Extremele zilei de duminică – una rece ca gheața și una fierbinte!

  de - | 18 decembrie 2017, 11:53 AM | Contributors

  2

  În cavalcada de „hot news”-uri a ziarelor din lumea încă normală, în ziua de duminică două titluri mi-au atras atenția. Două știri antagoniste. Una îmi încrețește fruntea, iar cealaltă de la polul opus, îmi umezește ochii din nou și-mi dă speranță.

  Prima știre mă duce cu gândul la dictatură… și după ce am avut neplăcerea să trăiesc într-una, bineînțeles că mă revoltă și-mi provoacă un IMENS DISPREȚ. În primele secunde am crezut că este un „fake news”. Nu este, fiindcă am verificat mai multe surse și din păcate este adevărată. Administrația prezidențială americană interzice instituțiilor statului să folosească anumite cuvinte, care probabil deranjează elita extremistă, ce l-a susținut la putere pe „Donald the twitting duck”.

  «The forbidden terms are “vulnerable”, “entitlement”, “diversity”, “transgender”, “fetus”, “evidence-based” and “science-based”» (Cuvintele interzise sunt „vulnerabil”, „îndreptățit”, „diversitate”, „transgen”, „fetus”, „bazat pe dovezi” și „bazat pe știință”)

  Iar la aceste cuvinte se adaugă un altul, și el interzis, pe care Trump îl urăște: Global Warming (încălzire globală).

  Articolul l-am citit în Wasington Post și puteți să-l consultați și voi aici.

  Unsul extremiștilor întru credința în conservatorism de prost gust, în 2017, aduc Inchiziția pe capul americanilor. Este, probabil, interpretarea lui Trump a celebrei definiții ce explică „freedom of speech” („…the power or right to express one’s opinions without censorship, restraint, or legal penalty”). Dar venind de la Trump, nici nu mă miră. Și atenție, nu am nimic personal cu omul Donald Trump. Ceea ce spune și face mă deranjează pe mine și alte multe milioane de oameni educați.

  La polul opus, un gest! Puternic!… ce nu-l voi uita niciodată.

  „Adam Peaty gives his gold medal to ecstatic young fan” (Adam Peaty îi dă medalia sa de aur unei admiratoare entuziasmate)

  2017-12-17_1431

  Salvați la loc de cinste numele acestui tânăr: ADAM PEATY!
  Imediat după ce a primit medalia de aur la actualele campionate mondiale de înot în piscină scurtă de la Copenhaga, el o face cadou unei puștoaice daneze (Alma Dahl, 12 ani). Priviți chipul acestei fetițe aici.

  Nu mă interesează de ce a făcut-o. El zice că vrea să inspire. Foarte bine!
  Bucuria ce se poate citi pe fața Almei este genuină. Acum, la Copenhaga, se urzește un vis. Și nu mă voi mira dacă în viitor voi vedea o înotătoare daneză cu numele de Alma Dahl la marile campionate de natație. Ea practică înotul și, conform declarațiilor date presei, se simte foarte inspirată de gestul lui Adam Peaty, să persevereze în munca anonimă și istovitoare a antrenamentelor.

  Doi bărbați la poluri diferite. Gestul unuia vine de la simbolicul „The President”, iar al celuilalt te îndeamnă să te gândești cu groază la ziua de mâine, la inchiziție, fascism, ruguri de cărți arzând în timpul unor „revoluții culturale” și, de ce nu, la Hitler sau Stalin. Și totul în numele democrației!

  Admiratorul din Arad al acestuia se poate molipsi. Mai știi?! Că deja cam face ce-l taie capul și se comportă de parcă noi toți îi suntem subordonați. Un brădean lipsit de respect, căruia puterea i s-a urcat la cap, pierzând noțiunea elementară a bunului simț. Doar fiindcă poate, abuzează de puterea funcției. Faptele, drăgălașule de Falcă, te descalifică de la titulatura de om normal la cap! Nu gacii mulați pe cur!

  Update:
  La câteva ore de când am scris rândurile de mai sus, o altă înotătoare renumită, Sarah Sjöström din Suedia, a făcut și ea un „act Peaty”. Imediat după încheierea festivităților de premire de la proba de 100 m fluture, a dat medalia de aur câștigată unei fetițe care venise să o susțină cu steagul Suediei.

  2017-12-18_0714

  „Când s-a apropiat de mine, mă gândeam că nu este adevărat… că visez, iar când am simțit în mână medalia, am intrat în șoc”, a declarat Emma Hassling, 13 ani, ziarului Sydsvenskan. „Medalia va sta la loc de cinste pe bradul de Crăciun”, a mai adăugat Emma, o fetiță extrem, extrem de fericită.

  Gesturi ce rămân înscrise în istorie. Unele ne încălzesc inimile… iar altele ne repugnă.

  Peterpan

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.