„E politica pumnului în gură!”. Ce au avut de spus doi moderatori de la un radio bucureștean despre decizia lui Bibarț în legătură cu actorii arădeni

  de Mihai Todoca | 4 decembrie 2020, 7:37 PM | Cultură | Radio | Recomandările editorilor

  0

  Situația delicată prin care trec actorii arădeni, precum și corul și orchestra Filarmonicii, a ajuns să fie „auzită” și în alte orașe, și nu orice oraș, ci tocmai în capitala țării, la postul de Radio Tanănana, unde în această dimineață s-a discutat despre interzicerea artiștilor arădeni de a presta muncă online, respectiv despre petiția acestora.

  Colega noastră, Raluca Medeleanu, a fost contactată de către moderatorii matinalului „Tananimineața”, Vlad Conovaru și Bobi Rusu, pentru a oferi detalii despre această problemă, care efectiv i-a revoltat pe cei doi oameni de radio din București.

  „Hai să o spunem așa, mai direct, că eu am gura mai spurcată, e politica pumnului în gură!”, a spus unul dintre moderatorii emisiunii, Bobi Rusu. „Eu nu înțeleg… să mă iertați, sunt puțin revoltat și îmi cam pușcă ochii în cap, mi se zbate o venă rău de tot, de unde până unde, un primar, indiferent cât ar fi el de primar, are o părere personală în urma căreia ia o decizie care afectează o grămadă de oameni?! Nu înțelegem unde e pericolul în online!”, a mai adăugat acesta.

  Vlad Conovaru a mai precizat că ei au avut în această perioadă numeroși actori invitați în emisiune, care spuneau cu toții că lucrează online, că merg la repetiții, etc.

  Menționăm că despre această petiție și acest scandal local s-a discutat, joi dimineața, și la Radio Arad, în emisiunea „Aradul Matinal”, cu moderatorii Mihai Molnar și Ovidiu Nagyi, invitată fiind tot Raluca Medeleanu. Emisiunea poate fi ascultată AICI (începând cu minutul 27).

  Munca în online a actorilor arădeni și artiștilor filarmonicii, mai „letală” decât un supermarket deschis

  Viața culturală din Arad a trecut sub bocancul administrației locale și se străduie să iasă la aer, după ce Consiliul Local pentru Situații de Urgență (din care face parte și noul primar ales, Călin Bibarț) a interzis actorilor Teatrului Clasic „Ioan Slavici” și artiștilor Filarmonicii să mai lucreze în online. Firește, măsura este contestată, având în vedere că este – din câte știm – unică în țară. Problema a ajuns atât de departe încât actorii au creat și o petiție online (printre semnatari fiind nume mari în scena filmului și teatrului național), iar artiștii filarmonicii s-au alăturat și ei demersului, însă… urechile primarului sunt puse pe mut și nu aud nimic.

  De regulă, când avem de-a face cu o decizie a unei administrații, o decizie cel puțin de neînțeles, încercăm să ne dăm seama de adevăratul motiv din spatele respectivei decizii. Însă ceea ce ne întărește mai mult în convingerea că „de fapt, e vorba de cu totul altceva” este refuzul total al administrației de a purta măcar o discuție cu cei care sunt direct afectați de respectiva decizie.

  Mai mult decât atât, și răspunsurile care vin înapoi tocmai de la primarul care obișnuia să spună că mandatul lui se va baza pe „amabilitate și transparență”, sunt batjocoritoare. La întrebarea cum de la alții se poate, dar la noi nu (n. red. – în alte orașe, actorii au parte de susținere pentru a-și desfășura munca în mediul online), Călin Bibarț a răspuns sec: „Întrebați-i pe ăia din alte orașe!”.

  Ei, i-am întrebat… poate trebuie să îl întrebăm și pe domnul Bulbuc, fost viceprimar și proaspăt vice la CJ, dacă a semnat și el petiția, dat fiind faptul că face parte din casta actorilor arădeni până și pe site-ul Teatrului Arădean.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.