Așa cum ne-am obișnuit în fiecare an, o zi din cadrul zilelor orașului nostru este dedicată orașului Pécs, oraș din Ungaria înfrățit cu Aradul.

Astfel, pe decursul zilei de joi, 24 august, parcul Reconcilierii a devenit „gazda” unui târg cu produse specifice din Ungaria, dar și pentru o serie de spectacole susținute de artiști din Pécs, sau aflați într-o oarecare legătură cu orașul respectiv, dintre care amintim concertul de jazz oferit de Berdisz Művek, concertul de muzică veche maghiară oferit de Híres Pannónia, spectacolul de dansuri populare al trupei Mecsek și concertul de jazz al trupei Jazzimipair.

În înregistrarea de mai sus, noi vă prezentăm secvențe cu primul concert din program, susținut de formația Berdisz Művek. Aceasta este originară din Budapesta, însă membrul fondator, toboșarul Berdisz Tamás, a urmat studiile muzicale la Pécs.

Formația de jazz a fost înființată în anul 2015, iar anul acesta și-a lansat primul album „In Between”, a căror melodii sunt în totalitate compoziții proprii.

Trupa este alcătuită din:

Frey  György – bas

Berdisz Tamás – tobe

Jumász Attila – clape

Stencli Tamás – saxofon

Raluca Medeleanu, 25 august 2017, 11:58 AM