duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  De veghe în lanul de TikTok. Călin Bibarţ, mai tare decât Boc, Birta și Fritz pe rețeaua socială

  E rege pe TikTok. Are zeci de postări, mulţi fani, multe inimioare. Conduce detaşat în topul primarilor din vestul ţării a căror activitate pe reţelele de socializare o urmărim. Cum despre ce ştiu edilii vestului să posteze pe facebook am tot scris, am decis să ne uităm puţin şi ce postează cei patru primari pe conturile lor de TikTok.

  Recunoaştem că interesul ne-a fost trezit de un prieten, care ne-a sugerat să ne uităm, dacă tot stăm de veghe în lanul de facebook, şi pe ultima postare de pe TikTok-ul primarului Aradului, Călin Bibarț. Și așa am și făcut. A fost vorba de o postare de 1 Mai, cu mici și cu primarul Aradului plutind printre comete. Am decis să ne uităm la alte zeci de postări, dar recunoaștem că niciuna nu ne-a lăsat perplex, ca aceasta.

  Topul primarilor din vest pe TikTok

  Am hotărât că e momentul să vedem dacă și postările edililor care conduc destinele Timișoarei, Oradiei și Clujului ne vor lăsa cu gura căscată. N-a fost să fie chiar așa. Călin Bibarț s-a dovedit a fi campion pe această rețea de socializare: are cele mai multe postări, cei mai mulți fani și cele mai multe inimioare primite, iar subiectele sale sunt cele mai lumești.

  La polul opus se situează primarul de Cluj-Napoca, Emil Boc, care, deși pare că are cont pe TikTok, nu a postat niciodată pe această reţea. Ba chiar, are mai puţini urmăritori decât persoane pe care îi urmărește, fapt care, în lumea reţelelor sociale, ar putea fi considerat o ruşine.

  Boc pe Tiktok

  (Emil Boc, fără activitate pe Tiktok)

  Primarul Oradiei, Florin Birta, este activ pe TikTok, dar spre deosebire de primarul Bibarţ, postările sale sunt în fapt filmări de la investiţiile derulate în oraș. Şi, aşa cum ne-a obişnuit, mai nicio filmare nu include imagini cu edilul Birta. Într-o singură postare, figura edilului de Oradea apare în două cadre.
  Primarul Timișoarei ar trebui inclus într-un top aparte, în condiţiile în care are şi un cont al fanilor – DominicFritzfan, cont prin care mesajul primarului de Timișoara ajunge la tinerii care îşi trăiesc viața pe această rețea (și muzica care însoțește filmulețele pare să aibă același scop), dar are și propriul cont de TikTok.

  Contabilitate cu fanii de pe TikTok

  bibart pe tikTok

  (Primarul Bibarţ de 1 mai pe TikTok, cu mici şi comete)

  Postările primarului de Arad îl au, aproape toate, în centrul atenţiei pe edil: edilul jucând fotbal, edilul jucând ping-pong, edilul la „O zi cu tata”, edilul la grătar, edilul dând mâna cu arădenii. Din zecile de postări pe care le-am urmărit (nu le-am urmărit pe toate, în condiţiile în care Călin Bibarţ are de mult cont pe Tiktok şi este foarte activ şi aici), am numărat două în care face referire la investiții: modernizarea terenului de sport de la Moise Nicoară și o grădiniță. Câteva din celebrele sale ronduri se regăsesc și aici.

  Edilul Aradului nu umăreşte pe nimeni pe TikTok  şi este urmărit de 6.172 de conturi, contul său @calinbibart.primar bucurându-se de 79.600 de likeuri! Pe acest cont au fost făcute peste 100 de postări, semn că echipa edilului de Arad muncește serios la promovarea primarului de Arad și aici.

  Contul @emilboc urmăreşte 26 de conturi, este urmărit de doar 4 conturi şi nu are parte de niciun like, în condiţiile în care nu are nicio postare.

  Frizt pe TikTok

  (Dominic Fritz, pe cotul de primar de pe TikTok)

  Contul @dominicfritzfan urmăreşte 15 conturi şi este urmărit de 2.464 de alte conturi, având 26.900 de likeuri. Are de toate 12 postări. Contul @dominicprimar urmăreşte 3 conturi, este urmărit de 3.147 de conturi, are 14.200 de likeuri şi 8 postări, primarul Fritz fiind, în mai toate, în centrul atenţiei.

  Spre deosebire de Bibarț, care preferă să posteze scurte filmulețe cu socializările sale cu arădenii, Fritz alege să amintească de războiul primăriei cu cei care erau amplasați ilegal lângă Bega, să vorbească de ce se mai întâmplă în Timișoara – Capitală Europeană a Culturii și, într-o postare, pare să vorbească și de omul Dominic Fritz.

  Contul lui Florin Birta urmăreşte 13 conturi şi este urmărit de 2.026 de conturi, având 14.900 de likeuri şi 11 postări. Aşa cum am precizat, cele mai multe dintre postări sunt filmări de la investiţiile aflate în derulare în oraș, deşi cea mai de succes postare e o filmare cu o zonă din Oradea cu flori.

  Birta pe TikTok

  (Primarul Birta, şi pe TiKTok tot cu investiţiile)

  Greu de spus, după studiul inimioarelor şi urmăritorilor, care sunt postările care contează cu adevărat pentru scopul cu care politicienii au intrat şi pe TikTok. Un lucru e clar, însă: votanții tineri sunt aici, iar edilul de Arad e cel mai activ în a-şi fideliza tinerii. Rămâne de văzut dacă postările de pe TikTok aduc și voturi, nu doar zâmbete și notorietate.

  Citeşte şi:

  De veghe în lanul de facebook. Primarii Bibarț, Birta, Boc și Fritz, de la Bruxelles, la Institutul Regional de Oncologie şi până la Little Miss România

  De veghe în lanul de facebook. O săptămână cu primarii Bibarț, Birta, Boc și Fritz

  1 Mai cu primarii. Mici şi bere de la primarul Bibarţ, flori, locuri de picnic și promenadă de la Boc, Birta și Firtz

  Săptămâna patimilor, între credinţă şi voturi, pentru primarii Bibarț, Birta, Boc și Fritz

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.