vineri, 26 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Cât timp trebuie să stați în VR? Nu trebuie să forțați limitele!

    de Special Arad | 14 mai 2018, 1:02 PM | IT

    0

    Realitatea virtuală – virtual reality (VR), a devenit tot mai mult un fel de a petrece timpul liber, o modalitate plină de satisfacții și distracție. De la lupta împotriva piraților spațiului într-o galaxie îndepărtată, la experiențele trăite în alte ambianțe artificiale create de calculator, trebuie să știți cât timp puteți juca sau rămîne în VR într-o singură sesiune.

    Petrecerea unui timp prea îndelungat în VR poate avea unele consecințe, așa că merită să știți cât timp puteți rămâne în VR înainte de a lua o pauză. Decizia este de obicei la latitudinea fiecărui utilizator. Când utilizați dispozitive precum Samsung Gear VR, Google Daydream sau Oculus Go, sunteți limitat de durata de viață a bateriei. Dar cu alte console, este de multe ori greu să ne desprindem din această realitate virtuală pentru a nu pierde momente extraordinare.

    Înainte de a vă începe jocul preferat pe Samsung Gear VR sau oricare alt dispozitiv, trebuie să vă asigurați că sunteți gata să petreceți ceva timp în VR. Trebuie să vă programați o anumită perioadă de timp pentru a vă simți confortabil. Trebuie să verificați, dacă intensitatea jocului pe care intenționați să-l începeți este în pragul dvs. de confort. Anumite jocuri pot provoca boli de mișcare sau grețuri.

    Iată câteva sfaturi utile de la AndroidCentral privind sesiunile VR extinse, iar primul este să încercați să nu vă depășiți limitele!

    Luați regulat câte o pauză  O modalitate ușoară de a vă asigura că nu vă obosesc ochii sau că nu faceți crampe la picioare este să faceți pauze regulate. O planificare foarte bună presupune o pauză de 15 minute, după o oră în VR, pentru a vă odihni ochii și a vă mișca puțin. Acest lucru vă permite de asemenea să vă hidratați, deoarece utilizarea setului cu cască VR poate duce cu ușurință la transpirație. În mod realist, după o oră în VR, cu siguranță trebuie să beți puțină apă, dacă doriți să vă mențineți în formă.

    Ascultă-ți corpul! – Jocuri diferite necesită diferite eforturi fizice și psihice. Așa cum nu toți se îmbolnăvesc în timpul unei aplicații de înaltă intensitate, nu toată lumea poate juca ore întregi fără a lua o pauză. Ascultați ceea ce vă spune corpul vostru. Dacă ochii obosesc sau începi să transpiri abundent, atunci e timpul să te retragi din lumea virtuală și să te întorci în lumea reală. „O lume tridimensională este afișată pe ecran, iar acest lucru produce o deformare în sistemul vizual al omului„, spune profesorul Mark Mon-Willims, care preda psihologia cognitiva la Leeds University.

    Nu te pierde în distracție – Există deja informații despre persoane care joacă și 48 de ore, dar, oricât de fanatic ești conectarea la VR pentru o perioadă lungă de timp, nu este o idee grozavă. Cunoaște-ți limitele! Asigurați-vă că luați pauze pentru alimente, apă și alte necesități. Cel mai important lucru, desigur, este să mergeți înainte și să vă distrați, dar nu încercați să forțați limitele în detrimentul sănătății!

    Atenție la copii! – Oamenii de știință de la Universitatea din Leeds susțin ca utilizarea acestor dispozitive de către persoane foarte tinere poate duce în timp la probleme cu vederea și cu menținerea echilibrului.

    La adulți, efectele ar fi dureri de cap, grețuri, amețeli și uscarea ochilor. Însă în ceea ce îi privește pe copii, consecințele pe termen lung sunt necunoscute”, a spus profesorul Mark Mon-Willims.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.