joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  CNA a sanționat Gold FM cu o amendă uriașă pentru dezinformări despre Ucraina

  de - | 8 aprilie 2022, 12:46 PM | Naţional | Radio

  0

  (foto: Radio Gold FM Romania / Facebook)

  Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat, joi, postul Gold FM cu două amenzi, de 100.000 de lei şi, respectiv, de 10.000 de lei, pentru modul de reflectare a agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

  Consiliul a analizat, în şedinţele de marţi şi de joi, rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a autosesizării şi a sesizărilor primite privind modul în care s-a reflectat în cadrul unor emisiuni de ştiri şi dezbateri subiectul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, notează Agerpres, citat de Forbes România.

  CNA a decis să sancţioneze postul Gold FM cu amendă de 100.000 de lei. Consiliul a constat că radiodifuzorul a încălcat prevederile articolului 3 alineatul (2) din Legea audiovizualului 504/2002, precum şi dispoziţiile articolului 64 alineatul 1 literele a) şi b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual la difuzarea emisiunilor „Scamatoriile Iosefinei” din 5 martie şi „Ce-i în Guşă şi-n căpuşă!” din 10 şi 11 martie.

  De asemenea, pentru nerespectarea dispoziţiilor articolului 47 alineatul (3) la ediţia din 2 martie a emisiunii „Ce-i în Guşă şi-n căpuşă!”, CNA a sancţionat postul Gold FM cu amendă de 10.000 de lei.

  Potrivit articolului 3 alineatul (2) din Legea audiovizualului, „toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.