luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Nvidia lansează noul Blackwell B200 GPU, cel mai puternic cip din lume, care „va revoluționa AI”

  de - | 19 martie 2024, 10:06 AM | IT

  0

  (foto: Nvidia / The Verge)

  Cipul Blackwell, numit după statisticianul și matematicianul David Blackwell, este cel puțin de două ori mai rapid decât predecesorul său, a declarat CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, în discursul său la Conferința de Tehnologie GPU (GTC) de luni din San Jose, California, scrie Aleph News. Cipurile vor „realiza promisiunea A.I. pentru fiecare industrie”, spune Huang.

  „Este acum de două ori mai rapid decât Hopper (n. red. – vechiul model, H100), dar cel mai important: are calcul în rețea”, ceea ce îi amplifică și mai mult vitezele, a spus Huang. „Blackwell” va fi capabil să facă lucruri precum transformarea vorbirii în video 3D, a adăugat el.

  Cipul H100, dezvoltat de Nvidia pentru AI, a crescut valoarea companiei la trilioane de dolari, specialiștii fiind de părere că Nvidia valorează deja mai mult decât companiile Alphabet și Amazon. Concurența companiei este acum nevoită să lupte pentru poziția atinsă de compania producătoare de procesoare, dar Nvidia este acum pe cale să-și extindă avantajul cu noul GPU Blackwell B200 și „supercipul” GB200, scrie The Verge.

  Arhitectura GPU Blackwell prezintă șase tehnologii transformatoare pentru calcularea accelerată, care vor ajuta în procesarea datelor, simularea ingineriei, automatizarea designului electronic, proiectarea de medicamente asistată de computer, calculul cuantic și AI generativă – toate oportunitățile emergente ale industriei pentru NVIDIA.

  Printre numeroasele organizații care se așteaptă să adopte Blackwell se numără Amazon Web Services, Dell Technologies, Google, Meta, Microsoft, OpenAI, Oracle, Tesla și xAI.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.