duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Trei zile de jazz la Arad, în acest sfârșit de săptămână. Vezi line-up-ul complet al festivalului Jazzar

  de Raluca Medeleanu | 24 mai 2023, 1:20 PM | Cultură | Muzică

  1

  Aradul trece pe jazz în acest sfârșit de săptămână. Începe cea de-a doua ediție a festivalului Jazzar, care aduce timp de trei zile, în trei locații diferite, concerte din mai multe arii ale jazzului și diferite activități pentru petrecerea timpului liber.

  Festivalul va începe vineri, 26 mai, la Sinagoga neologă din Arad, apoi sâmbătă se va muta în Cetatea Aradului, iar duminică în Parcul „Zsolt Török” (fostul parc al copiilor).

  „Încercăm să oferim publicului o paletă cât mai largă din punct de vedere stilistic, de la jazz clasic, la fusion, jazz experimental și contemporan (…). Ne propunem, ca în fiecare an să punem în valoare locații tematice, cea mai interesantă locație de anul acesta fiind Cetatea Aradului și aș vrea să mulțumesc în mod special domnului comandant Țecu, pentru că a fost deschis și a acceptat provocarea noastră”, a spus Aurelian Boiț, unul dintre principalii organizatori.

  Program complet

  Vineri, 26 Mai 2023 – Sinagoga neologă din Arad, de la ora 20:00
  – Grup coral Colegiul de Arte „Sabin Dragoi” Arad
  – Fluidian – spectacol de chitară și lumini

  Sâmbătă, 27 Mai 2023 – platoul central din Cetatea Aradului
  ora 17:00 – asociația IRR 33 Cetatea Aradului – reconstituiri istorico-militare.
  ora 17:30 – Expoziția Muzeului Cetății și expoziția privată „Ordine și Medalii Românești 1866-1947”.
  Concertele, începând cu ora 19:00:
  – Edina & Friends – Jazzpar Trio feat. Edina, feat. Vilmos Lakatos Jr. – concert de gypsy jazz
  – Moonlight Breakfast
  – Blazzaj
  – Lupii de foc – Flaming Jazz- spectacol cu flăcări

  Duminică, 28 Mai 2023 – Parcul „Zsolt Török” din Arad
  ora 14:00: DJ Bruno Fletter – Jazz-funk, Smooth jazz, brazilian lounge, jazz soul
  ora 19:00:
  – Zaera George & Friends
  – Roana Red Project
  – Fish in Oil
  Plus alte activități auxiliare, workshop-uri, întâlniri cu diverse tipuri de artă, muzicale și nu numai, susținute de elevii Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi”, studenții Universității de Vest „Vasile Goldiș”, dar și de voluntarii diverselor asociații participante.

  Accesul la festival / Bursa Jazzar

  Pentru acces la primele două zile de festival trebuie să vă înregistrați pe site-ul www.jazzar.ro , unde trebuie să vă oferiți și datele, fiind vorba de acces într-o unitate militară. De asemenea, în momentul accesului trebuie să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate pe care să o prezentați militarilor de la intrare. Cea de-a treia zi de festival, fiind în parc, este la liber.

  Despre contribuția de 75 lei pentru prima și a doua zi de festival, organizatorii informează că va fi direcționată exclusiv către bursa Jazzar, prin care doresc să încurajeze și susțină tinerii muzicieni locali.

  „De anul acesta am înființat și bursa muzicală Jazzar. Încercăm să continuăm obiectivul nostru principal, de aproape 10 ani, prin care susținem performanța tinerei generații. Pentru cei care nu știu, în fiecare an premiem olimpicii arădeni la învățătură și sport, în cadrul Balului Comunității Arădene, iar anul acesta ne-am spus că dacă tot avem acest obiectiv să susținem și tinerii muzicieni care urcă pe scena festivalului”, a spus Aurelian Boiț.

  Dorință de extindere a festivalului

  Planurile pe viitor sunt creșterea festivalului Jazzar ca importanță și continuarea organizării lui în Cetatea Aradului, pentru a contribui astfel și la dezvoltarea turistică a zonei.

  Primarul Călin Bibarț a adăugat că își dorește într-un viitor apropiat ca parteneriatul să rămână doar între Jazzar și Primărie, să se reușească înlăturarea unității militare din cetate, pentru a putea fi exploatată turistic. Amintim că momentan în acest sens s-a realizat doar un prim pas, acela de a trece în CF Municipiul Arad ca proprietar (detalii AICI).

  „Cred că va fi un eveniment cel puțin la fel de reușit ca cel de anul trecut, cred că este un loc în evenimentele Aradului și pentru jazz și, cu siguranță, arădenii vor demonstra acest lucru”, a spus edilul.

  Pentru organizarea ediției din acest an a Jazzar, Primăria Arad a oferit 30.000 lei finanțare nerambursabilă.

  Organizatorii Jazzar își doresc ca de anul viitor să realizeze parteneriate și cu alte orașe care au festivaluri în cetăți.

  „Sperăm să punem încet Aradul pe harta evenimentelor internaționale de jazz. Anul acesta, ca noutate, avem evenimentul și în cetate, unde sperăm să atragem cât mai multă lume. Dacă va fi un succes, vom avea parteneriate cu orașe-cetate din alte țări, unde sperăm ca în anii viitori să facem un festival internațional regional”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Line-up foarte slab pentru cei 75 de RON care au vrut sa fie perceputi sub forma de „invitatie”! Ca si iubitor de jazz am ales sa nu sustin asemenea „evenimente” dubioase cu flacari si militarisme care n-au nicio legatua.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.