marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” vă invită la o serie de evenimente în luna octombrie

  de Raluca Medeleanu | 19 septembrie 2014, 12:45 PM | Cultură

  0

  Așa cum v-ați obișnuit, în fiecare lună, Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” organizează o serie de evenimente culturale, cu intrare gratuită, care au loc în Sala Concordia.

  Luna octombrie nu va fi nici ea privată de astfel de evenimente. De la călătorii imagistice prin țări vestite pentru valorile lor culturale, la „călătorii rătăcitoare” prin lumea sunetelor, sau la călătorii prin minunata lume a beletristicii, fiecare va găsi un subiect care să-i stârească interesul și care-l va determina să pornească la drum, către bibliotecă.

  Evenimentul debutant al lunii octombrie va fi în 1 octombrie, la ora 11:00, intitulat „Rătăcind printre sunete”, unde Dorin Frandeș va purta dialoguri cu publicul despre mediul sonor.

  Următoarele evenimente vor fi:

  În 3 octombrie, între ora 18:00 și  24:00 – Noaptea Bibliotecii Arădene (lectură publică, întâlnire cu scriitorii, expoziție de carte, expoziție de pictură, concert cameral, audiții muzicale, videoproiecții, filme de scurt metraj, ateliere origami etc)

  În 8 octombrie, ora 13:00 – Valori Clasice (sărbătorirea a 125 de ani de la nașterea lui Nichifor Crainic – scriitor, ziarist și om politic)

  În 15 octombrie, ora 13:00 – Secretele Zeilor (povestite de Dan Antoci)

  În perioada 15-20 octombrie – Partituri în expoziție (istoria muzicii în documentele Bibliotecii de Artă, ce vor fi expuse în holul bibliotecii)

  În 20 octombrie, ora 17:00 – Valori Bibliofile de Carte în Limba Franceză ( Expoziție de carte rară din arhivele bibliotecii. Vernisajul va avea loc în 20 octimbrie, însă expoziția va dura până la sfârșitul lunii)

  În 21 octombrie, ora 17:00 – Cenaclul „Toth Arpad” (unde se va realiza profilul spiritual al lui Tompa Laszlo. Evenimentul va fi moderat de Dr. Brauch Magdalena)

  În 22 octombrie, ora 13:oo – Personalități arădene: Colonelul Marcel Lucaciu

  În 29 octombrie, ora 14:00 – Cărțile care m-au format (prezentate de Ligia Holuță)

  Seria de evenimente ale lunii octombrie v-a fi închisă de către ”Voyages, voyages…”, în data de 31 octombrie, la ora 17:00, unde se va prezenta un traseu cultural în Rusia.

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.