta sunt în culpă.
     Foarte simplu: găsirea țapului ispășitor este întotdeauna un mecanism de manipulare, propagandă, e recomandabil de aceea a judeca limpede și cu bun simț o situație.
     Așa că, Domnilor, purcedeți!

     0 voturi
     +1
     -1
      • N-ati înțeles, aprofundez: există doua tipuri de informații printre altele.
       Facem disticție dintre informația oficială, furnizată de birourile de presă ale diferitelor instituții și structuri și cele neoficiale, cele găsite, aflate, scoase la iveală de structuri neoficiale, respectiv redacția în sine.
       In primul caz redacția n-are nicio obligație să verifice informația, nici nu are cum pe moment, în cazul de față cum credeți ca ar fi putut o redacție să verifice dacă ofițerul Popescu este vinovat sau nu? Dincolo de aspectele legale – verdictul oricum nu este dat de jurnal – fizic ar fi fost și este imposibil.
       Redacția a făcut exact ce a trebuit și putea face: a dat publicitătii o informație oficială după care a început să se îndoiască de corectitudinea ei. Inainte n-avea cum,nu te poți îndoi înainte să afli despre ce e vorba.
       În cel de al doilea caz, da, ziarul are obligația să verifice sursa, ceea ce nu exclude din nou posibilitatea erorii sau a manipulării.
       Vedeți, jurnalistica e o meserie foarte serioasă care necesită pregătire și exercițiu îndelungat.
       In loc să criticați frizerul, mai bine vă calificați în meserie, să vedeți cât de greu e să faci o freză elegantă.
       Faptul că aveți cont pe facebook nu vă face jurnalist, nemaivorbind de comentariul anonim în care va credeți mai deștept decât ceilalți dar sunteți la fel de laș ca și ei.

       0 voturi
       +1
       -1
  5. Citiți Aradon sa vedeți cum Ioana Costas refuza sa daca update la Știrea in care prezenta ofițerul DGA ca fiind implicat in traficul de migranți! Deși e clar ca omul nu are nimic de a face cu speța, duduia refuza sa actualizeze stirea. Însă, având in vedere faptul ca ofițerul Popescu a lucrat in dosarul fiului lui Tasca, directorul Jurnalul Arădean/Aradon, putem trage o singura concluzie. Aceea ca cei doi combinatori tata-fiu, cei doi Țîșcă, sunt niște ranchiunosi. Oameni buni, omul si-a făcut datoria si și-a făcut-o bine.

   +5 voturi
   +1
   -1
  6. Cimpane, ajentule, vezi-ți de comportamentul tău de birjar, șofer de duba care esti. Nivelul tău de inteligenta este sub orice critica. Înjuri in curtea IPJ Arad de parca ai fi in pădure la tăiat lemne. Si da, pentru (in)cultura ta generală de mistreț chelios, omul nu are antecedente penale. A fost achitat de Instanța Suprema din Romania. Ce-ar fi sa acuzam si sa condamnam pe toată lumea, pe simple bănuieli? La cate nevrute am auzit toti despre tine, trebuia sa fi dat afara din poliție. Asa ca, data viitoare cand te ia copita pe dinainte si te apuci de tastat aiurea, ai răbdare sa vezi rezultatul anchetei preliminare. Te-ai grăbit sa arunci cu noroi, cand tu, mistretule, dormi in el. Guiț guiț guiț țe țe țe la vălău blazatule

   +8 voturi
   +1
   -1
   • Esti un complexat infatuat si un retard daca vb asa. Omul si-a spus doar parerea si a avut taria de caracter sa o faca cu adevarata identitate..nu ca tine. Mistret sau alte animale din fauna foresiera poate te descriu pe tine nu pe acel politist Campan…dar poate nu este ceva ‘ofiter’de cariera care sunt sigur ca nu a vazut un hot in viata lui, caci vad ca stii cam multe din curtea Ipj-ului. Vezi-ti in continuare de gainariile tale si nu mai apara alcoolicii.

    --6 voturi
    +1
    -1
    • Retard si complexat esti tu si cei 85% dintre polițiștii din Arad, care fura de unde pot si pe ce cai apuca. Cam asta e procentul cand vine vorba de corectitudine, deontologie profesională. Va faceti vile si va cumpărați mașini din ȘPAGA. Va învătați copiii sa trăiască in climatul in care va simțiți voi in largul vostru. Acela care miroase oribil, jegul si mocirla in care respirați, ticăloșia si prostia care va caracterizează. Ati rămas la fel de combinatori ca pe vremea răposatului, va place sa “serviți” pe oricine pentru a fi “serviți” la rândul vostru. Mizerabililor, doar pensia (pentru dinozauri) sau pușcăria ne pot scapă de voi, ciumatilor! Din păcate asta este adevarul, cei cinstiti sunt minoritari in poliția romană.

     +3 voturi
     +1
     -1
   • BA DESTEPTULE A FOST ACHITAT, NU PETRU FAPTUL CA NU EXISTA FAPTA, FAPTA EXISTA SI I-A FOST APLICATA AMENDA ADMINISTRATIVA, PENTRU CA JUDECATORII INALTEI CURTI AU CONSIDERAT CA NU FAPTA NU PREZINTA PERICOL SOCIAL.
    “Admite recursul declarat de inculpatul Popescu Marian Silviu împotriva sentinţei penale nr.170 PI din 22 iunie 2009 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia Penală. Casează în totalitate sentinţa penală recurată şi rejudecând: În baza art.11 pct.2 lit.a raportat la art.10 lit.b1 Cod procedură penală cu referire la art.181 Cod penal achită pe inculpatul Popescu Marian Silviu pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art.87 alin.5 din O.U.G. nr.195/2002. În baza art.91 lit.c Cod penal aplică inculpatului sancţiunea cu caracter administrativ a amenzii în sumă de 1000 lei. În baza art.191 alin.1 Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 1200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial pentru apărătorul desemnat din oficiu, în sumă de 50 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă.”, PTR SENTINTA ASTA TREBUIA DAT AFARA DIN SISTEM …..

    --3 voturi
    +1
    -1
  7. Cand a fost prins baut de deabia statea pe picioate si era la volan cum a scapat? Cand se imbata si face scandal prin cluburile din Arad cum e? Ce tot aparati atata un consumator inrait de alcool…care s-a razbunat pe cei de la rutiera dupa ce l-au prins baut..asta e profesionist..asta e un exemplu de ofiter DGA…asta e un exemplu de urmat? Un politist ce se urca baut la volan?

   --5 voturi
   +1
   -1
  8. Ia uite-i vere cum s-ar ca arsi, dupa ce au fost arsi:))))) Lichelelor de la rutiera si nu numai, dormiți liniștiti, FNI lucrează pentru voi. Nu a pățit-o niciunul daca a fost corect, asta sa va între bine in cap. Șpăgarilor le e frica de judecată si încearcă sa arunce cu noroi in stânga si in dreapta, uitând ca ei merg la munca doar de dragul de a-si umple buzunarele cu bani murdari. Se cunoaste cat de corecți sunteți dragi colegi, arădenii va știu obiceiurile. Ipocritilor

   +5 voturi
   +1
   -1
  9. parerea unui cetatean roman

   cu tot respectul pentru parerile exprimate de unii pe forum, dar consider ca a acuza organele statului de betie, scandaluri in cluburi si alte abuzuri este o jignire grava adusa uniformei statului si ar trebui pedepsita prin art 4024 codul penal , citez:
   Articolul 404 din Codul penal

   Comunicarea de informaţii false. Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

   si asta pentru ca este aratata cu degetul o categorie sociala care upta pentru ca statul roman sa mearga asa cum trebuie, si il curata de paduchi infractori. eu nu am auzit niciodata de un cadru MAI care sa faca scandal beat intr-un bar, de altfel nici nu am la cunostiinta ca acestia sa consume in tmpul liber, deoarece in tmpul serviciului toata atentia lor este indreptata spre binele cetateanului, pentru ca leafa modesta si nicidecum pe masura complexitatii si riscului meseriei este asigurata din buzunarul contribuabului.
   de aceea trebuie sa fie extrem de atent analizate pseudozvonurile mincinoae cu politisti bauti, violenti, etc, deoarece ele nu fac decat sa dea nastere la un val de injurii din partea frustratilor si a infractorilor, deoarece putini sunt ce capabili sa imbrace o u iforma de politie, simbol al cinstei, onoarei si dreptatii.
   din cite s-au putut constata, mai bine de 90% din cazurile ce puneau intr-o lumina nefasta institutiile de forta ale statului s-au dovedit a fi simple zvonuri mincinoase, aruncate de infractori pe piata.

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad