miercuri, 22 mai, 2024

Special Arad Logo

  Zece clase ale Colegiului Național „Moise Nicoară” au petrecut prima zi a Săptămânii Altfel la Filarmonică

  de Tomck@t | 23 aprilie 2024, 8:18 PM | Cultură | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  (foto: Colegiul Național „Moise Nicoară” / Facebook)

  Zeci de elevi ai Colegiului Național „Moise Nicoară”, de la clase de a V-a până la a XII-a, au avut parte, luni, în prima zi a Săptămânii Altfel, de un concert-lecție susținut de Orchestra simfonică a Filarmonicii din Arad, dirijată de maestrul Cristian Neagu.

  Mai exact, este vorba de elevi din clasele a V-a B și C, a VII-a A, a IX-a D, E, F, a XI-a B, D, a XII-a B și E.

  „Purtați într-un frumos periplu muzical, de la baroc până în secolul XX, elevii au avut parte de o lecție frumoasă, interactivă, în care au avut ocazia să recunoască instrumentele orchestrei și limbajul specific al muzicii sau chiar să simtă «pe viu» pulsul orchestrei de la pupitrul dirijoral”, anunță pe Facebook Colegiul Național „Moise Nicoară”.

  Zece clase ale Colegiului Național Moise Nicoară au petrecut prima zi a Săptămânii Altfel la Filarmonică
  Foto: Colegiul Național „Moise Nicoară” / Facebook

  Aceasta nu era prima ocazie recentă în care elevilor arădeni le-a fost prezentată activitatea artistică a Filarmonicii.

  Actualul manager al instituției, Laurențiu Muntean, chiar a evidențiat în proiectul său de management intenția de a deschide mai larg porțile Filarmonicii înspre tineret, încercând să atragă, respectiv să creeze o nouă generație de public fidel. Atât prin „porți deschise”, workshop-uri, cât și prin diferite inovații digitale și, ocazional, cu un program înclinat ușor spre „divertisment” (cum ar fi concertele cu muzică de film).

  Citește și interviul cu Laurențiu Muntean, noul director al Filarmonicii: „Trebuie să regândim puțin abordarea elitistă. Nu vreau să devenim comerciali, ci mai accesibili”

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.