duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! UTA – CS U Craiova 2-2. Evaluarea jucătorilor echipei UTA, conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 21 decembrie 2023, 7:21 PM | Sport

  0

  Am sperat că UTA poate bate Craiova și chiar aveam de ce… Bătrâna Doamnă nu a mai învins gruparea din Bănie din vara anului 2021, dar acum a fost foarte aproape mai ales că a început partida cu un avans de două goluri.

  Din păcate, diferența de valoare dintre jucătorii celor două echipe avea să se vadă în ceea ce a urmat după ce arădenii au marcat al doilea gol. UTA s-a retras cu totul în defensivă nu doar pentru că avea acel avantaj pe tabelă, nici pentru că Rednic a cerut acest lucru, ci pentru că în acest moment este inferioară, pentru că în acest moment funcționează ca o echipă mică, pentru că în acest moment are prea puțin jucători în lot care să se ridice la nivelul unor meciuri cu echipele din fruntea clasamentului.

  Diferența între a avea fotbaliști și a avea jucători de fotbal am văzut-o odată cu accidentarea lui Micovschi. Fotbalistul împrumutat de la Rapid a demonstrat de când a ajuns la Arad că are toate argumentele pentru a juca mai sus: viteză, tehnică decentă, determinare, atitudine, foame de performanță, simț tactic, simțul porții și lista probabil ar putea fi mai lungă. În locul său a intrat Stahl care nu are nici atitudine, nu are nici o tehnică deosebită, nici simț tactic, să nu mai vorbim despre simțul porții pentru că nu a marcat niciodată în cariera sa de patru sezoane la nivelul Ligii 1… Stahl are doar viteză și dorință, dar nici astea nu le pune în valoare. Ieșirea lui Micovschi a fost doar una dintre cheile jocului. UTA nu a mai contat deloc din acel moment.

  Freitas nu a mai putut nici el, el fiind aseară singurul care mai putea crea pericol venind din linia mediană. A marcat un gol superb care a fost anulat pentru offside la… Stahl, a avut o acțiune solitară la capătul căreia a șutat peste poartă și a avut o lovitură liberă executată în bară. Pe lângă acestea, Freitas arăta și o oarecare liniște în joc, ceea ce aseară nu am văzut nici la Cristi Mihai și nici la cei din linia defensivă care de cele mai multe ori degajau sau deposedau disperați, speriați de presiunea pe care o puneau oltenii.

  Diogo Rodrigues a fost și el în joc în primele 30 de minute după care a dispărut, Rareș Pop nu a fost în apele sale, iar Fabry și Omondi au arătat de ce sunt rezerve. Fabry nu a mai făcut un joc bun de când l-a declarat Rednic „cel mai bun decar din campionat…” Cooper a ieșit la rampă de două ori, la șutul eșuat de la primul gol și la assist-ul fantastic de la golul al doilea. Apoi, în afara unor mingi protejate și câteva lamentări pe la centrul terenului, nu l-am prea văzut.

  Alți doi fotbaliști cu calități care ar putea face diferența nu erau în lot. Luckassen e accidentat, iar Ofosu are „fractură de antrenor” și cel mai probabil va pleca de la Arad în această iarnă după ce a fost unul dintre cei care au instigat la greva care a dus la anularea antrenamentului de luni. El și Carp…

  Un alt moment cheie al partidei a fost anularea golului lui Freitas, după care imediat a urmat golul lui Bancu. Craiova a presat UTA în propriul careu în condițiile în care din echipa olteană a funcționat la parametri optimi doar banda stângă, acolo unde Bancu și Mitriță au prvocat ceva daune prin defensiva arădeană. În rest, Markovic și Koljic, inexistenți, Ivan nici nu s-a văzut, iar Mateiu, Kurtic sau Roguljic au fost tare modești…

  După numărul de ocazii, Craiova a fost net superioară, dar UTA are în acest sezon mare noroc și cu Iacob. Unde mai punem că oltenii au și ratat un penalty executat cu aroganță de Kurtic, fotbalist cu ani mulți în Serie A, care nu pare deloc adaptat la ceea ce se joacă în Liga 1.

  Un 2-2 după ce UTA a avut 2-0 poate să lase în urma sa niște regrete, chiar mici frustrări, dar la cum a arătat apoi tabloul întregii partide, e bine că Bătrâna Doamnă a scăpat și cu un punct…

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 8,5 – A avut trei intervenții extraordinare la execuțiile lui Kurtic, Markovic și la faza în care Benga era să-și înscrie în propria poartă, iar la goluri nu i se poate imputa nimic. Practic, timp de o repriză a ținut UTA în cele trei puncte.

  Marko Stolnik – 6 – A avut câteva intervenții bune, altele hilare, a reușit și câteva deposedări importante iar alteori a fost depășit ușor, altfel spus o evoluție oscilantă încheiată și cu acea deviere la golul marcat de Mitriță.

  Ibrahima Conte – 6 – A câștigat câteva dueluri, a avut și unele probleme în duelurile unu la unu cu mingea jos, de asemenea câteva greșeli de plasament, dar putem spune simplu că „și-a făcut treaba”.

  Alexandru Benga – 6 – S-a remarcat din nou prin determinarea sa, dar ca și în cazul lui Stolnik și Conte, evoluția sa a fost oscilantă, atât cu intervenții salutare cât și cu faze la care a fost complet depășit.

  Diogo Rodrigues – 6,5 – A avut un start perfect de meci cu acea cursă de la primul gol. A mai încercat apoi câteva acțiuni dar după minutul 20 a fost abandonat de colegi și mingea nu a mai prea ajuns în jumătatea de teren a oltenilor. Astfel că lusitanul s-a limitat a pune și el umărul la cărat pianul, adică a făcut faza defensivă.

  Tiberiu Căpușă – 6 – A stat cuminte în jumătatea lui după ce a fost trimis în teren și a avut grijă de un Mitriță deja epuizat. Nu s-a remarcat prin nimic deosebit.

  Cristian Mihai – 5 – Mihai a făcut progrese foarte mari în acest sezon, dar aseară a fost inferior la aproape toate capitolele în lupta la centrul terenului, fiind de multe ori un spectator la jocul de pase laterale sau între linii ale oltenilor.

  Marcelo Freitas – 6,5 – Partidă destul de bună a brazilianului. Deși a fost împins de presiunea oltenilor până în zona careului lui Iacob, Freitas a fost după minutul 20 singurul care mai putea scoate mingea din propria jumătate.

  Herald Marku – 5,5 – A încercat să fie activ, dar i-au reușit puține. Am reținut un șut al său din afara careului care a prins poarta și cam atât.

  Godberg Cooper – 6,5 – A fost aproape să rateze primul gol al arădenilor cu acea execuție defectuoasă care a fost transformată în gol de Micovschi. Are meritul acelei acțiuni foarte bune de la golul al doilea, acțiune încheiată cu o pasă senzațională pentru autogolul lui Silva. Apoi s-a stins, pentru că UTA nu a mai contat deloc în atac.

  Aly Abeid – 6 – Stăpân pe partea sa, la un moment dat a apărut chiar în banda dreaptă pentru a-i face marcaj mai strâns lui Mitriță după ce Diogo nu se descurca cu „piticul” din atacul oltenilor. A fost neglijent la faza în care a comis acel penalty la Căpățână.

  Rareș Pop – 5 – L-am văzut rar de tot la minge. Putea să își mai adauge un assist la statisticile sale, dar golul lui Freitas a fost anulat. Probabil așteptăm prea multe de la un jucător de doar 18 ani, și mulți așteaptă ca el să tragă echipa după el în condițiile în care la această vârstă chiar echipa ar trebui să cea care să-l tragă pe Rareș după ea.

  Andrej Fabry – 5 – Nu și-a pus deloc amprenta pe joc după ce a intrat, limitându-se doar la câteva mingi jucate în banda stângă care nu au creat nimic periculos pentru careul Craiovei.

  micovschi 2

  Claudiu Micovschi – 10 – Nota maximă pentru un jucător care în 18 minute a făcut diferența dintre echipa sa, modestă, și echipa Craiovei care are ca obiectiv titlul de campioană. Nota maximă este pentru reușita de la primul gol, pentru meritul său de la golul al doilea, dar și pentru diferența care s-a văzut în jocul echipei cu el în teren și apoi fără el după ce s-a accidentat.

  Albert Stahl – 4 – A alergat și cam atât…

  Eric Omondi – 5 – A fost ceva mai activ decât Fabry după ce a intrat pe teren, dar tot fără a-și pune în vreun fel amprenta pe joc. Putea face mai mult la faza în care a avut șansa să-l pună pe Diogo Rodrigues într-o situație bună de gol.

  Antrenor: Mircea Rednic – 6 – După primele zece minute ar fi avut nota 10, atât pentru scor, 2-0, cât și pentru cum și-a așezat echipa în teren și l-a surprins pe omologul său de pe banca Craiovei. Apoi, nota s-a tot erodat odată cu trecerea timpului. UTA a arătat tot mai rău, tot mai înghesuită și tot mai neputincioasă pe măsură ce se apropia finalul de joc. Iar schimbările nu l-au ajutat deloc…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.