miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Aeroportul Arad se împrumută cu bani pentru terminarea unui proiect

  de Special Arad | 8 decembrie 2023, 12:35 PM | Administraţie

  2

  Comunicat CJA. Consiliul Județean Arad a aprobat acordarea unui împrumut către S.C. Aeroportul Arad S.A. Banii sunt necesari pentru închiderea proiectului „Conformare Aeroport Arad la cerințele operaționale de infrastructură, siguranță și securitate aeroportuare, activități non-economice, în vederea asigurării aeroportului cu dotări de siguranță și securitate, care nu implică realizarea de construcții”.

  Proiectul a fost semnat în anul 2022, urmând ca până la sfârșitul anului 2023 să fie finalizat. Valoarea totală a proiectului este de 20.746.565 lei.

  Prin acest proiect, Aeroportul Arad dorește dotarea cu aparatură de control, respectiv asigurarea tuturor condițiilor de siguranță împotriva incendiilor, cerințe impuse de Autoritatea Aeronautică pentru ca aeroportul să fie operațional.

  Împrumutul este necesar pentru asigurarea finalizării implementării proiectului. Din acești bani se vor plăti 2 echipamente nelivrate până la acest moment, care fac parte din categoria echipamentelor PSI și medicale, pentru intervenții în situații de urgență, respectiv o autospecială ARFF 6X6 PSI echipată cu kit descarcerare și o autospecială RIV 6X6 PSI. Împrumutul este garantat cu bunuri imobile aflate în patrimoniul Aeroportului și va fi restituit în momentul în care Aeroportul va recupera banii de la finanțator prin intermediul unei cereri de rambursare care poate fi depusă până la 28.02.2024.

  Citește și: Un singur aeroport din țară stă mai prost decât Aradul la numărul de pasageri, în primele trei luni din 2023

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.