sâmbãtã, 27 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Aşa au început primarii din Vest anul electoral 2024: Bibarț cu credință, Birta cu investiții, Fritz cu de toate

    de Adriana Barbu | 9 februarie 2024, 9:19 AM | Politikos | Recomandările editorilor | Știri Arad

    4

    Mai nicio schimbare în ceea ce-i privește pe primarii Vestului la începutul anului electoral 2024. Primarul Aradului, Călin Bibarţ a rămas la postări religioase şi la credinţa că emisiunile sunt cea mai importantă activitate a sa prin care va atrage votanţii. Edilul Florin Birta a postat puţin şi doar despre investiții mari, fără ca măcar una dintre postări să fie însoțită de vreo ilustrată cu chipul său, convins fiind poate că faptele cuceresc. Primarul Timișoarei, Dominic Friz a luat fața tuturor, postând în fiecare zi despre realizări, activităţi curente, întâlniri, reacții, evenimente şi viitor luminos.

    Campionul postărilor pe pagina oficială de facebook în luna ianuarie 2024 e, de departe, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, cu nu mai puțin de 31 de postări de la începutul anului până la finele lui ianuarie, multe video-uri și reel-uri avându-l în centrul atenției chiar pe edil.

    Liderul postărilor în care protagonistul principal e chiar primarul rămâne, însă, pe mai departe, și la început de 2024, primarul Aradului, Călin Bibarț, care în ianuarie a ales ca principală activitate participarea la emisiuni. Pe luna ianuarie, edilul de Arad a postat de 25 de ori pe pagina sa oficială de facebook. Primarul Fritz vine însă tare din spate cu postări în care el e protagonistul și e posibil ca, în februarie, să-i ia fața edilului de Arad.

    Aşa cum ne-a obişnuit, primarul Oradiei, Florin Birta, a postat rar şi în luna ianuarie 2024, doar despre investiţiile la care se lucrează în oraş. Doar 7 postări au fost făcute publice pe pagina sa oficială de facebook, în ianuarie 2024.

    ianuarie Oradea pasaj

    (Încă un pasaj intră în execuţie în Oradea)

    Scurtă comparație între primarii din Vest

    Pasajele par să fie punctul forte al Oradiei și pe mai departe, alături de amenajarea de noi parcări cu sute de locuri, în zona centrală. Nici amenajarea piețelor nu e dată uitării însă aici, numai că la Oradea reamenajarea unei piețe de dimensiunea Pieței Catedralei din Arad a început chiar în ianuarie și va fi gata, promite edilul, undeva în vară. La Arad, Piața Catedralei se reamenajează de peste un an, termenul din contract a fost depășit, în timp ce joaca principală aici pare a fi montarea greșită a pavajului, scoaterea lui și remontarea greșită. Despre investiția în piață, una dintre lucrările mari din Arad, edilul preferă să nu vorbească nimic. Despre piețe, mai exact despre piețele dintr-un cartier și despre amenajarea acestora vorbește cu mândrie, însă, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, dar acestea pot fi trecute doar la capitolul lucrări viitoare.

    Dacă primarul Aradului a insistat în ianuarie pe refacerea investițiilor prost realizate la stadionul UTA, pe sărbători religioase și pe evacuările care continuă pe Mărului, iar edilul Oradiei doar pe pasaje şi investiţii în spitale, primarul Timișoarei, Dominic Fritz a vorbit în ianuarie despre de toate: de la investiţii în şcoli, la plantări de arbori, de la tramvaie şi firobuze noi, la o altă imagine în parcuri, de la garanţii reţinute pentru lucrări proaste, la cum a ajuns Timişoara să fie luată la ochi de Rusia. Şi primarul Timişoarei nu s-a oprit aici: a amintit de investiţiile făcute în 2023 în cinematografe, de succesul acestora şi ce va urma aici, de adăpostul de câini, de planurile de a-i face pe cei mici să se îndrăgostească de şah, de realizările anului 2023 și câți bani au fost atrași de echipa sa, de alte zeci de subiecte, dar mai ales de vizita președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la Timișoara. În fapt, acestui eveniment edilul Fritz i-a dedicat cele mai multe postări, cu toate că e posibil ca acesta să nu aibă priză neapărat la alegători.

    stampila vot tusiera 2 bec 45113700

    Cât se tem cei trei primari de ce va urma la alegerile locale?

    Greu de egalat primarul Timişoarei de către primarul Aradului chiar și la prezențele în emisiuni, în condițiile în primul participă la emisiuni cu acoperire națională, nu locală, de casă, sau de către primarul Oradiei, care nu pare mare fan al facebook-ului. În cazul primarului Oradiei explicația poate sta desigur și în faptul că alegerile locale nu par să pună probleme liberalilor de aici.

    În fapt, niciunul dintre primari nu ar trebui să se sperie prea tare de ce îi rezervă anul electoral 2024. Fritz pare să stea bine în sondaje şi lupta cu fostul primar liberal Nicolae Robu pare aproape câştigată de cel dintâi, deşi edilul de Timişoara s-ar putea să aibă totuşi unele probleme (fapt care şi explică prezenţa sa constantă pe reţelele sociale).

    Bibarţ, în pofida jocurilor despre care se zvoneşte că le tot face, a şantajelor şi a luptelor de culise purtate în sânul formațiunilor politice din Arad, pare să aibă asigurat locul de candidat liberal la postul de primar. Doar că susţinerea sa nu mai pare să fie cea din trecut, aşa că băile de mulţime care au prins în anii trecuți și poveștile pe limbajul pe care edilul și echipa sa îl asociază cu alegătorii arădeni nu au cum să nu-și facă loc pe contul său oficial de facebook.

    Primarul Aradului, Călin Bibarț și obișnuitele sale emisiuni săptămânale

    Din cele 25 de postări din luna ianuarie ale primarului Călin Bibarț 7 sunt, în fapt, link-uri către clasicele emisiuni la care participă în fiecare săptămână, trei sunt despre subiecte deja împământenite pe facebook-ul său (postări despre sărbători religioase) și 5 sunt ronduri de seară prin cartierele Aradului. Doar două postări au legătură cu singura investiție care părea a fi în derulare în această perioadă în Arad, la care chiar se lucra și care chiar interesa administrația: refacerea gazonului de la stadionul UTA și a canalizării.
    Am numărat ca postare și schimbarea fotografiei de copertă.

    ianuarie Arad stadion

    (Stadionul UTA, investiţia la care revin mereu oficialii din Arad)

    Despre dragostea tuturor, UTA

    Cu ce s-a lăudat edilul de Arad în ianuarie 2024? Cu instalația de fotosinteză a noului gazon de pe stadionul „Francisc Neuman”, la care s-a lucrat în prima lună a anului, cu refacerea câtorva trotuare în cvartalul dintre blocurile din Micălaca, cu victoria echipei de fotbal venită după ce noul gazon (lăudat, ce-i drept, de toată lumea) a fost inaugurat cum se cuvinte, crede edilul Bibarț, cu faptul că „pensionarii cu pensii mici vor beneficia în continuare de gratuitate în mijloacele de transport în comun!” ca urmare a votului dat de CLM Arad pentru majorarea plafonului de acordare a gratuității de la 1200 lei la 1400 lei.

    Dar și cu Ziua Unirii Principatelor Române, „un pas uriaș spre România de azi!”, cu faptul că se lucrează la alei pavate prin Arad, cu faptul că se toaletează şi se face curăţenie prin Arad. Și cu demolările de pe strada Mărului, care continuă în pofida opoziţiei celor care locuiesc acolo fără forme legale, cu o intervenţie pe Lacul Pădurice pentru spargerea gheţii, ca nu cumva lebelele să rămână blocate acolo, și cu Ziua Culturii Naționale.

    ianuarie Arad cerdinta

    (Imagine care a însoțit una dintre postările pe teme religioase ale primarului Aradului)

    Aşa cum am mai amintit, trei dintre postările din ianuarie fac referire la sărbătorile creştinătăţii, ocazie cu care edilul Aradului ne vorbește despre simboluri, despre Sfântul Ioan Botezătorul, una dintre figurile centrale și remarcabile ale creștinismului, despre Crăciunul pe rit vechi ca parte din tradiția comunității sârbești, despre Botezul Domnului sau Boboteaza şi ce reprezintă această sărbătoare.

    O conferință de presă, dedicată tot înlocuirii gazonului de pe stadionul UTA și un rond de zi în care primarul s-a dus să dea comandă să se ridice balizele pe Calea Radnei, rămase acolo și după inaugurarea pasajului, se adaugă postările din ianuarie făcute de edilul Bibarț, #pentru Arad şi pentru arădeni.

    Primarul Oradiei rămâne tot la postările despre pasaje și parcări

    Primarul Oradiei, Florin Birta, nu face niciun fel de excese pe facebook. Din cele 7 postări de pe contul său oficial de facebook în luna ianuarie 2024, două sunt clasicele de pe acum imagini cu clădiri și zone frumoase din Oradea și sunt, ca de obicei, făcute în weekend. Una dintre postări vorbește despre încă un pasaj care se va face în acest oraș, două despre investiţii în sănătate, iar una despre un nou portal gândit în sprijinul orădenilor – persoane fizice și juridice. Şi clasica postare de început de an, cu urări de „La mulţi ani”, pe care o regăsim la toţi cei trei primari.

    ianuarie BIrta spital

    (Una dintre investițiile în sistemul sanitar orădean programate să fie realizate în 2024)

    Investițiile în sistemul sanitar orădean

    Birta vorbeşte în ianuarie despre noul portal municipal web al orădenilor, ce pune „la dispoziția publicului larg resurse, informații și servicii online integrate într-un design modern, adaptat atât dispozitivelor desktop, cât și celor mobile”.

    Tot în ianuarie, edilul vorbește şi despre două finanţări care iau drumul sistemul sanitar, lăudându-se că primăria pe care o conduce investește masiv în sănătate. Într-o primă postare, Birta aminteşte de faptul că, în anul 2023, s-au investit 19,1 milioane de euro în proiecte ce țin de infrastructura spitalicească și că vor continua să se folosească din plin „de finanțările europene, de contribuțiile de la Ministerul Sănătății”, deși parte din cheltuieli vin din bugetul Spitalului Clinic Județean și din bugetul local.

    Birta face și un scurt bilanț aici susținând că „în perioada 2020 – 2024, peste 55 milioane de euro au fost dedicați infrastructurii spitalicești, de către municipalitate, cărora li se adaugă achiziții de aparate medicale în valoare de 3 milioane de euro, prin fonduri provenite de la Ministerul Sănătății”, sau că, în aceeași perioadă, s-a reabilitat clădirea Staționarului I de la Spitalul Județean și este în curs de realizare reabilitarea Staționarului II, că anul trecut au început lucrările pentru noul ambulatoriu integrat de la Spitalul Județean, care ar urma să se finalizeze anul acesta (cu anticipație față de termenul de finalizare, stabilit prin contract, spune primarul).

    Și parcarea de 516 locuri, de la spital

    Tot aici, edilul Oradiei mai vorbește de faptul că sunt „în derulare și lucrările pentru noua parcare supraetajată de lângă spital, ce va avea 516 locuri de parcare” și că „investițiile masive în Sănătatea orădeană vor continua și în perioada următoare, prin proiecte câștigate deja, finanțate prin PNRR”: noul spital de boli infecțioase, „unde avem deja contract semnat, în valoare de 135,8 milioane de euro”, reabilitarea clădirii Maternității, în cheie de eficiență energetică, proiect cifrat la 5,6 milioane de euro, și modernizarea compartimentului de terapie intensivă neonatală, valoarea proiectului fiind de 5,3 milioane de euro.

    Tot despre sistemul sanitar a vorbit Birta şi la început de an când a făcut referire la faptul că Spitalul de boli infecțioase are constructor desemnat. Contractul de realizare a spitalului, în valoare de 363,6 milioane lei (fără TVA), finanțat din fonduri europene, prin PNRR, urma să fie semnat după eventualele contestații.

    ianuarie Oradea pasaj 2 1

    (Un pasaj care, potrivit edilului Florin Birta, va fi gata în mai puțin de doi ani)

    20 de luni pentru un pasaj

    Pasajele par a fi „trademark-ul” Primăriei Oradea şi, ca atare, veştile despre pasaje nu aveau cum să lipsească nici de pe contul de facebook al edilului Birta. Acesta aminteşte de o nouă finanţare pentru un nou pasaj, intermodal, a cărui contract de finanțare prin PNRR l-a semnat pe 17 ianuarie 2024. Este vorba de un nou proiect de infrastructură rutieră, pe care Birta îl consideră extrem de important pentru facilitarea traficului pe Calea Borșului, în zona parcului industrial I, un viitor pasaj realizat peste sensul giratoriu amplasat pe DN 1.

    Pentru pasaj, mai spune edilul, banii au venit prin Planul Național de Redresare și Reziliență, acesta fiind realizat în parteneriat cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) care investesc aici 53.736.466,14 lei. 20 de luni ar urma să dureze execuția pasajului.
    Pasajele nu par a fi de interes pentru Timişoara, deşi traficul aici e infernal în timpul săptămânii, iar Aradul e posibil să refuze să se mai gândească la aşa ceva, după ce ultimul pasaj a fost realizat în 13 ani!

     

    Tolba cu de toate a primarului Timișoarei, Dominic Fritz

    Primarul Timişoarei i-a întrecut pe toți în postări în luna ianuarie. Într-o lună de zile, edilul Dominic Fritz a reușit să posteze de 31 de ori pe contul său oficial de facebook, de la reel-uri, la video-uri și foto pe cele mai diverse subiecte.

    Edilul a postat până și despre cum a fost prinsă trișând una dintre angajatele primăriei la concursul pe posturi pe care instituția l-a organizat, după ce a decis că treacă la eliminarea din statul de funcții a 51 de posturi: „Acolo unde în aceeași echipă au rămas mai puține posturi decât oameni, toată echipa a fost chemată la un examen scris. În cazul de sus, într-o echipă de 6 oameni în care au fost eliminate două posturi, unul a fost prins la trișat, iar doi n-au știut să răspundă la cele mai simple întrebări”, a punctat primarul.

    Acesta a insistat mai apoi pe criteriile politice pe care au fost aduși oamenii în timpul fostei administrații, pe faptul că e revoltat că primăria „plătește niște oameni care își bat joc de salariul pe care îl primesc din banii munciți de toți timișorenii”, dar că „sunt și mulți oameni faini, harnici și performanți în primărie care au o pasiune pentru Timișoara”.

    ianuarie Timisoara

    (Primarul Timișoarei nu a ratat mai niciun șantier prezent sau viitor din oraș)

    Despre șantiere, investiții vechi și noi la Timișoara

    Dar edilul a făcut și un lung periplu pe la șantierele Timișoarei în luna ce a trecut.
    A vizitat, de pildă, lucrările reîncepute de pe Vidrighin, la intersecția cu 1 Decembrie 1918, unde obiectivul primăriei este ca în toamnă să termine şantierul, iar noile tramvaie să circule din nou de pe Cetății. Reabilitarea completă a bulevardului e, în fapt, unul din șantierele mari aflate în lucru în Timişoara, având la bază un contract semnat în valoare de 15 milioane euro, fonduri europene.

    A postat despre lucrările de modernizare a unei grădinițe și construirea a trei 3 clase și o sală de sport nouă pentru copiii care vin aici. A amintit într-un reel de o clinică balneo pentru seniorii Timișoarei, care se ridică acum în oraș, a amintit într-o altă postare despre construcția a 84 de săli de clasă, atât în zona centrală, cât și în cartierele Timișoarei, insistând pe cea vizitată atunci.

    Edilul Fritz a mai vorbit despre faptul că, anul acesta, va dubla numărul tramvaielor noi în Timișoara, că a semnat „contractul pentru încă 17 tramvaie ultra-moderne care vor ajunge la Timișoara până la finalul anului”, despre faptul că sunt deja în licitație 33 de firobuze moderne și că o nouă licitație pentru autobuze se pregătește și ea.

    Dar a ales să-și atace și opozanții, insistând pe faptul că „Dacă zilele astea auziți atacuri politice despre culori sau despre faptul că șoferii n-au șapcă, e probabil ca să distragă atenția de la esențial: înnoim toată flota de transport public a Timișoarei. Și o facem cu o finanțare-record de 75 de milioane de euro pe care a câștigat-o anul trecut echipa mea din fonduri europene PNRR”.

    Ianuarie timisoara cu maia sandu

    (Vizita Maiei Sandu, momentul căruia Dominic Fritz i-a dedicat cele mai multe postări)

    Maia Sandu, Timișoara și supărările Rusiei

    Câteva reel-uri și video-uri, în care edilul răspunde la mesaje și întrebări primite cu privire la situația de la adăpostul de câini sau la cum a ajuns Timișoara în vizorul Ministerului de Externe al Rusiei, plus povestea halucinantă a supărării celei din urmă țări, se regăsesc și ele pe contul de facebook al primarului Dominic Fritz. Rușii s-au supărat pe Timișoara lui Fritz, spune acesta, din pricina „discursului fabulos pe care Președinta Maia Sandu l-a ținut la Timișoara”. Vizita președintelui Republicii Moldova la Timișoara se regăsește, în fapt, în nu mai puțin de patru ample postări pe pagina de facebook a lui Dominic Fritz.

    Maia Sandu s-a aflat la început de an la Timișoara, unde a primit premiul „Timișoara pentru Valori Europene”, fiind prima personalitate căreia i-a fost înmânată această distincție.

    Câteva chestiuni lumești pentru primarul Fritz

    Dar edilul nu a abordat doar subiecte extrem de importante şi grele în luna ianuarie, ci a vorbit și despre iarbă necosită şi trandafiri uscaţi în parcul Civic şi cum aceste imagini nu se vor mai repeta pentru că o altă firmă administrează de acum acel parc: „Am dat parcul în administrarea Horticultura, după ce în decembrie am refuzat recepția lucrărilor proaste pe care firma care trebuia să-l modernizeze le-a făcut aici. Le-am reținut garanția de bună execuție de 250.000 de lei și cu banii ăștia plătim Horticultura să refacă ce a fost făcut prost”.

    Faptul că primarul Fritz a indicat şi unde a mers garanţia reţinută firmei care nu s-a ocupat de lucrări în parc ne-a făcut să ne întrebăm dacă edilul de Arad chiar a aplicat amendă firmei care a lucrat la pasaj (sau măcar dacă avea acest drept?) şi nu a ridicat balizele de pe Calea Radnei şi, dacă da, ce s-a întâmplat cu această amendă.

    Fritz a mai postat în ianuarie despre cum 100 de copii – de la grădiniță la ciclul primar – au jucat azi șah în sala de consiliu, o primă etapă dintr-o strategie mai largă de a crește numărul copiilor șahiști din Timișoara, despre campania de plantări de copaci, care o continuă pe cea de anul trecut, când s-au plantat, spune primarul, 2.600 de arbori, despre intervenția sa de la Antena 3, unde a explicat cum se va desfășura protestul fermierilor la Timișoara, despre faptul că „Timișoara are o responsabilitate profundă pentru cultura de protest și pentru libera exprimare în România”, motiv pentru care a decis să avizeze protestul fermierilor în centrul orașului.

    A vorbit și despre alte șantiere în care a început sau reînceput lucrul, cum ar fi pasarela Gelu, despre grija pentru persoanele fără adăpost, despre cererea adresată Guvernului de a debloca angajările în sănătate, despre alte săli de clasă modernizate, despre participarea la diverse emisiuni etc.

    Cultura după Capitală Europeană a Culturii

    Nici cultura nu a lipsit din postările edilului de Timişoara, acesta amintind despre Crăciunul sârbesc şi modul în care acesta a fost sărbătorit în Timişoara, dar mai ales despre banii investiţi în cultură anul trecut când Timişoara a fost capitală culturală. În alte postări, edilul a amintit despre cei „Peste 56.000 de spectatori care au trecut pragul cinematografelor Victoria și Timiș, anul trecut. Mult peste media la nivel național”, despre Kuncz, centrul cultural deschis în decembrie, şi despre faptul că „Anul acesta, încă două cinematografe vor prinde din nou viață: Studio și Dacia pe care le terminăm până în vară”.

    Scurt bilanț pe 2023 pentru primarul Timișoarei

    Dominic Fritz a fost și singurul dintre cei trei edili care a făcut un scurt bilanț al anului trecut: „Cifra care contează: 635 de milioane de lei, investiți în dezvoltarea Timișoarei în anul ce s-a încheiat. Pe lângă succesul Capitalei Culturale, echipa mea din Primărie a reușit anul trecut să bată propriul nostru record din 2022. În toată istoria orașului primăria nu a investit mai mulți bani într-un singur an ca în 2023. (…) Ca să aveți un termen de comparație: în ultimii 6 ani de administrație Robu, s-au investit cumulat 645 milioane de lei. Noi într-un singur an 635 milioane. (…)”.

    ianuarie timisoara cartier modernizat

    (Imagine din cartierul Fabric din Timișoara, propus pentru regenerare urbană)

    Cum se adresează cei trei primari alegătorilor lor

    În una dintre primele postări ale anul 2024, edilul Timișoarei vorbește despre investiția pe care o derulează în cartierul Fabric, regenerarea urbană a 6 hectare de spațiu public, un proiect de 30 de milioane de euro, finanţat din fonduri europene. Pentru acesta, în ultimele zile din 2023, a fost emisă autorizația de construire, după ce arhitecții au lucrat peste un an la schițarea lui, un proiect care presupune transformarea a 4 pieţe şi 12 străzi din zona Traian, care va implica şi multe scuaruri şi spaţii publice, 355 de copaci plantaţi şi realizarea de piste de biciclete.

    O postare numai bună pentru a face comparaţii între investiţiile pe care sunt în stare sau nu să le atragă primăriile conduse de edilii de mai sus, între alegerile legate de ce doresc fiecare dintre ei să transmită viitorilor votanți și între modul în care fiecare edil se uită, cu respect sau condescendent, la locuitorii din municipiile pe care le conduc, cu scopul final de a le transmite exact mesajele pe care aceştia vor să le audă ca să pună stampila pe numele lor.

    Pozele care ilustrează acest material sunt luate de pe paginile oficiale de facebook ale celor trei primari. 

     

    Citeşte şi:

    Ultimele 10 zile din anul 2023 cu primarii din Arad, Timișoara și Oradea. De la megainvestiții inaugurate acum la reality show-uri pentru o altă lume (11)

    O lună cu primarii Birta, Bibarț și Fritz: megainvestiții la Oradea, apreciere internațională la Timișoara, baluri și festivaluri la Arad (10)

    Arsenie, cenzura şi credințele primarilor. Cum arată postările religioase ale primarului Bibarţ şi ale preşedintelui Cionca. De veghe în lanul de facebook (9)

    Primarul Bibarț, de la peste 130 de poze cu el, la doar 7. „Domnule Bibarț, nu le mai răspundeți celor de la Special Arad cu muncă”. De veghe în lanul de facebook (8)

    Primarul Bibarţ – peste 130 de poze cu el, de la începutul verii, primarul Birta – trei. Așa arată, oficial, vara politicienilor. De veghe în lanul de facebook (7)

    De veghe în lanul de facebook. Preşedinţii Vestului: Cionca conduce detașat la postări; greva profesorilor, omisă de toţi!

    De veghe în lanul de TikTok. Călin Bibarţ, mai tare decât Boc, Birta și Fritz pe rețeaua socială

    De veghe în lanul de facebook. Primarii Bibarţ, Birta, Boc şi Fritz şi cele 6 (șase) investiţii

    De veghe în lanul de facebook. Primarii Bibarț, Birta, Boc și Fritz, de la Bruxelles, la Institutul Regional de Oncologie şi până la Little Miss România

    1 Mai cu primarii. Mici şi bere de la primarul Bibarţ, flori, locuri de picnic și promenadă de la Boc, Birta și Firtz

    Săptămâna patimilor, între credinţă şi voturi, pentru primarii Bibarț, Birta, Boc și Fritz

    De veghe în lanul de facebook. O săptămână cu primarii Bibarț, Birta, Boc și Fritz

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Într-o lună Bibart a băgat în priză niște becuri și a fugărit niște Dorei care montau pavaje dar a stat cu arma la picior și praștia aproape ca la ocolul silvic.
      Oare se poate mai ridicol de atât?
      În 5 ani de când e pe funcție cu tot cu perioada cât a fost interimar în afară de proiectul parcului din Vlaicu are 0 proiecte noi.
      Nu am auzit de nici o pistă de biciclete nouă ba mai mult a și desființat o porțiune.
      Nu am auzit de vreun proiect de impaduriri sau perdea verde a orașului există fonduri UE consistente pentru așa ceva.
      Absolut nimic altceva decât lucruri legate de stricta funcționare de zi cu zi a orașului pentru așa ceva există City Managerul(apropo care în 4 ani nu a făcut o conferință de presă lumea nici nu știe ca primăria are un asemenea portofoliu, care în teorie e echivalentul primarului) Bibart trebuia să fie cu ideile de dezvoltare, cu proiectele, cu accesatul banilor europeni pe scurt ce prestează Birta și Fritz.
      Bibi dacă se sparge o țeavă CET face un rond și zice sunt aici cu domnii de la CET să punem un manșon pe țeavă și stăm cu arma la picior dacă se mai sparge vreuna.

      +13 voturi
      +1
      -1
    2. == INCA 4 ANI CU BIBICUL SI SATUL CENUSIU ARAD E PRAF. == UN SCHWAB CARE VENIT ASTA VARA IN ORAS A RAMAS ULUI CAT DE TRIST SI CENUSIU A AJUNS ARADUL – EFECTIV A ZIS CA E DOAR O COMUNA MAI MARE . COMUNA ARAD ARE 42 MII DE PENSIONARI PLUS INCA 2200 PENSIONARI SPECIALI CU EPOLETZI PLUS INCA 9400 SEMI-PENSIONARI –55-65 ANI == TOTAL POPULATZIE CARUNTA== 53600 SUFLETE DINTR UN TOTAL DE 143 MII SUFLETE . UN IMENS AZIL DE BATRANI ==

      +7 voturi
      +1
      -1
    3. Rușine Arădenilor care are de gând sa mai voteze Mafia PNL din Aceasta comuna !!!
      Simplu …mergeți la vot și votați cu AUR și Falca va face pușcărie 20 ani cu executare !!! Iar fantoma Bibarț zboară la pădure la cules de ciuperci !!!! Hai ARDU!!!! Trezește-te din PROSTIE și CORUPȚIE !!!!!!DOAME AJUATA !!!!!

      +5 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    4 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.