Beeep-urile politruce ale județului și ministrul așa-zis tehnocrat al Transporturilor – Cum „execută” liberalii presa incomodă

  de Andrei Fuliaș | 4 noiembrie 2016, 9:54 AM | Recomandările editorilor

  0

  N-are niciun rost să începem o pledoarie cu beep-uri, deși chiar asta ar merita. Totuși, politicos, facem un anunț care se dorește a fi o atenționare pentru cei cărora nu le plac politicienii mici, fără substanță și fără conținut: „Atenție, acest articol conține anumite pasaje (nu pasajele de pe centură) care vă pot afecta emoțional. În sensul că ar putea conține expresii de genul „Falcă – beep!”, „Cionca – beep!”, „Bîlcea & co. – beep!””

  Nu aveam nevoie de vreo confirmare că noi, redacția Special Arad, contăm în media arădeană la fel de mult ca și alții care au vechi ștate pe piață. Ieri însă, o astfel de confirmare am primit-o tocmai de la… „beep-urile” acelea de mai sus, când am realizat cât de incomozi suntem pentru conducerea județului și municipiului Arad.

  Chiar dacă am început să scriu acest comentariu la nervi, m-am calmat pe parcurs în timp ce îmi confirmam din nou că Aradul este un oraș cu politicieni mici, mici, fără substanță!

  Faptele:

  Ieri, ministrul Transporturilor a fost prezent la Arad. Am primit informația, pe „surse” (și chiar avem!) în jurul orei 11, moment în care am început să ne interesăm în stânga și-n dreapta ce-i cu vizita asta incognito și ascunsă de liberalii care conduc județul? Vizita era anunțată, pe „firul roșu” al… Beep-urilor… ce conduc municipiul și județul, de miercuri.

  Singurul pe care-l credeam elegant și cu bun simț (până ieri… ), vicele CJ Arad, Sergiu Bâlcea, ne-a confirmat iar ulterior explicat că ministrul nu vrea conferințe, nu vrea declarații etc. Ca niște jurnaliști consecvenți și puși pe treabă, ce ne-am spus: hai măi să mergem să-l așteptam în fața CJ-ului, ceva tot ne spune, chiar și dacă ne înjură, dar tot iese o știre pentru cititorii noștri. Ca două… beepuri… am stau și eu cu Mitză pe treptele Consiliului Județean ca să dăm nas în nas cu ministrul. După mai bine de o oră, dăm nas în nas cu alții: din instituție iese trioul magnific „Cionca, Boghicevici, Pistru”. Apropo, între timp a apărut la Consiliul Județean și Andrei Ando, cel care chipurile n-are legătură cu instituția, încă, până când își ia făcătura aia de concurs, dar el e conștiincios și merge la muncă în avans. Ne vede Cionca… și restul alaiului. La întrebarea ce-i cu voi aici îi explicăm că-l așteptăm pe ministru, că vrem să-i punem două întrebări la care mulți arădeni așteaptă răspunsuri. Ne-a zis aceeași poveste ca și Bîlcea, cum că ministrul nu vrea presă, că nu vrea să politizeze, că nu vrea conferințe, declarații și așa mai departe. Dar ne-a precizat că, dacă cumva se schimbă ceva și dacă ministrul se răzgândește, ne anunță personal. Personal, auzi tu!

  Ei pleacă… noi gândim în urma lor: „Ministrul tehnocrat nu vrea să politizeze dar este așteptat de tot boborul liberal, pe scări”. Și ăsta e cam la fel de tehnocrat ca Cioloș, care nu vrea să fie afiliat politic, dar apare pe toate afișele și bannerele PNL. Cam așa și cu ministrul, el nu vrea să politizeze, dar a venit de la București de mânuță cu Falcă.

  Ca niște fraieri (N-o să se mai întâmple, vă promitem!) am pus botul și-am plecat liniștiți spre redacție să anunțăm că ministrul, cum l-o chema, este în Arad și că se vor discuta ”x” chestiuni de interes pentru arădeni. Și-am scris. Primii, ca de obicei.

  După câteva ceasuri….

  În alte publicații apare informația că s-or întâlnit jurnaliștii cu ministrul și cu al său alai…Și că bla, bla, bla… Și-atunci, când vezi că pe tine te-or luat de fraier, să nu te enervezi?

  Da… N-au făcut decât să ne ocolească strategic, să ne ascundă locul întâlnirii și să poată chema acolo doar presa care scrie după dictare, care nu e incomodă! Mulțumim pentru declarația oficială pe care ne-ați făcut-o, mulțumim pentru cuvintele de apreciere (deși nu le-ați rostit) la adresa Special Arad, mulțumim pentru că ne-ați confirmat, deși fără fair-play, cât de jurnaliști ne considerați.

  Și curios… chiar dacă ne-ați tratat ca pe niște… Beep!!!… ne simțim în al noulea cer.

  P.S. Pentru cine nu înțelege… beep!… este folosit și ca o expresie care înlocuiește o înjurătură au ca un cuvânt care începe cu „p”, se termină cu „ă” și nu este pendulă…

  P.P.S Cititorii  Special Arad sunt rugați să perceapă acest articol nu ca pe o lamentare, ci ca pe o scuză că nu i-am putut informa despre cum vede minstrul Transporturilor rezolvarea celor trei mari probleme ale Aradului: pasajele, aeroportul și drumurile, în special Arad- Șiria.

  Foto: Cionca

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad