CNA a sanționat Gold FM cu o amendă uriașă pentru dezinformări despre Ucraina

  de - | 8 aprilie 2022, 12:46 PM | Naţional | Radio

  0

  (foto: Radio Gold FM Romania / Facebook)

  Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat, joi, postul Gold FM cu două amenzi, de 100.000 de lei şi, respectiv, de 10.000 de lei, pentru modul de reflectare a agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

  Consiliul a analizat, în şedinţele de marţi şi de joi, rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a autosesizării şi a sesizărilor primite privind modul în care s-a reflectat în cadrul unor emisiuni de ştiri şi dezbateri subiectul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, notează Agerpres, citat de Forbes România.

  CNA a decis să sancţioneze postul Gold FM cu amendă de 100.000 de lei. Consiliul a constat că radiodifuzorul a încălcat prevederile articolului 3 alineatul (2) din Legea audiovizualului 504/2002, precum şi dispoziţiile articolului 64 alineatul 1 literele a) şi b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual la difuzarea emisiunilor „Scamatoriile Iosefinei” din 5 martie şi „Ce-i în Guşă şi-n căpuşă!” din 10 şi 11 martie.

  De asemenea, pentru nerespectarea dispoziţiilor articolului 47 alineatul (3) la ediţia din 2 martie a emisiunii „Ce-i în Guşă şi-n căpuşă!”, CNA a sancţionat postul Gold FM cu amendă de 10.000 de lei.

  Potrivit articolului 3 alineatul (2) din Legea audiovizualului, „toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.