SpaceX a identificat cauza exploziei din septembrie și este gata să reia zborurile spațiale

  de - | 3 ianuarie 2017, 7:41 PM | Viitor

  0

  Elon Musk, CEO-ul SpaceX, a anunțat luni reluarea lansării rachetelor sale, începând de duminică, după o pauză de patru luni de la explozia care a condus la întreruperea programului de zbor spațial al companiei, relatează Agerpres.

  SpaceX a arătat într-un comunicat că are în plan relansarea rachetei Falcon 9 de la complexul Vandenberg (SLC-4E), din California, la 8 ianuarie.

  Prin intermediul acestei rachete, compania californiană intenționează să amplaseze pe orbită zece sateliți de comunicație pentru Iridium Communications Inc.

  Pentru lansarea de duminică, SpaceX a anunțat îmbunătățirea procedurilor de alimentare considerate responsabile de explozia petrecută la 1 septembrie, conform unei anchete care a durat patru luni.

  O rachetă Falcon 9 a explodat, la 1 septembrie 2016, pe rampa de lansare de la Cape Canaveral din Florida, în explozie fiind distrus și un satelit care trebuia transportat pe orbită. Evenimentul a constituit o lovitură pentru proiectul spațial ambițios al companiei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad