vineri, 26 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    WWF România și Internațional – o simplă multinațională „profitabilă” doar pentru cei ce-i sunt salariați?

    de - | 30 noiembrie 2017, 1:45 PM | Contributors

    0

    Un business ce are ca singur plan de afacere, dar extrem de eficient, să ne facă să ne simțim vinovați. Ei răspândesc în zilele astea pe toate canalele mediatice ce le stau la dispoziție, un material informativ cu titlul „Goana după proteine – impactul pescuitului asupra securității alimentare”

    Concluzia WWF: Raportul de față, ”Goana dupa proteine. Impactul pescuitului oceanic asupra securitatii alimentare globale pana in 2050. O prognoza globala’ identifică factorii cheie de care depinde o viitoare ofertă durabilă de pește.” (…) „O creștere a cantităților de pește obținute pe cale sustenabilă și prin comerț echitabil nu este menită să liniștească conștiința consumatorilor europeni; trebuie să aducă beneficii cu efecte măsurabile pescarilor și piscicultorilor din țările în curs de dezvoltare.

    Responsabilitatea ne aparține – nu doar din punct de vedere politic, ci și din poziția de consumatori.

    Și? Mâine dispare problema?

    Un „Nou” Raport, din rândul zecilor și sutelor de rapoarte, ce timp de 30 de ani au fost scrise și publicate. Aduce el ceva nou la bazele de date privitoare la situația mondială a stocurilor de pește? Nu! Știam deja că situația este inadmisibil de GRAVĂ?

    Nimic Nou! Trendul de adâncire a crizei se menține și se amplifică an după an.

    Și atunci dragi wwf-iști, la ce s-au cheltuit resurse, pentru a întocmii un „Studiu” care nu aduce nimic nou? Îmi spuneți că acest material a fost tipărit pe hârtie reciclată? Așa vă anesteziați conștiința, să puteți dormii liniștiți noaptea?

    „O prognoză globală identifică factorii cheie de care depinde o viitoare ofertă durabilă de pește.” O formulare pretențioasă … atât. Cine va ține cont de „Prognoză”? Producătorii din aquacultură, importorii de pește, companiile de pescuit oceanic, … Politicienii? Consumatorul??? Ha, ha, ha … HAAA!

    Vă bateți joc de inteligența noastră? Ne jigniți pe față! Voi sunteți „specialiștii” iar noi, celor care ne aruncați acest material, ca la un câine un os, suntem idioții care nu sunt buni de cât atunci când vă fac donații. Vreți să ne simțim cu conștiința încarcată ca la crăciunul următor să vă umplem conturile?

    Cum sa ajuns la situația actuală? Din neștiință? Au venit cumva niște extratereștrii și ne-au furat peștele? Nu se știa că există o problemă majoră?

    Fiindcă multă lume recunoaște numele, am să mă folosesc de el ca exemplu.

    Jacques-Yves Cousteau (1910-1997) deja în anii 1970 a atras atenția asupra problemelor existente în mările și oceanele lumii. Imaginile filmate ar fi trebuit să conteze, mult mai mult decât 1 000 de rapoarte. Nu era nevoie de Concluzii exprimate cât mai sofisticat, exact ca în Raportul prezentat de WWF, cu mult prea multă „delicatețe” ca nu cumva „Cineva acolo sus” să se supere și să vă taie accesul la contribuții neramburasabile.

    Ei și?

    Anul acesta s-au împlinit 20 de ani de când a murit domnul J. Cousteau. De când el a informat opinia publică mondială, consumatorii, politicienii decidenți, au trecut circa 40 de ani.

    Ei și?

    Ce Studiul a reușit să dovedească este că: – Situația sa agravat!

    WWF numește două nebuloase, pe care apasă responsabilitatea unei soluții și care ar trebui să întoarcă trendul negativ, din ultimii zeci de ani. Politicienii și Consumatorul! Sunt ei SPECIALIȘTII ce ar putea emite o Soluție? Nu tot ei ar fi trebuit să rezolve Problema încă din anii 70? Nu au avut timp la dispoziție?

    Ei și?!

    Deci dacă Ei sunt responsabili de situația actuală, putem avea încredere în Ei că o vor rezolva? Cum? Finanțând și Studiind problemele?Cu problema pescuitului excesiv ne confruntăm din anii 1970. Și? Au găsit politicienii, consumatorii și … WWF soluția de modificare a trendului?

    WWF a devenit un bussines ca oricare altul din lumea modernă, dar care cu perfidie și aroganță contribuie doar la adâncirea stării de depresie a populației alfabetizate. Un consumator de resurse, doar să arate cu degetul pe vinovați. Atât! Hai să ne facem că ne pasă! Plantăm pomi primăvara??? Adunăm câteva PET-uri și facem poze! Prozac, menit să adoarmă conștiințe, creând doar dependență pe care se bazează finanțarea WWF. Iar Consumatorul crede că aruncând un ban în căciula întinsă de WWF, îi spală de vina ce înțeleg că o au, atunci când zi de zi contribuie la ceea ce provoacă adâncirea problemelor cu care se confruntă societatea actuală: – Distrugerea Echilibrului Natural! Consumul aberant și dejectarea resurselor la gunoi, infectând întreaga Planetă.

    Ei și?! Care este Soluția ideală fără compromis? Nu știu! Întrebații pe cei de la WWF.

    De ce WWF? Fiindcă ei sunt benefiarii Studiilor, care consumă resurse finaciare din impozitele plătite de populația Europei pentru a Studia situația la zi și ar trebui să știe.

    Peterpan

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    6 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.