sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primarul Bibarț, de la peste 130 de poze cu el, la doar 7. „Domnule Bibarț, nu le mai răspundeți celor de la Special Arad cu muncă”. De veghe în lanul de facebook (8)

  de Adriana Barbu | 7 august 2023, 8:00 AM | Politikos | Recomandările editorilor

  4

  „Domnule Bibarț, nu le mai răspundeți celor de la Special Arad cu muncă, trotuare pe toată strada 6 Vânători, că le stricați concediile…. Felicitări! La dvs. se poate ce alții nu au reușit!”, este unul dintre comentariile unui profil, ce-i drept fals, de facebook, la una dintre cele mai recente postări ale primarului Călin Bibarţ pe pagina sa oficială de facebook.

  În concediu nu am fost zilele acestea, cel puţin nu noi, ci, după cum am aflat, primarul Călin Bibarţ. Am stat, poate nu chiar atât de des pe cât ar crede unii arădeni şi pe cât ne-am dori noi, de veghe în lanul de facebook al politicienilor de prin vestul ţării şi am avut şi câteva constatări. Unele chiar în legătură cu primarul Aradului, care pare să fi muncit, aşa cum susţine comentatorul de mai sus, chiar şi în concediu, cel puţin când vine vorba de pagina sa de socializare oficială.

  Dar pare să fi plecat urechea şi la criticile aduse de noi în ultimul material din seria „De veghe în lanul de facebook” –  Primarul Bibarţ – peste 130 de poze cu el, de la începutul verii, primarul Birta – trei. Așa arată, oficial, vara politicienilor. De veghe în lanul de facebook (7).

  Primarul Bibarţ, doar 7 poze în 14 zile

  Cum am ajuns la această concluzie? Numărând pozele cu primarul și arădenii, cu edilul și străzile din Arad, cu oficialul şi muncitorii de pe drumurile din oraș etc. pe care primarul Bibarţ şi le urcă pe pagina sa oficială de facebook. Dacă de la începutul verii – 21 iunie – şi până în 23 iulie, primarul Călin Bibarț a postat peste 130 de poze cu el pe pagina sa, din 24 iulie până în 6 august inclusiv, adică timp de două săptămâni, pe pagina sa primarul a urcat 7 poze cu el!

  La acestea se adaugă, ce-i drept, și un videoclip cu o vizită la șantierul de refacere a trotuarului de pe 6 Vânători, lucrare prost executată, o participare într-o emisiune radio și un rond de dimineață, de sâmbătă dimineață chiar, cu țintă pe asfaltul turnat într-o parcare. Per total, 11 postări în cele 14 zile studiate.

  9 bibart fara poze 4

  (Imagine care însoțește una dintre postările edilului Bibarț, postare în care primarul nu apare)

  Cele 11 postări ale primarului

  Edilul le-a vorbit arădenilor în cele 11 postări ale sale despre „Încă o arteră intens circulată intrată în refacere: Splaiul General Praporgescu!”, unde apare în una din cele 8 poze care însoțesc textul, despre “Parcarea blocului de lângă Colegiul „Sabin Drăgoi” finalizată!”, postare cu 8 poze în care chipul edilului apare în două, despre „O lucrare foarte necesară, solicitată de arădeni și pusă acum în practică: sens giratoriu la intersecția străzilor I.C.Brătianu, General Moșoiu și Vasile Milea”, lucrare care se execută concomitent cu lucrările de pe Splaiul Praporgescu, „pentru a nu perturba o perioadă prea lungă circulația în zonă!”, cu şase poze, dar niciuna cu primarul.

  La acestea se adaugă o postare în care edilul susține că „Punem în practică promisiunea făcută locatarilor din zona blocurilor 15-17, Banu Mărăcine! Eficientizarea zonei în vederea amenajării unor parcări civilizate, refacere trotuare, carosabil și acces”, unde edilul apare în 2 poze din cele 10 care vorbesc despre subiect, o altă postare în care Călin Bibarț susține că „am finalizat lucrările din Micălaca, zona blocului 134. O zonă aflată aproape în paragină, acum cu un loc frumos de joacă pentru copii, alei refăcute și parcări civilizate”, unde apare în 2 din cele 10 poze, dar și alte două postări în care chipul edilului nu apare deloc.

  Se întâmplă aşa deși în prima postare textul care vorbeşte de dezinsecţie în incinta Ștrandului „Neptun” e însoţit de şapte poze, iar cea de a doua postare, în care se vorbeşte de verificări la locuințele sociale de pe strada Tarafului, făcute în urma sesizărilor primite de la cetățeni, legate de tulburarea ordinii și liniștii publice, de modul de întreținere a apartamentelor și de numărul de locatari de aici, e și ea însoțită de 6 poze.

  9 primar Bibart pod

  (Una dintre pozele postate de primarul Bibarț de la lucrarea de realizare a noului pod peste Mureș)

  Singura investiţie mare

  Nici măcar la singura investiție serioasă amintită în aceste două săptămâni, primarul nu apare în fotografiile care însoțesc subiectul. E vorba de postarea care face referire la podul peste Mureș, aflat în construcție: „O noapte lungă și plină la lucrările de la noul Pod peste Mureș! Un transport agabaritic, respectiv partea mare a tablierului metalic de peste 100 de tone, 30 m lungime, 3,6 m lățime și 2,6 m înălțime a fost dus la locul în care va fi montat. Cu fiecare zi ce trece podul capătă contur!”, ne spune primarul și însoțește cele spuse cu șapte fotografii, toate de la șantier, niciuna în care să fie chiar edilul prezent.

  Primarul a mai urcat pe facebook o filmare, în care dă date despre refacerea trotuarului de pe 6 Vânători, o emisiune radio în care vorbeşte despre Arad şi un rond de dimineaţă, unde vorbeşte despre stadiul turnării asfaltului pe un teren care va servi drept parcare la sol, la Făt Frumos. Postări care sunt deja marca edilului de Arad.

  La muncă mai serioasă

  Sperăm că reducerea spectaculoasă a numărului de poze în care apare edilul printre arădeni are totul de a face cu cele scrise de Special Arad pe 25 iulie, în cel de al 7-lea episod din „De veghe în lanul de facebook” şi nu cu concediul oficialului. Aşa cum sperăm că, date fiind cele de mai sus, de acum putem trece şi noi la analize mai serioase: să ne oprim în veghea nostră în lanul de facebook, sau oriunde altundeva unde sunt publicate activităţile Primăriei Arad, la investiţiile propuse, la viziunea pe care edilul Bibarţ o are în legătură cu dezvoltarea Aradului, la planurile pe care şi le-a setat pentru următorul an, sau pentru următorii cinci ani.

  Poate că așa, puşi pe muncă cu toţii, numărul criticilor de pe pagina sa oficială de facebook va scădea la nivelul de acum un an, iar cifrele din cel mai recent sondaj, unde edilul se spune că stă extrem de prost la intenţie de vot, în pofida notorietăţii pe care a mizat ca primar (aşa cum se vede şi de pe facebook), sunt doar calcule şi şopârle ale unor partide prietene, dar și dușmane.

  Despre viitor, aici, la noi în parohie

  Sperăm, de asemenea, că nu-l vom mai auzi pe primar că spune că „aici sunt lucruri mai complicate” când e vorba de doi stâlpi vechi (ce țin, ce-i drept, de CFR), care trebuie eliminați dintr-o parcare și e greu pentru că doar săptămâna viitoare poate veni o macara să-i mute, ci să i se pară că nu e chiar așa complicat aici, „la noi în parohie”, să facem parcări subterane sau supraterane în centru, parcuri prin oraș, un sistem de încălzire demn de un municipiu modern sau un ștrand la care să vrea să vină și ații decât arădenii care nu au unde merge.

  În septembrie, o investiție mare ar putea totuși să înceapă, după cum ne-a anunțat primarul Bibarț pe facebook – modernizarea liniilor de tramvai de la Făt Frumos, dar până atunci sunt concedii, nu-i aşa, iar printre ele mai bifăm câte un strat de asfalt pe ici pe colo, câte o cină în lumea largă, sau, în cazul nostru, după cum par să ştie criticii de pe pagina de facebook a edilului, câte un meniu la cantină. De care nouă nu ne-ar fi ruşine, aşa cum nu am vrea să ne fie ruşine nici de viitorul oraşului nostru.

  „Domnule Bibarț, va rog ștergeți videoclipul ca intră Special Arad să bage de vină….să poată să-şi primească astăzi meniul de la cantină….”, scrie acelaşi domn ascuns în spatele unui cont fals de facebook, iar noi chiar aşa am făcut. Am intrat.

  * Later edit: Cel care deţine contul despe care spuneam mai sus în articol că este fals afirmă, comentând articolul de faţă, că acesta e cât se poate de real, că este o persoană cunoscută în Arad şi că este alegerea sa să nu pună nicio informaţie despre persoana sa şi familia sa acolo. Noi nu l-am cunoscut până acum sau nu ştim dacă l-am cunsocut, tocmai pentru că nu sunt informaţii care să ne ajute în acest sens. Datele din material nu se schimbă, însă, chiar dacă contul acesta e real sau fals, fapt pentru care am ales doar să facem o editare ulterioară a articolului adăugând şi această informaţie.

  Citește și:

  Primarul Bibarţ – peste 130 de poze cu el, de la începutul verii, primarul Birta – trei. Așa arată, oficial, vara politicienilor. De veghe în lanul de facebook (7)

  De veghe în lanul de TikTok. Călin Bibarţ, mai tare decât Boc, Birta și Fritz pe rețeaua socială

  De veghe în lanul de facebook. Primarii Bibarț, Birta, Boc și Fritz, de la Bruxelles, la Institutul Regional de Oncologie şi până la Little Miss România

  1 Mai cu primarii. Mici şi bere de la primarul Bibarţ, flori, locuri de picnic și promenadă de la Boc, Birta și Firtz

  Săptămâna patimilor, între credinţă şi voturi, pentru primarii Bibarț, Birta, Boc și Fritz

  De veghe în lanul de facebook. O săptămână cu primarii Bibarț, Birta, Boc și Fritz

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ar fi frumos (deși am trecut deja de vârsta la care să mai cred în basme), dacâ de Bibarț „s-ar lipi ceva” din critica celor din jur…!
   .
   Dacă, ar înțelege (în sfărsit) că NU CEI CARE-L CRITICĂ JUSTIFICAT sunt adevărații lui dușmani (aceștia DOAR ÎL AJUTĂ să îndrepte ceea ce greșește !), ci „țucălarii” , „pupincuriștii” din jurul său, care schimbă ORICÂTE FUNDURI, ca să o ducă ei bine! 🤔
   .
   La fel și cu cetâțenii, din cartiere, care-l laudă:
   – sunt (de regulă) PUTORILE CARTIERULUI, indivizi după care „pute și urma”, fiind din „Genetația Să Se Facă – dar ALȚII nu noi!”;
   – sunt cei care AȘTEAPTĂ TOTUL SĂ FACĂ Primăria, iar ei „nu mișcă un deget” (de aceea NICI NU CUNOSC problemele cu care se comfruntă ADEVĂRAȚII GOSPODARI). 😡
   Ăstia vă sunt lăudătorii, domnule primar Bibarț…
   .
   Dacă chiar ați fi interesat DE REALITATE, nu ați merge în cartiere înconjurat de „armata de pupincuŕiști”, care vă cosmetizează realitatea, pt a vă fi plac 😣; ați merge singur sau incognito, inconjurat (discret !!!) de câțiva Agenți de Pază, asta dacă chiar ați vrea să luați cu adevărat „pulsul străzii”.
   .
   Și nu vă spune, toate astea, un om care are cu dvs ceva personal, ci UN CETĂTEAN al Aradului, pe care l-ați dezamăgit când a constatat că ați preluat „modelul toxic” al lui Falcă (asta în ideea că ați fost vreodată altfel…).
   .
   Cu stimă (dar DOAR ceea ce merită stimat!),
   – Un cetățean oarecare al Aradului. (Dd). 😀

   +20 voturi
   +1
   -1
  2. Dl. Bibart se pare că nu mai gusta critica. Se consideră copt, priceput, foarte pregătit. Mai puțin și va ajunge la nivelul mentorului lui și o sa ne certe că nu înțelegem noi nivelul de pricepere. Teoretic, noi suntem vinovați că nu ne ridicăm la nivelul lor….

   +5 voturi
   +1
   -1
  3. Ca sa inteleaga Bibi…ce vreti voi, trebuie sa fii umblat la ….scoala! Scoli inalte! Si sa fie „edil”….desi nu cred ca intelege ce inseamna cuvantul! El doar e indragostit de cuvantul primar, adica primul la tv, pe fb…. primu din sat! Asa stie el ca primaru-i cel mai de vaza om din sat, cel mai realizat! Nu ca e cel mai gospodar! Uite mama…. sunt primar! Cam asta-i Bibi! Si Jita asemenea! S-au facut primari pt castigul lor, pt fala lor …. nu ca sa fie in slujba concetatenilor! Ei chiar nu au „proiectia” functiei ….!

   0 voturi
   +1
   -1
  4. Care critici? Alea false ale unor moguli media mafioti care platesc falsi jurmalisti „independenti” sa scrie pentru o ciorba? Cine vine din afara orasului odata la cativa ani poate face diferenta! Cine sta cu botul intre bucile sefilor de la psdUdeMereușușugraur nu poate vedea ce s-a facut! Va ofticati ca nu mai puteti jefuii banul public? Conturile alea sunt reale! Cine behaie aici e fals!

   --4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.