sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sorin Drache, Retail & Marketing Manager: Fără titlu

  de | 19 aprilie 2020, 6:08 PM | Contributors | Opinii

  0

  Nu am titlu la articolul ăsta. Nu de alta, dar nu am vrut să scriu nimic legat de „noul coronavirus” în titlu, așa cum scriu și insistă toate publicațiile, televiziunile și, de fapt, toată media.

  Așa că o să înșir doar câteva rânduri despre situația asta în care fie că ne place, fie că nu, suntem împreună. În fața acestei provocări suntem în sfârșit egali. Și va trebui să învățăm să ieșim împreună din ea. Șefi de stat, de partid, muzicieni și muritori de rând. Virusului nu-i pasă dacă ai sau n-ai salariu, dacă ești un bun creștin sau dacă îți înșeli soțul/soția. Drept dovadă, Mr. Johnson a ajuns la terapie intensivă deși în primele săptămâni lua în derâdere situația și insista ca toată populația Marii Britanii să participe la o imunizare în masă. Despre Trump nici nu are rost să mă pronunț pentru că mi se pare aberantă atitudinea lui în general.

  În România, noi încă nu știm cum să ne adaptăm la ceea ce (ni) se întâmplă. Nu putem concepe că, de fapt, va trebui să ne adaptăm la o viață nouă de acum înainte. Nimic nu va mai fi la fel. Dacă reușim să înțelegem asta ne va fi bine. Dacă nu… nu.

  Așa cum după 9/11 lumea aviației s-a adaptat și controalele din aeroporturi au devenit mai stricte și ceva normal, așa cum după ce virusul HIV a provocat zeci de milioane de cazuri lumea s-a conformat cu prezervativul, va trebui să învățăm și noi să trăim cu ceea ce urmează. Cel mai probabil, nu vom mai râde de asiatici pentru opțiunea de a purta măști încă de mici. Și copiii noștri vor trebui să învețe că ăsta e un obicei sănătos. Ne vom spăla mai des pe mâini (nu văd niciun lucru rău în asta) și vom evita (sper) locurile aglomerate. Cel puțin o perioadă.

  Din păcate, cei care speră că treaba asta va fi doar o chestiune de luni de zile cred că se înșală. Până nu va exista un vaccin pentru acest virus cu siguranță că vor mai exista anual perioade în care acesta va exista în comunități.

  Și apropos, oare ce părere au comunitățile care resping și militează împotriva vaccinării? Cum poți valida ideea de a îmbrățișa viața cu un asemenea pericol? Curios sau nu, în rândurile celor care militează împotriva vaccinării circulă și prezentările despre rețelele mobile 5G care ar fi provocat acest virus sau răspândirea lui. Nu exista nimic concret, studii pe tema asta, dar atâta vreme cât există și flat-eartheri nu mă mai miră nimic.

  De fapt, ce vreau să spun este că așa cum restaurantele au învățat să livreze acasă și lumea să comande mai mult online, așa va trebui fiecare dintre noi să se adapteze.

  Ce-mi doresc este să învățăm să ne pregătim pentru viața ce va urma. Să ne bucurăm mai mult de orice lucru mic, să fim mai toleranți cu cei din jurul nostru și să facem totul ca și când mâine (oricând ar fi acel mâine) ar fi ultima zi. Atât, fără încheiere, dacă tot n-am avut titlu.

  Sorin Drache
  Retail & Marketing Manager

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.