vineri, 26 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Antena 3, în pericol să piardă licenţa pentru radioul 3 FM. Un membru CNA cere retragerea sa

    de - | 15 decembrie 2015, 1:20 PM | Radio

    0

    Valentin Jucan, membru al CNA, a solicitat, în şedinţa de marţi, anularea acordării frecvenţei societăţii Antena 3 SA pentru lansarea postului de radio 3 FM, susţinând că nu ştia că aceasta face obiectul unor dispute în instanţă, care nu s-au finalizat definitiv şi irevocabil.

    Anunţul a fost făcut de Valentin Jucan, la începutul şedinţei Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de marţi. El a precizat că face această solicitare având în vedere că această licenţă de radio a fost scoasă la concurs de Consiliu şi acordată în condiţiile în care există un litigiu care are ca obiect exact această frecvenţă.

    „A fost acordată în condiţiile în care suntem încă în litigiu. De acest lucru ştia serviciul juridic. După ce m-am consultat cu destul de mulţi jurişti, doresc să contest şi să solicit anularea acordării frecvenţei 106,2 MHz pentru Bucureşti”, a spus Valentin Jucan.

    CNA nu a luat până la momentul difuzării acestei ştiri nicio decizie în acest sens.

    Această frecvenţă de radio – 106,2 MHz pentru Bucureşti – a fost câştigată de societatea Antena 3 SA la un concurs organizat în perioada 17 noiembrie – 8 decembrie de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Această frecvenţă a fost una dintre cele mai disputate la această competiţie, pentru ea concurând în total 22 de societăţi, care doreau să lanseze posturi de radio în Bucureşti.

    CNA a scos la concurs la momentul respectiv 48 de frecvenţe FM şi AM, care au fost disponibile şi a căror valabilitate este de nouă ani, putând fi prelungite ulterior de CNA pentru perioade similare.

    Agenţia MEDIAFAX a relatat pe parcursul derulării concursului că frecvenţa 106,2 MHz din Bucureşti se află în litigiu.

    CNA a decis să scoată la concurs această frecvenţă, 106,2 MHz, alături de celelalte licenţe de radio disponibile, în şedinţa din 29 septembrie. Decizia scoaterii la concurs a acestor frecvenţe a fost luată atunci cu unanimitatea voturilor membrilor CNA prezenţi la şedinţă (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea). Laura Georgescu, preşedintele CNA, nu a fost prezentă la luarea respectivei decizii.

    Ulterior, în şedinţa CNA din 24 noiembrie, societatea Antena 3 SA a primit la concursul organizat de Consiliul Naţional al Audiovizualului frecvenţa 106,2 MHz din Bucureşti. Licenţa a fost acordată în această şedinţă a CNA, la care nu au participat preşedintele Consiliului, Laura Georgescu, şi membrul Florin Gabrea.

    „Pentru” acordarea acestei frecvenţe societăţii Antena 3 SA au votat membrii CNA Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea, în timp ce „împotrivă” au votat Valentin Jucan, Radu Herjeu şi Dorina Rusu.

    Societatea Antena 3 SA vrea să lanseze un radio cu tematică informativă, intitulat 3 FM, care va fi un post premium, dedicat în primul rând bucureştenilor, după cum a declarat Mihai Gâdea, pe 17 noiembrie, când a fost audiat în concursul organizat de CNA pentru atribuirea unor frecvenţe libere.

    3 FM a concurat în competiţia CNA pentru o singură frecvenţă, respectiv pentru 106,2 MHz din Bucureşti, pe care a emis în trecut Click FM şi căruia Consiliul Naţional al Audiovizualului i-a retras licenţa pe 18 iulie 2013, din cauză că nu respecta legislaţia audiovizualului, aceasta făcând ulterior obiectul unor dispute în instanţă, care nu s-au finalizat până în prezent prin decizii definitive şi irevocabile.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    6 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.