Update Festivalul „Les Films de Cannes” ajunge în acest an și la Arad! | PROGRAM

  de Tomck@t | 11 octombrie 2017, 8:23 AM | Cultură | Film | Video

  0

  Les Films de Cannes à Bucarest revine, pentru al VIII-lea an, cu peste 100 de filme din selecția Festivalului de la Cannes, în 4 locații din capitală – Cinema PRO, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Țăranului Român și Cinemateca Eforie – între 13 și 22 octombrie 2017. În schimb, anul acesta, festivalul va poposi și în alte șapte orașe, printre care se numără și Aradul.

  Ediția de Arad se va desfășura între 20 și 22 octombrie, la Cinema Arta.

  Printre surprizele pregătite pentru cinefilii arădeni se vor număra:
  ▶ 3 zile de filme premiate în 2017 la Cannes, inclusiv câștigătorul Palme d’Or, „The Square” (r. Ruben Östlund);
  ▶ proiecția specială a filmului „Sicilian Ghost Story ” (r. Fabio Grassadonia, Antonio Piazza), în prezenţa regizorului Antonio Piazza, care va participa la o sesiune de Q&A.

  Filmul „Sicilian Ghost Story” a deschis anul acesta secțiunea Semaine de la Critique de la Cannes și va fi proiectat în prima zi a festivalului. În 22 octombrie, în cea de-a treia şi ultima zi a festivalului va avea loc proiecţia filmului sudez „The Square”, câștigătorul Premiului Palme d’Or pentru cel mai bun film, în 2017. Arădenii vor avea ocazia de a viziona de asemenea şi filmele premiate pentru scenariu, interpretare masculină şi cu premiul juriului.

  Intrarea la proiecţii se va realiza pe bază de bilet sau pe baza unui abonament care permite accesul la toate proiecţiile din cadrul festivalului.

  Biletele şi abonamentele pot fi achiziționate în avans de la Cafeneaua Literara Joy’s sau la Cinema Arta, înainte de începerea proiecţiilor.

  Preţ bilete:
  10 lei normal (adult)
  7 lei redus (elev, student şi pensionar)

  Preţ abonamente:
  45 lei normal (adult)
  35 lei redus (elev, student şi pensionar)

  PROGRAMUL COMPLET:

  VINERI, 20 OCTOMBRIE
  ▶ ORA 18:30 – GOOD TIME de Ben Safdie, Joshua Safdie (2017, 2017, 100 min, U.S.A, LUX) // Competiție
  ▶ ORA 20:30 – SICILIAN GHOST STORY de Fabio Grassadonia, Antonio Piazza (2017, 122 min, IT, FR, ELV) şi Q&A ANTONIO PIAZZA

  SÂMBĂTĂ, 21 OCTOMBRIE
  ▶ ORA 15:30 – JUPITER’S MOON de Kornél Mundruczó (2017, 123 min, UNG, GER) // Competiție
  ▶ ORA 18:00 – L’ATELIER de Laurent Cantet (2017, 113 min, FR) // Un Certain Regard
  ▶ ORA 20:30 – LOVELESS de Andrey Zvyagintsev (2017, 127 min, RU, FR, BEL, GER) // Premiul Juriului

  DUMINICĂ, 22 OCTOMBRIE
  ▶ ORA 17:30 – THE SQUARE de Ruben Östlund (2017, 142 min, SUE, GER, FR, DAN) // Palme d’OR
  ▶ ORA 20:30 – YOU WERE NEVER REALLY HERE de Lynne
  Ramsay, (2017, 89 min, U.S.A) // Premiul pentru scenariu, Premiul
  pentru interpretare masculină
  —-

  Les Films de Cannes à Arad este un proiect organizat de Asociația Cinemascop în parteneriat cu Centrul Municipal de Cultură Arad şi Asociaţia CitiZenit.

  ______________________________________

  În această toamnă, peliculele care au smuls aplauze pe croazetă vor fi proiectate și în alte 7 orașe. Les films de Cannes va fi organizat între 13 și 19 octombrie la Brașov (la Cinema One), între 13 și 15 octombrie la Cluj (Cinema Victoria), între 20 – 22 octombrie la Timișoara (Filarmonica Banatul), Arad (Cinema Arta) și Iași (Ateneul din Iași) și 10 – 12 noiembrie la Suceava (Cinema Modern).

  O ediție specială va avea loc în parteneriat cu festivalul ASTRA Sibiu. Între 16 și 22 octombrie, cele două festivaluri urmează să prezinte o selecție comună de documentare din cele proiectate anul acesta în premieră la Cannes, concomitent în Sibiu și Bucuresti, sub titulatura de Les Films de Cannes @ Astra Film Sibiu.

  În șapte ani, Les Films de Cannes à Bucarest a devenit unul dintre cele mai ample evenimente culturale din Capitală. Anul trecut, a adus adus în fața ecranelor peste 25.000 de spectatori și a înregistrat 20 de proiecții sold-out, aproape jumătate din numărul total de bilete fiind cumpărate înainte de începerea festivalului.

  Les Films de Cannes à Bucarest a fost inițiat în 2010 de realizatorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, domnul Thierry Frémaux.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad