miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Înghesuială mare pentru noile licențe radio. Ar vrea pe FM și Antena 3, și B1, și RomâniaTV, și Adevărul… și alții. Mulți alții

  de Special Arad | 20 noiembrie 2015, 4:54 PM | Naţional | Radio

  0

  Consiliul Național al Audiovizualului a dat start concursului pentru frecvențe radio la începutul acestei săptămâni. La concurs s-au înscris un număr de 63 de societăți din întreaga țară cu 494 de solicitări de licențe. CNA a scos la concurs 48 de frecvențe, potrivit Pagina de Media. Printre concurenții care au depus proiecte se numără cei deja consacrați pe piața radio, cum ar fi ProFM, Radio ZU, Romantic, Kiss FM, Magic FM, Rock FM, Național FM, dar și companii noi care vor să intre pe zona de radio, cum ar fi Adevărul Live, B1 TV, România TV și Antena 3.

  În paranteză fie spus… și Patriarhia Română solicită frecvențe, pentru Radio Trinitas, desigur. În număr de ȘASE.

  Printre licențe se numără și frecvențele vechi Radio Guerrilla, care și-a depus proiectul din nou, ca să revină în eter după o pauză de doi ani. 

  Concursul CNA, faza pe audieri, se desfășoară în zilele de 17, 18, 19 și 23 noiembrie, urmând ca pe 24 să fie aleși, prin vot, câștigătorii.

  Lista completă a societăților participante la concurs AICI.

  Antena 3 vizează o licență din București pentru un post de radio de news, 3 FM, cu Ursu director editorial și Marius Huc, pe funcția de redactor-șef. „Încercăm să readucem jurnalismul și în radio așa cum am făcut o și în televiziune”, le-a spus Adrian Ursu membrilor CNA.

  Și B1 TV vrea să se audă în FM. Televiziunea de știri patronată de Sorin Oancea a intrat în concurs pentru o licență care să acopere Bucureștiul. Reprezentanții postului vor să lanseze un post de radio, B1 FM, care să retransmită programele pe care televiziunea de știri le difuzează.

  Cătălin Striblea a plecat de la B1 și vrea să facă un post de radio cu ziarul Adevărul. Striblea (care a lucrat la BBC, a fost coordonator al Realitatea FM și realizator la România TV) a prezentat marți, la CNA, împreună cu jurnalistul Teodor Tiță, proiectul radio Adevărul Live FM – un parteneriat cu ziarul Adevărul, condus de Cristian Burci, scrie HotNews.

  Pe de altă parte, şi societatea Ridzone Computers SRL din Ploieşti, care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii de ştiri România TV, s-a înscris la concursul organizat de CNA şi vrea să lanseze, în Bucureşti, un post de radio cu tematică informativă şi educativă, intitulat Radio 24 de ore, au declarat, pentru Mediafax, mai multe surse.

  Ar mai fi și Clandestino FM, postul de radio, deocamdată doar online, al lui Răzvan Exarhu, care vrea o frecvență în București. Dacă ar reuși, Andi Moisescu ar primi o emisiune de jazz, iar Adi Despot (solistul trupei Vița de Vie), care este şi directorul muzical al postului, ar urma să aibă o emisiune de seară.

  Un nou post de radio vrea să înființeze și Mihai Găinușă, care a plecat recent de la Radio 21, alături de Mircea Vintilă (ex-Radio Guerrilla). Noul post s-ar numi Radio Seven.

  Se mai vrea și un nou post de radio cultural. Proiectul Art7 a fost prezentat membrilor Consiliului Național al Audiovizualului de către Ioana Voloacă, Bogdan Strătulă, cu o lungă experiență în radio, Dan Pleşa, director editoral, şi Maurice Munteanu, fashion editor. Strătulă a intrat în radio în anii 90, la UNIFAN, a urmat Pro FM, până în 2003, iar în 2009 a ajuns manager la Radio ZU și ulterior Channel Manager la Antena 1.

  În prima zi de concurs au fost audiate 16 societăți:
  – Asociația Centrului Media Speranța Voluntari – solicită 15 frecvențe pentru Radio Vocea Speranței.
  – Asociația Radio Siculus – solicită 1 frecvență pentru Radio Siculus (Târgu Secuiesc).
  – Patriarhia Română – solicită șase frecvențe pentru Radio Trinitas.
  – AG Radio Holding – 28 de solicitări pentru posturile Magic FM și Kiss FM.
  – ABC Plus Media – 14 solicitări pentru Național FM.
  – Adevărul Live – 2 solicitări pentru un post informativ Adevărul Live, în București.
  – AdWay Direction (Cluj Napoca) – 36 de solicitări pentru posturile Radio Impuls și Tradițional FM.
  – Antena 3 SA – o solicitare pentru 3FM în București.
  – Audio Video Total Media (Cernavodă) – 2 solicitări pentru postul generalist Orizont FM.
  – AVE Concrete Media (Pitești) – 17 solicitări pentru Radio Noroc.
  – B1 TV Channel – 2 solicitări pentru B1 FM, post de știri și publicistică.
  – Banat Media (Reșița) – o solicitare pentru Banat FM.
  – Banat Telecom Satelite (Moldova-Nouă) – o solicitare pentru Popular FM
  – Big Media Advert (Deva) – o solicitare pentru Big FM
  – Brandstorming Services (București) – O solicitare pentru un post tematic cultural Radio ART7
  – Canet Radio – 26 de solicitări pentru Rock FM.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.