sâmbãtã, 27 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Ongaro a salvat UTA de la o înfrângere în Oltenia!

    de Lucian Dănilă | 18 februarie 2022, 8:06 PM | Sport | Topic special

    0

    UTA s-a întors la Craiova pe arena pe care a jucat foarte bine contra echipei lui Reghecampf. Astăzi, elevii lui Badea aveau în față cealaltă echipă a Craiovei, gruparea finanțată de Adrian Mititelu, care a arătat o creștere de formă sub comanda antrenorului Nicolo Napoli.

    A fost un meci ciudat, un joc în care cele două defensive au arătat breșe mari și ocaziile au apărut rând pe rând la ambele porți. Oltenii au avut o mare ocazie încă din minutul 2, dar Iacob a respins în corner șutul lui Baeten. Craiovenii păreau să aibă o viteză în plus și mingea era mai mult în jumătatea arădeană. UTA a reușit să echilibreze jocul după primul sfert de oră și chiar a avut o ocazie bună prin Otele, bine găsit în careu de Ubbink, dar șutul din unghi al nigerianului a fost respins de Popa.

    Iacob a avut intervenția meciului în minutul 33, atunci când a respins de lângă bară mingea trimisă cu capul de Bălan.

    În startul părții secunde, Isac a avut o ocazie uriașă, atunci când a primit o pasă de la Miculescu, dar din aproximativ 8 metri, lateral, șutul său a fost blocat de Popa. Apoi Ubbink a întârziat execuția după o pasă excelentă primită de la Dangubic, pentru ca oltenii să deschidă scorul în minutul 56, în urma unui corner executat de Baeten la care Compagno a câștigat duelul cu Benga și Medjimorec, foarte apatici, iar Iacob a fost nehotărât în a ieși sau nu pe centrare.

    După gol, UTA parcă s-a rupt în bucăți. Joc haotic, jucători folosiți pe posturi pe care au fost folosiți mai rar sau chiar deloc, dar chiar și așa arădenii au ajuns de două ori foarte periculos la poarta adversă. Ubbink a șutat din afara careului și Popa a respins greu, iar mingea a trecut puțin alături de poartă. Cornerul a fost executat tot de olandez și mingea a ajuns la Batha care a trimis mingea cu capul dar aceasta a lovit stâlpul din dreapta porții oltene.

    Ionuț Badea l-a scos pe Miculescu, total neinspirat, și l-a trimis în teren pe Ongaro. Apoi a renunțat și la Otele, care dădea semne de oboseală, dar și la Isac, unul dintre cei mai activi jucători. Pe final, antrenorul Bătrânei Doamne a apelat și la Laukzemis și UTA a încheiat meciul cu patru atacanți în teren: Ongaro, Laukzemis, Mercioiu și Dangubic.

    Salvarea a venit de la canadianul Ongaro, jucător care a lipsit de la ultimele trei meciuri pentru că a fost scos de pe lista pentru LPF! A revenit pe listă odată cu plecarea lui Roger, dar foarte puțini aveau încredere în calitățile sale după ce a avut evoluții șterse în cele câteva minute în care a intrat cu Gaz Metan și cu Rapid. Ongaro a fost cel care și-a salvat echipa de la înfrângere în minutele de prelungiri, atunci când a trimis cu exteriorul din interiorul careului, șut care l-a lăsat fără replică pe Popa.

    Am zice că a fost un egal echitabil, dar Craiova, în această seară, era de învins dacă UTA arăta mai multă personalitate și dacă punea mai multă presiune în jumătatea adversă de teren. Așa cum a arătat jocul echipei arădene, nu prea avem multe motive de mulțumire, mulți dintre jucători, Miculescu, Ubbink, Baravykas sau Dangubic, având o evoluție foarte slabă, cu multe greșeli.

    FC U Craiova – UTA Arad 1-1 (0-0)

    Compagno 56 / Ongaro 90+1

    FC U Craiova: R. Popa – Negru (70 Paramatti), Kovacic, Diallo, Bușu – Baeten, Asamoah (70 Marquet), Van Durmen – Bauza (88 Sidibe) – Compagno, C. Bălan.

    Rezerve: Mogoșanu – Paramatti, D. Albu, Blidar, V. Pop, C. Albu, Marquet, Ondaan, Sidibe.

    Antrenor: Nicolo Napoli

    UTA: Iacob – Vukcevic, Medjimorec, Benga, Baravykas – Batha (88 Laukzemis), Ubbink, Isac (70 Mercioiu) – Otele (70 Vorobjovas), Miculescu (60 Ongaro), Dangubic.

    Rezerve: Balauru – Dima, Pătlăgică, Mercioiu, Laukzemis, Vorobjovas, Ongaro, Hrezdac.

    Antrenor: Ionuț Badea

    Arbitri: Viorel Cojocaru (Galați) – Ferencz Tunyogi (Zalău), Marius Marchidanu (Brăila).

    Rezervă: Andrei Moroiță (Ploiești).

    Observator FRF: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea),

    Observator LPF: Ion Cățoi (București).

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.