S-au scurs puțin peste trei săptămâni de când Special Arad anunța ce fel de jocuri fac mai marii PNL Arad, respectiv Consiliului Județean Arad, pentru a-și pune oamenii „de casă” în fruntea instituțiilor de cultură din subordinea CJA.

Nici măcar nu dorim să comentăm competența acestora sau să o punem la îndoială, concentrându-ne doar pe modul în care se fac aceste numiri, mascate desigur prin așa-zise concursuri. Vă spuneam atunci, în 17 iulie, că la conducerea Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” Arad va fi plantat nimeni altul decât Doru Sinaci, cel care și-a petrecut ultimul an și jumătate în fruntea Centrului Cultural Județean. Și, deși teoretic astăzi și mâine (9-10 august) are susținerea proiectelor de management în cadrul interviului – adică a doua etapă, informațiile pe care le deținem ne conving că Doru Sinaci a trecut deja cu brio concursul și urmează ca, după 20 august, atunci când se termină interimatul actualului director al Bibliotecii, să-și intre în atribuții.

De menționat ar fi și faptul că Doru Sinaci a câștigat concursul pentru postul de director al Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” concurând de unul singur. Așa cum vă spuneam și în urmă cu trei săptămâni, unora li s-a răpit din start această șansă, pe când altora auzim că li s-a transmis să își vadă de treburile lor sau, mai pe românește, „să stea pe curul lor”.


Citește și: Lupta amazoanelor din PNL! Claudia și Geanina se „încaieră” pentru a-și supune directorii de la Centrul Cultural Județean și Bibliotecă


 

 

Urmează deci, ca după mazilirea lui Florin Didilescu din fruntea instituției după 15 ani, Biblioteca Județeană să înflorească și să „zburde” în materie de cultură (Doamne ajută!).

Totodată, urmează ca, după mutarea lui Sinaci la Bibliotecă, jocurile de culise ale politicienilor să continue, iar în locul acestuia să fie numită… ăăă, pardon!, să câștige concursul, Ramona Crețu – căriea de asemenea nu-i punem la îndoială (cel puțin deocamdată) competențele.

Însă, asupra acestor lucruri, dar și asupra altora petrecute în aceleași „laboratoare”, care de altfel vă vor lăsa cu gura larg căscată, vom reveni în perioada următoare.

Sursa foto: Newsar.ro

Andrei Fuliaș, 9 august 2017, 10:30 AM