duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mașinile de mare tonaj, restricționate în zona Mărului, cu anumite excepții

  de Raluca Medeleanu | 25 aprilie 2024, 9:12 AM | Administraţie | Topic special

  3

  A fost actualizat Regulamentul de acces și circulația utilajelor și a autovehiculelor de transport marfă ce depășesc 3,5 tone, astfel încât accesul lor să fie restricționat în noua zonă de agrement din municipiu, de pe Mărului. Întrucât șantierul nu este finalizat, actualizarea s-a efectuat cu anumite excepții.

  Proiectul de revitalizare a zonei Mărului a început în 2021, Primăria câștigând fonduri europene pentru acest proiect, deși ulterior – din cauza unor modificări stabilite pe parcurs – diferența a fost acoperită și din bugetul local. Șantierul trebuia să ajungă la final în decembrie 2023, însă din cauza întârzierilor, s-a pierdut și o parte din banii europeni. La ora actuală, încă se efectuează lucrări la viitoarea zonă de agrement.

  • Mai multe detalii aici: Adevărul se vede limpede din dronă. Viitoarea zonă de agrement a Aradului nu e gata în procent de 93 la sută, decât pentru administrație · Special Arad

  Nou termen limită pentru zona de agrement

  Un nou termen limită de finalizare a lucrărilor de amenajare a zonei de agrement este 30 iunie, după cum ne-a informat purtătorul de cuvânt al Primăriei. Pentru că acum străzile Mărului și Sabinelor sunt încadrate cu alt statut, consilierii au aprobat actualizarea regulamentului de acces al mașinilor de mare tonaj:

  „Municipalitatea are în vedere ca acest proiect să fie extins pe toată lungimea străzilor Mărului și Sabinelor. Subliniem faptul că cele două zone figurează ca zone de agrement în Planul Urbanistic General al Municipiului Arad, aflat în proces de actualizare, prin urmare se impun pe de o parte o serie de restricții de tonaj, dar și interzicerea oricăror activități de comerț și servicii care produc poluare chimică, fonică sau vizuală, așa cum prevede și documentul invocat anterior”, se arată în proiectul de hotărâre votat de consilieri.

  Dat fiind faptul că la zona de agrement încă se mai realizează lucrări, utilajele care vor opera acolo sunt exceptate de la regulă. De asemenea, în funcție de activitățile sportive care se vor desfășura pe viitor acolo, vor mai surveni anumite excepții, de exemplu autocarele care vor transporta sportivi la anumite competiții, ne-a explicat purtătorul de cuvânt.

  Porțiunea Ștefan cel Mare – strada Muncii – str. Orșova, acces gratuit

  Pe de altă parte, în regulament de acces și circulația utilajelor și a autovehiculelor de transport marfă ce depășesc 3,5 tone s-a adăugat un traseu cu acces gratuit:

  „În cei peste 8 ani care au trecut de la adoptarea Regulamentului s-a constatat necesitatea, în principal, a introducerii unor noi zone cu restricții de tonaj, precum și a uneia cu acces gratuit, având în vedere că niciuna dintre modificările anterioare nu a vizat aceste prevederi. Ca urmare, propun interzicerea accesului vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 2,5 t și a celor cu remorcă în zonele agrement sau zonele de recreere și activități sportive, astfel cum sunt stabilite prin reglementări urbanistice, respectiv extinderea traseului cu acces gratuit strada Ștefan cel Mare – strada Muncii, până la str. Orșova nr.6 și retur”, se arată în referatul de aprobare care însoțește proiectul de hotărâre.

   

  Citește și:

  •  Februarie, printre gunoaie: Poliţia Locală pare că şi-a făcut punct de lucru pe Mărului. Celelalte instituţii preferă să ocolească zona

  •  Mărului, sau cum se îmbogăţeşte o zonă cu 30 de tone de gunoaie într-o oră

  •  Mărului rămâne ruşinea Aradului. Gunoaiele – fărădelegea şi bomba biologică de lângă cea mai așteptată investiție a orașului!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Păi și cu firmele care sunt pe acea stradă, de exemplu cărămidăria și firma de deșeuri ce se întâmplă? Ambele funcționează legal, cu autorizații de mediu valabile dar care nu vor mai putea funcționa deoarece produc poluare vizuală de exemplu și nu vor avea cu ce să își transport marfa

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.