marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un profesor la Facultatea de Arte din Constanța, singurul regizor român care concurează pentru Palme d’Or la Festivalul de la Cannes

  de Special Arad | 25 aprilie 2024, 5:08 PM | Film

  0

  Universitatea „Ovidius” din Constanța

  Pelicula „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizată de conf. univ. dr. Emanuel Pârvu, de la Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța, a intrat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de Cannes, aflat la a 77-a ediție, scrie info-sud-est.ro.

  Astfel, filmul produs de Asociația FAMArt va concura cu alte 21 de pelicule din toată lumea pentru Palme d’Or, cum ar fi filmele „Megalopolis” de Francis Ford Coppola, „Kinds of Kindness” de Yórgos Lánthimos, „Oh Canada” de Paul Schrader, „Parthenope” de Paolo Sorrentino, „The Shrouds” de David Cronenberg, „The Apprentice” de Ali Abbasi, „Anora” de Sean Baker sau „The Seed of the Sacred Fig” de Mohammad Rasoulof.

  „Trei kilometri până la capătul lumii” este al treilea lungmetraj al regizorului Emanuel Pârvu, după debutul „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, care a primit două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo în 2018 pentru cel mai bun regizor și cel mai bun actor principal (Șerban Pavlu), urmat de „Marocco”, selectat la Festivalul de la San Sebastian 2021.

  În cadrul secţiunii „Proiecţii Speciale”, la Festivalul de Film de la Cannes de anul acesta va fi proiectat și filmul documentar românesc despre tenismenul Ilie Năstase, „Nasty”, regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu şi Tudor D. Popescu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.