duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Aplicația ChatGPT a OpenAI, disponibilă pe Apple Vision Pro

  de Special Arad | 27 februarie 2024, 8:13 AM | IT

  0

  (foto: LinkedIn)

  Compania OpenAI are ca obiect de activitate cercetarea și implementarea Artificial Intelligence (AI) în beneficiul întregii umanități. Când OpenAI a lansat aplicația ChatGPT, a stârnit o mică furtună pe piața globală. Apoi, marii jucători din domeniul mobil, Samsung, Apple, Google, dar și firmele din China, s-au orientat rapid spre inteligența artificială pentru dispozitivele lor.

  Acum, aplicația ChatGPT a OpenAI, cu modelul GPT-4 Turbo, este disponibilă pe căștile Apple Vision Pro, potrivit GizmoChina. Acest lucru le permite utilizatorilor acestei căști uimitoare să interacționeze cu AI într-o setare de realitate augmentată – Augmented Reality (AR) extrem de captivantă.

  Aplicația ChatGPT de pe casca Apple Vision Pro permite utilizatorilor să comunice cu AI în diferite formate, inclusiv text, voce și intrări vizuale. Este una dintre primele aplicații care utilizează VisionOS, sistemul de operare Apple pentru casca Vision Pro. Acesta este conceput pentru integrarea perfectă a conținutului digital cu lumea reală. Printre altele, VisionOS face ca transformarea ta în avatar prin funcția „Persoană”, să te arate mai frumos decât ești, prin scanarea mai multor selfie-uri.

  Apple Vision Pro include mai multe funcții avansate, cum ar fi Optic ID pentru autentificare biometrică prin urmărirea ochilor și recunoașterea irisului. De asemenea, Spatial Audio ajută foarte multe la experiențe de sunet realiste, iar VisionKit pentru dezvoltarea aplicațiilor. Deși nu este specificat ce funcții va folosi aplicația ChatGPT, există un potențial semnificativ pentru interacțiuni îmbunătățite AI folosind text, vorbire și alte intrări vizuale.

  Integrarea ChatGPT cu Vision Pro marchează un pas către interacțiuni mai naturale și intuitive între oameni și AI. Utilizatorii pot aborda probleme complexe sau pot genera conținut rostind instrucțiuni sau arătând probleme AI prin intermediul camerei căștilor. Această integrare ar putea transforma diverse sarcini, de la depanarea problemelor mecanice până la planificarea mesei și activități educaționale, prin intrare vizuală directă.

  Integrarea ChatGPT a OpenAI pe Apple Vision Pro este răspunsul companiei Apple la recenta lansare de către Samsung a seriei Galaxy S24 cu Galaxy AI. În același timp, și Samsung se pregătește pentru lansarea în acest an a setului său Samsung XR. Astfel, concurența se va intensifica în acest domeniu, momentan de nișă.

  Implementarea ChatGPT pe Apple Vision Pro poate fi primul pas din strategia OpenAI de a-și extinde tehnologiile AI generative pe mai multe platforme. ChatGPT a fost disponibil anterior pe iPhone și iPad, extinzând accesul utilizatorilor. Aplicația ChatGPT este disponibilă gratuit în magazinul de aplicații VisionOS, cu un abonament opțional pentru funcții avansate și răspunsuri mai rapide.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.