Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț Arad: O experiență pe care o va folosi următoarea generație

  de | 19 aprilie 2020, 6:04 PM | Contributors | Opinii

  0

  Emil Cioran spunea „bolile ne-au fost date să ne aducă aminte că între noi și viață, contractul poate fi reziliat în orice clipă”.

  În România, fiecare din noi trăim acum această etapă a vieții, pe care în mod sigur nu au trăit-o și nu li s-a mai întâmplat ultimelor trei generații. De peste 80 de ani, ne-am obișnuit cu liniștea și bunăstarea care s-au instalat firesc în viețile noastre, pentru că de la Al Doilea Război Mondial, continentul a trăit multe momente de liniște.

  Acum, în perioada acestei pandemii, care ne-a bulversat viața din toate punctele de vedere, cu efecte pe care le vom resimți multă vreme, avem răgazul și profunzimea de a ne analiza, de a ne reseta, cum am făcut-o de fiecare dată de-a lungul existenței noastre când au apărut momente de cumpănă în viața fiecăruia.

  De această dată, unii dintre noi o vom face mult mai profund și mai serios, cu multă hotărâre. Sunt convins că vom depăși această perioadă, cu pierderi, cu tristețe de cele mai multe ori, dar cu o experiență pe care o va folosi următoarea generație. Este un șoc ce trebuie să genereze schimbări în mentalitatea și atitudinea fiecăruia.

  Dalai Lama spunea „Drumul spre fericire presupune trei secrete: hotărâre, efort și timp”.

   

  Gheorghe Seculici
  Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.