miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Nașul inteligenței artificiale”, Geoffrey Hinton, a demisionat de la Google și avertizează asupra pericolelor AI

  de - | 2 mai 2023, 10:25 AM | Internaţional | Știință

  0

  (foto: captură video BBC)

  Geoffrey Hinton, supranumit „nașul inteligenței artificiale”, și-a anunțat demisia din cadrul Google într-o declarație pentru New York Times, citat de Știrile ProTV.

  El a spus, pentru BBC, că pericolele reprezentate de chatboții AI sunt „destul de înfricoșătoare”.

  „Chiar acum, ei nu sunt mai inteligenți decât noi. Dar cred că în curând vor fi”, a spus el.

  Hinton a spus că un alt factor important care a contribuit la demisia sa a fost vârsta: „Am 75 de ani, așa că e timpul să mă pensionez”.

  Cercetătorul a declarat că chatbotul ar putea depăși în curând nivelul de informații pe care îl deține creierul uman.

  „În momentul de față, ceea ce vedem este că chatboții precum GPT-4 eclipsează omul în ceea ce privește cantitatea de cunoștințe generale acumulate și o eclipsează cu mult. În ceea ce privește raționamentul, nu este la fel de bun, dar face deja raționamente simple. Și, având în vedere ritmul de progres, ne așteptăm ca lucrurile să evolueze destul de repede. Așa că trebuie să ne facem griji în această privință”, a explicat Hinton.

  El crede că schimbarea obiectivelor AI „este doar cel mai rău lucru care se poate întâmpla, dar este un scenariu de coșmar. Vă puteți imagina, de exemplu, că o persoană rău intenționată, cum ar fi președintele rus Vladimir Putin, ar decide să dea boților capacitatea de a-și crea propriile sub-obiective de genul «trebuie să obțin mai multă putere»”.

  Hinton a mai spus că nu vrea să critice Google și că gigantul tehnologic a fost „foarte responsabil” în privința dezvoltării AI.

  Sursa: Știrile ProTV

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.