duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Actriţa Gina Carano dă în judecată Disney, cu finanțare din partea lui Elon Musk, pentru că a fost concediată din serialul „The Mandalorian”

  de - | 7 februarie 2024, 8:37 PM | Monden

  0

  (foto: Disney+ / Lucasfilm)

  Actriţa Gina Carano a dat în judecată grupul Walt Disney pentru concedierea sa abuzivă din distribuţia serialului „The Mandalorian” printr-o acţiune juridică iniţiată marţi şi sprijinită financiar de miliardarul Elon Musk, informează agenția Reuters, citată de Adevărul.

  Gina Carano, care a interpretat-o pe luptătoarea Cara Dune în serialul „The Mandalorian”, a fost concediată în 2021 pentru că a exprimat opinii scandaloase pe reţele de socializare, inclusiv pe platforma Twitter, aflată în prezent în proprietatea lui Elon Musk şi redenumită „X”. Compania Walt Disney a etichetat aceste postări drept „odioase şi inacceptabile”, întrucât „denigrează oamenii pe baza identităţilor lor culturale şi religioase”. „Evreii au fost bătuţi pe străzi nu de soldaţi nazişti, ci de vecinii lor… chiar şi de copii”, a scris Gina Carano pe Instagram, potrivit unui articol publicat la acea vreme de revista Variety.

  „Cu puţin timp în urmă, într-o galaxie nu atât de îndepărtată, Acuzaţii au spus răspicat că o singură ortodoxie în gândire, vorbire şi acţiune este acceptabilă în imperiul lor”, se afirmă în documentele judiciare depuse într-un tribunal federal din California.

  Actriţa a formulat totodată acuzaţii privind discriminarea pe bază de sex, susţinând că pentru starurile masculine care şi-au exprimat opiniile nu au existat consecinţe.

  Gina Carano solicită tribunalului să ordone diviziei Lucasfilm din cadrul grupului Disney să o repună în rol şi a solicitat daune de până la 75.000 de dolari, la care se adaugă despăgubiri pentru stres şi daune morale care vor fi stabilite în timpul procesului.

  Un purtător de cuvânt al grupului Disney nu a răspuns unei solicitări din partea Reuters pentru a face declaraţii pe această temă.

  Ajutorul financiar din partea lui Elon Musk este tot o formă de răzbunare. Elon Musk, care l-a criticat dur pe CEO-ul Disney, Bob Iger, în septembrie, după ce compania acestuia şi-a retras publicitatea de pe platforma X, a anunţat anul trecut că va finanţa acţiunile în justiţie demarate de utilizatorii care se confruntă cu represalii din partea angajatorilor în urma comentariilor pe care le-au făcut pe această reţea de socializare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.