marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Comedia „Colivia nebunelor” a Teatrului „Regina Maria” din Oradea, pe scena teatrului arădean

  de Tomck@t | 25 aprilie 2024, 3:42 PM | Cultură

  0

  Un spectacol viu, dinamic și colorat. Este vorba despre spectacolul „Colivia nebunelor”, de Jean Poiret, o supercomedia pe care actorii Teatrului „Regina Maria” din Oradea o joacă la Arad, în 30 aprilie, de la ora 19:00, pe scena mare a Teatrului Clasic,  în cadrul proiectului „Partener 2024”.

  Georges, managerul unui club flamboaiant de drag queens și Jeannot, interpretul vedetă al clubului, trăiesc de 15 ani o poveste de dragoste fericită în Saint-Tropez. Când fiul lor hotărăște să se însoare, cuplul gay este pus în fața unei provocări neașteptate: vor accepta părinții ultraconservatori ai logodnicei orientarea lor, sau ar fi mai bine să-i mintă? Muzical, emoționant, atrăgător și uimitor, spectacolul «Colivia Nebunelor» este o capodoperă comică despre dragoste și preconcepții”, spun creatorii spectacolului.

  Montarea, regizată de Daniel Vulcu, e un bun prilej de reîntâlnire cu un actor cunoscut și îndrăgit de publicul din Arad: Richard Balint.

  Alături de el, construiesc o poveste care stârnește hohote de râs: Răzvan Vicoveanu, Eugen Neag, George Dometi, Sebastian Lupu, Ciprian Ciuciu, David Constantinescu, Alexandru Rusu, Corina Cernea, Georgia Căprărin, Angela Tanko, Carina Bunea, Adela Lazăr, Alina Leonte, Mirela Niță Lupu, Ioana-Maria Repciuc, Tudor Manea, Cosmin Petruț și Paul Tripon.

  Decorul spectacolului este semnat de Răzvan Chendrean, costumele de Oana Cernea, coregrafia de Dimény Levente și Nadin Törteli, iar pregătirea muzicală – de Lăcrimioara Deac.

  Spectacolul este recomandat publicului cu vârsta peste 16 ani.

  Colivia Nebunelor Teatrul Regina Maria Oradea - la Arad - foto Daria Coman
  Foto: Daria Coman

  Start la parteneriatul cu teatrul din Oradea

  Tot în cadrul proiectului „Partener 2024”, în 30 aprilie, actorii Teatrului Clasic „Ioan Slavici” joacă la Oradea spectacolul „Cerere în căsătorie”.

  Managerul Bogdan Costea a anunțat într-o conferință de presă, luna aceasta, că Teatrul Clasic „Ioan Slavici” a semnat un parteneriat cu Teatrul „Regina Maria” din Oradea pentru anul 2024. Astfel, teatrul din orașul vecin va aduce mai multe spectacole pe scena arădeană pe parcursul acestui an și, de asemenea, teatrul arădean va aduce spectacole arădene la Oradea. Parteneriatul va culmina, anul viitor, cu o coproducție a celor două instituții.

  De asemenea, Teatrul arădean pregătește o nouă premieră, un megaspectacol după un scenariu laureat cu Premiul Olivier, Tony sau Critics’ Circle și jucat pe scenele Broadway sau Royal Court Theatre: „Luntrașul”, în regia lui Horia Suru, care va avea premiera pe 22 mai și în distribuția căruia va fi un număr mare de actori arădeni, dar și invitați speciali, printre care reputatul prof. univ. dr. Miklos Bács, actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca și Petre Ghimbășan, actor invitat de la teatrul „Regina Maria” din Oradea. Mai multe detalii, aici.

  Din culisele acestui parteneriat, Special Arad a aflat că, inițial, rolul lui Petre Ghimbășan a fost oferit actorului laureat cu premiul UNITER, Richard Balint, cel care va juca la Arad în spectacolul „Colivia nebunelor”. Richard Balint a refuzat însă rolul din „Luntrașul” motivând că are un program extrem de încărcat în această perioadă, pe lângă rolurile existente, el făcând și parte din juriul ediției curente a Premiilor UNITER, ceea ce înseamnă că trebuie să vizioneze mai multe spectacole nominalizate, în întreaga țară.

  În plus, Richard Balint joacă și în noul spectacol produs de Aradi Kamaraszínház, „Frumoasa călătorie a urșilor panda” (de Matei Vișniec, regia: Tapasztó Ernő), la care lucrează încă din vara anului trecut și care a avut premiera recent, la Gyula (Ungaria). Citește recenzia Special Arad aici.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.