luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  În curând, conectivitate prin satelit, „Satellite SOS” pe telefoanele Google Pixel

  de Special Arad | 12 martie 2024, 8:56 AM | IT

  0

  Conectivitatea prin satelit pentru smartphone-uri s-a dovedit valoroasă pe iPhone-urile Apple, unde a și debutat, cu seria iPhone 14 în 2022. Dar, apelurile de urgență prin satelit este o caracteristică care se lasă greu pe dispozitivele Samsung, rivalul Apple de pe piața mobilă. Totuși, recent, o altă companie care produce telefoane Android a lansat o funcție de conectivitate de urgență prin satelit. „Satellite SOS” a apărut pe telefoanele Google Pixel și putem vedea ceea ce va putea face.

  Dacă accesați Setări > Siguranță și urgență pe un telefon Google Pixel, veți vedea foarte probabil funcția „SOS prin satelit – Satellite SOS” între SOS de urgență și Detectare accident de mașină. Google, aparent într-o eroare, a implementat setarea pe scară largă pentru aproape toate dispozitivele Pixel printr-o actualizare recentă a Serviciilor de conectivitate adaptivă. Dar, chiar acum, caracteristica nu face nimic. Atingerea „Satellite SOS” pe un dispozitiv Google Pixel nu deschide niciun meniu, dar va fi în curând.

  Totuși, Google pregătește această funcție pentru telefoanele sale Pixel, potrivit 9to5Google. Pagina Satellite SOS explică: „cu Pixel, puteți trimite mesaje cu serviciile de urgență și puteți partaja locația dvs. atunci când nu vă puteți conecta la o rețea mobilă sau Wi-Fi”.

  Pagina explică faptul că puteți apela sau trimite mesaje text la serviciile de urgență, puteți partaja locația dvs. folosind Google Maps și puteți răspunde la întrebări despre situația dvs. de urgență. Nu se specifică dacă veți putea contacta pe oricine din afara serviciilor de urgență, dar Google detaliază, de asemenea, că vă va împărtăși numele și numărul de telefon din contul dvs. Google, precum și detaliile de contact pentru până la trei persoane de contact de urgență.

  Când vă conectați la serviciile de urgență prin satelit, numele, e-mailul, numărul dvs. de telefon, locația, informațiile despre dispozitiv (IMEI, limbă, model, nivelul bateriei) și informațiile de urgență sunt partajate cu serviciile de urgență și furnizorii de servicii prin satelit.

  Se pare că există și o pagină de asistență Google care cuprinde țările care sunt acceptate de Satellite SOS, dar pagina nu este încă live, din păcate. Nu este clar momentan când Google intenționează să promoveze această funcționalitate în direct, dar faptul că această comandă rapidă apare pe scară largă pe telefoanele Pixel astăzi, combinat cu cât de dezvoltat este acest meniu de setări din culise, sugerează că o lansare la nivel global nu este prea departe.

  Conectivitatea prin satelit are nevoie de un procesor puternic și de antene care să o suporte. Nu este clar dacă cele mai recente telefoane Pixel au hardware-ul necesar. Dar, putem presupune că Google va păstra această funcție pentru seria Google Pixel 9. În același timp, oarecum surprinzător, seria Galaxy S24 a companiei Samsung nu are conectivitate prin satelit, chiar dacă dispune de hardware-ul necesar.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.