marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Audienţele posturilor de radio în rândul tinerilor, în perioada estivală 2023 | INFOGRAFIC

  de Special Arad | 11 septembrie 2023, 7:34 PM | Infograficul zilei | Naţional | Radio

  0

  (foto: Eric Nopanen / Unsplash)

  Pagina de Media a publicat audienţele posturilor de radio din România, măsurate de IMAS – Marketing şi Sondaje SA şi MERCURY RESEARCH S.R.L. în perioada estivală (mai-august 2023), pe publicul tânăr (18-49 de ani; în termen tehnic: publicul comercial).

  În ceea ce privește mediul urban, Kiss FM a revenit pe primul loc, în faţa Radio ZU, însă în marea lor majoritate, posturile de radio sunt în scădere în preferințele tinerilor. Doar Pro FM, Radio România Cultural și Itsy Bitsy au înregistrat creșteri în această vară, dar nu spectaculoase.

  Faţă de vara anului trecut, sunt cu 160.000 de ascultători tineri mai puţin în mediul urban, reiese din analiza Pagina de Media.

  La nivelul întregii ţări, topul pe publicul comercial este, la vârf, neschimbat. Kiss FM, Radio ZU şi Europa FM sunt primele trei. Completează clasamentul Digi FM, Magic FM şi Virgin.

  Rock FM și Radio Guerrilla au înregistrat scăderi drastice atât în clasamentul urban, cât și în cel național, iar Radio Impuls, pentru prima dată în clasamente, se impune foarte bine, atât în urban, cât și pe național.

  În infograficul de mai jos am selectat doar primele 14 posturi de radio din cele două clasamente. Vezi lista întreagă, precum și clasamentul din București, pe paginademedia.ro.

  image host

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.